cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

La premsa alemanya, contra Mallorca

Alguns diaris i revistes desprestigien l'Illa en temporada alta i alerten de robatoris i d'inseguretat jurídica

127790

El Bild, el diari amb més circulació d'Europa.

Torna la temporada d'estiu i tornen els titulars sensacionalistes d'alguns diaris i revistes alemanys que desprestigien Mallorca i adverteixen els seus ciutadans sobre la multitud de robatoris a turistes que es registren a l'Illa i sobre la inseguretat jurídica que pateixen aquells alemanys que hi tenen propietats. El diari Bild publicava ahir mateix això en un gran titular de portada que deia: "Trampa per a turistes". El text comentava que han tingut lloc 320 robatoris la darrera setmana a l'aeroport de Son Sant Joan, on des del començament de la temporada operen bandes organitzades.

En el reportatge, s'hi explica que, "per molts de turistes, acaba el descans abans de començar a l'aeroport de Palma. Allà els esperen bandes criminals especialitzades en turistes per robar-los totes les pertinences". La notícia anomena els testimonis d'alguns turistes i remarca que no són casos únics. Acte seguit, posa en boca del cap de Policia de l'aeròdrom, José María Manso Morales, que hi ha tres grups organitzats i que els lladres freqüenten els punts de contractació de les empreses de lloguer de cotxes.

A part del Bild, la revista Bunte dedica la portada a Boris Becker i titula: "La maledicció de Mallorca", amb aquesta explicació: "La casa de somni de Boris Becker s'ha convertit en un pou sense fons". A les planes interiors, en titulars, es diu que "el paradís de Becker es converteix en un malson". S'hi apunta que la "gegantina propietat de la finca Son Coll, amb 265.000 metres de terreny, 2.900 de construïts, piscina de 15 metres, amfiteatre, cellers...", s'ha convertit en una "història interminable de judicis, multes, demolicions, deutes i fins i tot embargaments". En la portada s'afirma que un dels indrets preferits per als alemanys s'ha acabat convertint en "una illa dels horrors".

Bunte és una revista que va dirigida a un segment de mercat similar a l''Hola!. El reportatge vessa indignació contra la inseguretat jurídica a Mallorca. Comença explicant-ne un cas singular: "A Mallorca, estar satisfet pot ser perillós. Recordam la història d'horror d'una alemanya que comprà una casa, però només podia accedur-hi fent alpinisme. S'havia oblidat de demanar el dret a pas, que era propietat del veí. Finalment, li hagué de pagar tant com li costà la casa". A continuació, l'escrit defensa els interessos de l'extennista alemany, de 43 anys. Recorda que Becker fou multat amb 200.000 euros, obligat a esbucar una part de l'edifici construït sense permís i que ara està pendent d'una execució hipotecària. Tota una "víctima" de la inseguretat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 9 anys

Una colònia controlada per virreis al servei de la metròpoli i de les classes benestants venudes també a aquesta (quan no són senyorets vinguts d'allà mateix també amb aires de conquistadores).

Resultat: tot ple de quinquis i cap tipus de cohesió social per fer front a aquesta tendència.

Valoració:3menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

En pocs anys he vist com s'ha degradat el nostro entorn: destrucció de la costa, carreteres irrespetuosos i mal fetes, construcció desmesurada i sense seguir una normativa estètica, etc. I jo me deman, què li podrem oferir al turista que no tengui a un altre lloc i a millor preu? Totes les singularitats i peculiaritats estan desaparesquent, per oferir baixísima qualitat.
En linees generals, tot i ser un diari sensacionalista, no deu dir res que no sigui ver: falta de seguretat ciutadana (no té res a veure l'Arenal d'ara amb el de fa uns 25 anys. Temps enrere podies anar tranquilament a fer una copa a qualsevol hora de la nit, i ara no vull ni sabre el que pot arribar a passar durant el dia. Renous i bregues de bandes de xusma, etc), brutor per tot (Palma: plena de brutor. Les carreteres plenes de porqueria i les herbes esquitades en lloc de tallades, etc. Segons quines platges i cales brutes a més no poder), preus abusius, falta de bon tracte amb el turista (i falta de professionalitat), etc. Definitivament, crec que el turisme de poca qualitat i massificat hauria de desaparèixer. Hi ha llocs del món, suposadament menys civilitzats, on el turisme segueix unes normes estrictes de qualitat i de respecte amb l'entorn, per què no es poden fer aquí les coses de la mateixa manera?

Valoració:4menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

A Save your land. Lo que tenim no són migrants (ni emigrants ni immigrants), són refugiats.
Els immigrants no reben ajudes i els refugiats tenen un "status legal" que ja està definit per
la ONU. La majoria de refugiats haurien de estar a campaments de refugiats sota la supervisió de la ONU, separats per sexes, per origen i motius polítics o religiosos o de altre casta.
Els refugiats no poden treballar, i reben ajudes de diferents organismes. No poden treballar ja que alteren el mercat laboral. Lo que passa ès que els polítics, els empresaris, el gremi judicial i sdindicats estan corromputs.

Valoració:1menosmas
Per Virgili, fa mes de 9 anys

juas MJ, que alguns residents a Mallorca aneu a gaudir de les "meravelloses platges" de l'illa (senyal que estau de vacances tot l'estiu) no genera riquesa. La riquesa es genera quan ve gent d'altres bandes i traspassa doblers d'un territori a un altre, especialment de fora de l'estat espanyol, i origina despesa i ocupació. Ens quedarem amb les "meravelloses platges" buides i sense cap alternativa econòmica per sobreviure.

Valoració:0menosmas
Per Save your land, fa mes de 9 anys

Do not visit Mallorca, per descomptat que el govern central té tota la culpa, però no per la capacitat hotelera, sinó per mantenir, legalitzar i subvencionar aquesta allau migratoria que hem patit i patim.

Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

El govern central té la culpa sobre la inseguratet.
El govern autonòmic ja hauria de haver reduir la capacitat hotelera a uns 10 milions
de pernoctacions per any, o sigui sis vegades la capacitat i els aeroports
haurien de estar tancats de nit i la arribada i sortida de avions de un màxim de 50 places.
També, se hauria de fer propaganda negativa, "No visitis Mallorca, no ès per tu".

Valoració:6menosmas
Per sjhfyu, fa mes de 9 anys

Això és el que passa quan es promou un turisme de quantitat i poca qualitat tot inclòs...aigua ras tenyida que fa de vi....
Feines de poca qualitat destrucció del paissatge...però això és també el que els nostres visitants demanden...idòòò mal els fesssin nets!

Valoració:4menosmas
Per juas MJ, fa mes de 9 anys

Bé que fàs hombre, queda't a Madrid, jo m'entrestant em passare un estiu de p. mare a ses nostres meravelloses platges.

Valoració:12menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Jo, que som mallorquí de soca-rel, resident a la Meseta, no pens visitar enguany Mallorca ni fart de vi.

(Bauzá, Delgado, robatoris, malfactors, tota mena de llengües manco la mallorquina (el conductor del bus del Port de Pollença a Ciutat no em va entendre quan li vaig dir "A Ciutat", i això que només fa aturada a Pollença i Inca) els preus estratosfèrics (Al Port em cobraven 1,9€ el litre de llet quan a Madrid la pag a 0,50€) ...no acabaríem mai.

No pot ser voler fer feina només tres mesos en l'lany i viure'n la resta sense fer-ne ni brot.

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

La linia del diari Bild, es aquesta , des de fa 60 anys, a Alemanya molta gent també ha patit els excessos del mateix diari, és un arma, mes que un mitja de comunicació.
En part, defensa els interessos dels alemanys rics que pensen que aqui poden fer el que volen.
Però en quan a la delincuencia, s'ha de mirar el que és fa, i la inseguretat ciutadana és el que és, i els turistes la pateixen mes que ningú...però manco que a Alacant, per exemple. Curios.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris