muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Alerten que el PP vol eliminar el dret d'adopció als homosexuals

El col·lectiu LGTB té por que el retorn del PP al poder no suposi un desmantellament dels drets adquirits. Des de Ben Amics creuen que derogarà la Llei d'adopció per parelles del mateix sexe

126486

Segons dades de Ben Amics, ja s'han casat més de 20.000 parelles del mateix sexe.

El retorn del Partit Popular a la majoria de grans ajuntaments i comunitats autònomes, incloent-hi les Illes Balears, inaugura un cicle conservador a l'Estat espanyol. Les polítiques socials, per tant, seran diferents de les aplicades els darrers anys per institucions progressistes. Tant és així que ja han saltat totes les alarmes dins Ben Amics, l'entitat pro drets del col·lectiu lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB). La seva portaveu, Cristina Àlvarez, assegura que "estan en perill la majoria de drets que el col·lectiu ha conquerit en aquestes dues legislatures".
Cita explícitament la possibilitat que el PP derogui la Llei d'adopció per parelles homosexuals. "Diversos dirigents ja han anunciat que volen carregar-se aquest dret", diu Àlvarez. Vaticina, per tant, una etapa de confrontació al carrer si el PP s'atreveix a llevar-los aquest dret.

Allò que no queda tan clar, a hores d'ara, és que el PP gosi derogar la Llei de matrimoni homosexual. Segons dades de Ben Amics, ja s'han casat més de 20.000 parelles del mateix sexe d'ençà que s'aprovà. A més, l'acceptació social d'aquestes bodes supera el 80%, indiquen dades que el CIS ha emès repetidament. Tot i així, el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha estat deliberadament ambigu en la seva resposta, cada vegada que la premsa li ha demanat què farà si arriba a ser el cap del Govern. En tot cas, el Partit Popular ja interposà l'any 2005 un recurs d'inconstitucionalitat contra l'esmentada llei. I allà es troba, al Tribunal Suprem, en espera que els magistrats prenguin una decisió.

Independentment del desmantellament jurídic que el PP pretengui implementar, des de Ben Amics també es mostren preocupats pel fet que el Govern de José Ramón Bauzá retalli en programes de salut vinculats a la detecció del VIH, prevenció de malalties, etc. "Hi ha una pujada dels casos de contagi, a Mallorca, per la relaxació de la gent respecte de la protecció", explicà Àlvarez. És per això que Ben Amics anima a multiplicar els esforços, i no pas a retallar precisament en temes sanitaris. En tot cas, esperen a veure els moviments del PP.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hipo Cresia, fa mes de 9 anys

I els homosexuals del PP, que són molts, encara que la majoria no ha sortit de l'armari, ho consenteixen.

Valoració:5menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Sent realistes, no hem de confondre els fets "tolerables" amb els fets "normals". Que l'espècie humana toleri l'homosexualitat no implica que sigui "normal" (m'agradaria veure l'explicació mèdica i biològica d'aquesta tendència, i no l'explicació de polítics incultes com pajines i altres herbes), per això el tema de l'adopció és una qüestió que s'hauria de tractar en entorns mèdics i no polítics.

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

i alerta que no els hi apliquin de nou la "ley de vagos y maleantes", perquè intentaran recuperar el màxim de coses de la neftalina franquista.

Valoració:4menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 9 anys

I no sols el PP. Ningú té DRET a que li donin un infant i l'homosexualitat no ha de ser un PLUS. No a la discriminació, i NO AL TRACTE DE FAVOR!!!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris