algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Congrés, preocupat pel futur del català en el sistema educatiu balear

Aprova una proposta d'Esquerra amb el vot a favor del PSOE i el rebuig del PP. La iniciativa alerta que les polítiques de Bauzá poden minoritzar més l'ús de la llengua pròpia en l'àmbit pedagògic

El ple del Congrés dels Diputats aprovà ahir una proposta de resolució en el debat de política general, en la qual expressa preocupació pel posicionament dels nous governs de les Balears i del País Valencià amb relació al paper del català en el sistema educatiu. La proposta, impulsada pel diputat d'Esquerra Joan Ridao, entén que ambdós executius autonòmics han anunciat la intenció d'introduir modificacions pel que fa a l'ús vehicular de les llengües pròpies d'aquests territoris, la qual cosa pot provocar que se n'intensifiqui "la minorització" en l'àmbit pedagògic.
Així mateix, la proposta insta el Govern central a difondre la tasca cultural i pedagògica dels sistemes educatius "que introdueixen com a llengua vehicular en l'ensenyament la pròpia i oficial del territori autonòmic".

Rebuig del PP

La iniciativa parlamentària, que fou debatuda durant el ple del Congrés dels Diputats d'ahir, va tirar endavant gràcies al suport del PSOE, mentre que el PP votà en contra d'aquesta proposta. S'ha de recordar que una de les principals propostes del nou president de l'Executiu balear, el popular José Ramón Bauzá, consisteix a garantir als pares la lliure elecció de centre educatiu i de la llengua vehicular en la qual s'imparteixi el primer ensenyament del seu fill. Sobre el català, Bauzá també ha expressat que per al nou Govern autonòmic el coneixement de l'idioma propi passarà a ser un mèrit i no un requisit, com ha estat fins ara, per accedir a la funció pública de l'Administració autonòmica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per II*II, fa mes de 9 anys

Tots els catalans -siguem de Mallorca, de Barcelona, de València, etc.- tenim el dret d'intervenir a qualsevol part del territori nacional per tal de defensar la nostra llengua, la nostra cultura i altres elements de la nostra nació les terres de la qual van de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.

Valoració:10menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 9 anys

El coneixement del castellà també serà un mèrit, idò. No?

Valoració:30menosmas
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Que algú aturi els enderrocaments a Santa Catalina, l'Eixample i o so n'Espanyolet. Poc a poc està desapareixent la història de la nostra ciutat. Edificis regionalistes, racionalistes, cases unifamiliars estan desapareixent en un degoteig insuportable.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris