cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La Policia engega els indignats

Efectius de la Policia Nacional i Local prengueren a mitjanit el campament i obligaren unes persones a partir

Dotacions de la Policia Nacional i de la Policia Local procediren anit a desallotjar els indignats de la plaça d'Espanya. Al tancament d'aquesta edició -les 01.15, una hora després que s'hagués iniciat l'operatiu- no s'hi havia registrat cap incident. Les persones que hi acampaven des de feia set setmanes retiraren els seus aparells i replegaren les tendes. Estava previst que després s'hi personassin els operaris d'Emaya per passar la mànega i les graneres per tot l'indret.

Una dotzena de vehicles cel·lulars es desplegaren a la plaça d'Espanya (rebatiada d'Islàndia) poc després de la mitjanit. El cap de l'operatiu es dirigí on era el grup principal dels indignats i els comminà a anar-se'n. S'intercanviaren unes paraules. No hi hagué cap mena de resistència, perquè el campament es començà a aixecar. En aquells moments, els indignats conversaven entorn d'un cercle. Alguns ja es preparaven per anar-se'n a dormir.

Uns metres més lluny del nucli principal hi havia un altre grup d'indignats amb tendes de campanya i, a un altre extrem, una desena de sense sostre que no s'identifiquen amb els indignats i que també havien de ser desallotjats. En total, una cinquantena de persones. La protesta va començar el 15 de maig passat. De llavors ençà, s'havien sentit moltes crítiques per la passivitat de les autoritats davant les pèssimes condicions higièniques de la plaça d'Espanya i la mala imatge que s'oferia de Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Fornal, fa mes de 9 anys

Rafa, el típic exemple d'imperialista espanyol.

Valoració:23menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Fornal, el típic exemple de mallorquinot fatxot.

Valoració:-19menosmas
Per Pepet, fa mes de 9 anys

Sí, la gent com jo destrueix la llengua, sóc un monstre.

No ho puc evitar, vaig néixer manso i tot m'importa poc, sobretot si m'he d'entendre millor amb un altre.

Radicalismes, en la meva opinió, del tipus "no cedirem" no fan més que afegir llenya al tema. Però cadascú que faci el que vulgui, que no aniré a molestar al camí de ningú...

Valoració:-9menosmas
Per Fornal, fa mes de 9 anys

Pepet, el típic exemple del mallorquinet mansoi que, a ca nostra, canvia de llengua davant d'un que xerra en foraster i després diu: "just era perquè això esteia entre ell i jo i m'havia parlat en castellà..."

Valoració:18menosmas
Per Josep, fa mes de 9 anys

Els espanyols que són amics nostres no s'aprofiten del fet que se'ns hagi forçat, i se'ns forci, a conèixer la seva llengua; per tant, encara que voldrien escriure aquí segur que comprenen que els comentaris s'hi han de fer en català i no hi intervindran fins que no ho podran fer en la nostra llengua -ja n'hi ha molts que assisteixen a cursets per a aprendre l'idioma-. Saben que per viure al nostre país és necessari l'ús de la llengua catalana; en canvi, els espanyols enemics encara no ho saben i els hem de fer veure que el castellà no serveix entre nosaltres.

Valoració:11menosmas
Per Foner., fa mes de 9 anys

Estau segurs que com més ens enfrontem, més ens respectaran. S'ha acabat el mallorquinet manso i "Conco Tom"! NO RESPONDRE MAI A RES EN CASTELLÀ: "Eso dueleee..., dueleee!", pensen. Clar, com que no hi estaven avesats.

Valoració:13menosmas
Per Pepet, fa mes de 9 anys

Esteis un poc estigmatitzats, sincerament.

Valoració:-11menosmas
Per jose, fa mes de 9 anys

A.lot al.lotet
Demasiada xenofobia para los que son diferentes. Demasiado odio.... seguro que no te toca nadie "foraster" en tu familia? se acabó la amabilidad? poner más cojones....
Menos mal que sois cuatre arreplegats que si no....
ARRIBA ESPAÑA CHAVAL

Valoració:2menosmas
Per Al·lot, fa mes de 9 anys

Ni a l'únic diari en català que tenim a Balears podem viure tranquils sense forasters inadaptats i pan-castellanistes, ni aquí podem, és gros això.

Aquesta "bona educació" o "amabilitat" mallorquina ja fa molt d'oi, hem de començar a mostrar collons, això és un diari en CATALÀ, l'ÚNIC que tenim, i les normes haurien de dir clarament que l'única llengua permesa per comentar és la LLENGUA CATALANA.

Qualsevol país del món té clar això, tots tenen ben clar que la seva llengua s'ha de respectar. Per què nosaltres hem de ser tan porucs i "simpàtics"?

No els basta amb tots els diaris forasters que tenen ells, han de venir aquí a emprenyar a l'únic diari que tenim nosaltres, perquè ja se sap que el caràcter castellà consisteix precisament en això, anar fins al darrer territori possible a imposar-hi la llengua castellana per dret de conquesta.

dBalears.cat, despertau, una mica més de collons, per favor.

Valoració:11menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris