algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

“Amb organització, constància i sacrifi es pot arribar a conseguir tot”

La jove Maria Antònia Muñoz s'ha convertida en la millor estudiant de Balears amb una mitjana de Selectivitat de 9,650

Maria Antònia Muñoz (Inca, 1994) encara no s'ho creu. Ha aconseguit una qualificació de 9,650 en les dures proves de Selectivitat i s'ha convertida en la millor estudiant d'enguany a Balears. La mitjana dels seus estudis de Batxillerat, que ha cursat al centre escolar Beat Ramon Llull d'Inca, era un 9,95. Durant el primer curs va obtenir un 9,9 de mitjana, mentre que el segon any va aconseguir la nota final de 10.

Què se sent quan ets la millor estudiant de totes les Balears?

Estic molt contenta, però la veritat és que la nota final va ser una sorpresa per a mi. Quan vaig acabar tots els exàmens de les proves de Selectivitat vaig tenir la sensació que no m'havien anat tan bé com els exàmens de Batxillerat, però quan vaig veure la qualificació final em vaig posar a plorar de l'alegria. És una recompensa per al treball fet durant tot l'any.

Un treball que deu haver comportat molt de sacrifici...

Jo crec que amb organització, constància i una mica de sacrifici es pot aconseguir. No et negaré que alguns caps de setmana he quedat a casa sense sortir amb els amics, però també jugava a bàsquet tres dies per setmana a Alcúdia i aquesta activitat em llevava temps d'estudi i havia d'estudiar per les nits o aixecar-me més prest.

Quina carrera heu escollit?

Me'n vaig a Madrid a estudiar Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública. És una carrera de doble grau que estudiant cinc anys tens les dues titulacions. Com que només es cursa a la Universitat Autònoma de Madrid, me n'aniré a viure a la capital.

Deveu estar il·lusionada amb el canvi de ciutat.

Em fa molta il·lusió. Ara tanc una etapa de la meva vida i en començ una altra de totalment diferent, però estic molt emocionada. Ara començaré de zero, però també seré més autònoma. Estic segura que serà una experiència molt positiva.

I quan acabeu la carrera, ja sabeu quin camí prendreu?

M'agradaria presentar-me a unes oposicions per ser jutgessa. Però si no pot ser també tinc en ment fer un màster de relacions internacionals perquè m'agradaria representar Espanya a Brussel·les o poder treballar en el Parlament Europeu durant una temporada. Em crida molt l'atenció viure durant un temps a l'estranger.

Us posau unes metes molt altes...

La veritat és que sí. Però això són alguns plans que tinc en ment i que intentaré que es converteixin en realitat. Som conscient de la realitat que vivim i no m'importarà repartir cafès o treballar de qualsevol cosa per aconseguir les meves metes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 9 anys

Trob que el tractament de vós als nins, al·lots o joves és contrari al geni de la llengua catalana.

Valoració:0menosmas
Per Anònim, fa mes de 9 anys

Segur que és del 1994? Per fer la selectivitat enguany han de ser com a mínim del 1993...

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Estic d'acord que amb organització, constancia, i sacrifici, tens molt guanyat, però si la persona en qüestió no ha estat dotada d'un cervell humà més dotat que que les prestacions que dona de mitjana un cervell humà normal i corrent, per molt de sacrifici, organització, i constancia que tenguis, no es pot aconseguir aquesta mitja de qüalificacions acadèmiques tant fantàstica. Aquesta al.lota ho ha posat tot i més per aconseguir el seu objectiu, però la meva opinió es que si a aquest esforç no se li hagués sumat una intel.lecte més dotat que el de la mitjana, potser enlloc d'un 9'65 de nota a la selectivitat, hagués tret dos punts per davall (un 7'65 aprox); crec que més o manco set punts els dona l'esforç, la constància, i el sacrifici, i aquests dos punts més, els dona el plus d'un cervell privilegiat. Enhorabona Maria Antonia.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris