cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

El TSJIB equipara el nivell D de català amb l'avançat de l'Escola Oficial d'Idiomes

La sentència anul·la la disposició transitòria d'una ordre de la Conselleria d'Educació de 2009 que deia que les “sol·licituds d'equivalència no resoltes” s'havien de regir per aquella

126526

El 2006, molts d'estudiants s'examinaren a la UIB per aconseguir el certificat del nivell B de català.

C. VIERA

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB ha estimat en part un recurs contra l'ordre que la Conselleria d'Educació i Cultura dictà el 4 de setembre de 2009, que determinava les equivalències entre els certificats de coneixement de català que expedeix la Direcció General de Política Lingüística i els estudis d'aquesta llengua a l'Escola Oficial d'Idiomes. En concret, la sentència declara nul·la de ple dret la disposició transitòria d'aquesta ordre i l'anul·la.

Dues persones interposaren el recurs per defensar el dret que l'Administració demandada -la Conselleria d'Educació- els concedís el certificat de coneixements superiors de català o nivell D, expedit per la Direcció General de Política Lingüística.
Tots dos, que ja tenien l'acreditació de domini mitjà del català o C, atorgada també per Política Linguística, es presentaren a la convocatòria de l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma (curs 2008-09) per obtenir el certificat de coneixement avançat i assolir així, posteriorment, el D.

Un cop superat l'examen i aconseguida l'acreditació de nivell avançat de l'Escola d'Idiomes, en sol·licitaren l'equivalència corresponent a la Conselleria d'Educació en virtut de l'ordre del 16 de febrer de 2000. Segons aquesta, el certificat d'aptitud i el nivell avançat eren equiparables a efectes acadèmics i, per tant, els havien de reconèixer el nivell D de català.

L'ordre de setembre de 2009

Per setembre de 2009, però, es publicà al BOIB una altra ordre en la qual s'establien unes noves equiparacions i s'indicava, en una disposició transitòria única, que les "sol·licituts d'equivalència formulades abans de l'aprovació i encara no resoltes es regeixen per la dita disposició". Així, el 22 de setembre i el 21 d'octubre de 2009, les dues peticions dels recurrents foren desestimades.

En tot cas, la sentència indica que la disposició transitòria citada és contrària a dret, atès que, un cop obtingut el certificat avançat a l'Escola Oficial, hi eren d'aplicació les equivalències, és a dir, que tenien dret al nivell D de català.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalida, fa mes de 9 anys

Qui va fer la disposició transitòria es va lluir!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris