algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

El Govern no contempla 'que IB3 absorbeixi la Ràdio i Televisió de Mallorca'

Per altra banda, el grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa ha exigit al PP que busqui el consens per nomenar als membres del nou Consell de Direcció d'IB-3

El Govern ha remarcat aquest divendres que no es "contempl" que es produeixi una "absorció directa" de la Ràdio i Televisió de Mallorca per part d'IB3, després que el PP anunciàs durant la campanya electoral el tancament de la cadena insular. El portaveu de l'Executiu balear, Rafel Bosch, ha indicat en declaracions als periodistes que, malgrat que aquesta proposta és "molt respectable" no ha estat plantejada per "raons pressupostàries" i perquè "el propi Govern haurà d'estudiar a fons els pressuposts d'IB3". Encara que es mantindrà l'estructura i funcionament de l'ens autonòmic no es plantegen l'absorció, ha reiterat.

Sobre aquesta matèria, també ha apuntat que durant els Consells de Govern celebrats fins al moment pel nou Executiu encara no han establert el "calendari a seguir" per procedir al tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca. Finalment, en relació amb IB3 ha assenyalat que analitzaran les propostes presentades per tots els partits, si bé sobre les concretes del PSM-IV-ExM ha afirmat que esperaran a pronunciar-se "oficialment". "Partim del supòsit que és bo que en aquests ens hi hagi un consens de partida".

Així, ha manifestat que s'haurà d'estudiar la proporcionalitat que hi ha d'haver en cada un dels nomenaments i representacions que es produeixin i ha confiat a assolir acords amb la resta de formacions. Precisament, aquest divendres el grup parlamentari del PSM-IV-ExM ha exigit al PP que busqui el consens per nomenar als membres del nou Consell de Direcció d'IB3, el qual s'haurà de formar durant aquests pròxims mesos ja que així ho determina la llei de la ràdio i televisió pública de les Illes Balears que ha entrat en vigor avui mateix.


La llei d'IB3

El grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa (PSM-IV-ExM) ha exigit al Partit Popular (PP) que busqui el consens per nomenar als membres del nou Consell de Direcció d'IB-3, el qual caldrà formar durant aquests pròxims mesos ja que així ho determina la llei de la ràdio i televisió pública de les Illes Balears que ha entrat en vigor avui mateix.

Així, el portaveu del PSM-IV-ExM al Parlament, Biel Barceló, ha recordat que «quan el senyor Bauzá (president del Govern) va prendre possessió del seu càrrec, va prometre consens en les qüestions d'estat per fugir del joc partidista, creiem que IB-3 ho és i que ha de portar a terme un servei públic». Alhora, el líder nacionalista ha apuntat al debat i a les controvèrsies generades quan va néixer l'ens, entre final de l'última legislatura de Jaume Matas i el començament de la del Pacte, i ha insistit que «cal deixar de banda el debat partidista».

Cap recordar que la cúpula directiva d'IB-3, a dia d'avui, està formada per un Consell d'Administració integrat per persones nomenades pels diferents grups parlamentaris. Amb la nova llei, el Consell d'Administració se suprimeix i s'introdueix el Consell de Direcció, que passarà a estar format per 9 membres elegits per mèrits professionals com pot ser l'experiència en mitjans de comunicació o en grans empreses.

En aquest sentit, el Govern serà l'encarregat de proposar a aquests nou membres i el Parlament deurà aprovar-los, segons estableix la llei, per 2/3 de l'hemicicle. En el cas que no s'arribi a un acord en sis mesos, la majoria absoluta seria suficient per aprovar el Consell de Direcció. Ha estat aquesta última clàusula, que procedeix d'una esmena presentada pel PP al seu moment, el que ha alertat al PSM i ha portat als seus líders a demanar consens davant d'una qüestió que consideren «d'estat».

Així, Barceló ha criticat que «el PP pot fer una votació al Parlament, un simulacre, que no surti bé, esperar sis mesos i, amb la seva majoria, aprovar el seu Consell de Direcció». El portaveu nacionalista ha continuat denunciant que «si això passa, tornaríem a temps als quals no hem de tornar i perdríem una gran oportunitat que l'ens serveixi al públic i doni suport a les empreses audiovisuals de les Illes Balears».

D'altra banda, la diputada de la coalició, Fina Santiago, ha tornat demanar al PP que «reconsideri la promesa electoral de tancar la ràdio i televisió pública de Mallorca». Així, el PSM-IV-ExM al Parlament proposa «un model integrat que, a part d'IB-3, estigui formada per totes les televisions públiques, incloses les dels Consells».

Per a Santiago, és «important mantenir les mesures d'austeritat però l'austeritat no s'ha de confondre amb tancaments perquè una televisió pública en català que actuï amb professionalitat és una qüestió estratègica» per a les Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Present de indicatiu de comtemplar: contempl, contemples, contempla, contemplam, contemplau, contemplen.
Del llatí "ens-entis", pertoca "ent" i no "ens", el radical llatí ès "ent", ent, entitat,
Lo que se pot suprimir ès IB-3, se pot fer tres parts proporcionals, una part per TV-M, i se
creen una televisió per Menorca i altra per les Pitiüses.
Les tres televisions públiques no han de tenir publicitat.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris