muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Qui escolta la petita Marga?

Un centenar de veïns, parents i amics reivindicaren davant l'IMAS el dret d'una nina de 4 anys a no ser apartada de la família d'acollida i entregada a un centre de menors

127740

Marga s'aferrava ahir a Silvia, la mare d'acollida, perquè no volia partir.

L.Morral

Si la vulnerabilitat adoptàs algun rostre es diria Marga, tindria una cara d'àngel, una mirada lànguida i un somriure lacònic. Ahir les rialles d'aquesta nina, de només quatre anys, s'apagaren de cop en el moment que el Consell de Mallorca intentà apartar-la dels pares d'acollida i dur-la a un centre de menors mentre no es resolgui el procés judicial per a la custòdia d'un pare biològic que ni parla la seva llengua ni ha vist néixer la nina i a qui ella anomena "senyor", com un estrany. Ahir alguna cosa es trencà dins la curta vida de la petita Marga, que ha crescut cada any al costat de la família "adoptiva" i veient periòdicament una mare biològica que no se'n pot fer càrrec.

Sílvia Fabregat, la mare d'acollida, es dirigia ahir a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials amb la petita Marga ben aferrada als braços. Devora elles, un pare desfet traginava una maleteta de color de rosa. A la mà, hi duia una rosa blanca. La nina anava d'acampada, li digueren. El que no sabia és que l'havien d'entregar al Consell, per, després, donar-la al pare "real". En el seu moment, aquest home es desentengué de l'embaràs i deixà penjada la parella abans que nasqués.

L'ambient era trist. Sílvia feia el cor fort, però els padrins, Joan Fabregat i Catalina Ripoll, no podien contenir les llàgrimes. Li havien comprat uns quaderns de pintura perquè s'entretingués al centre. En aquest calvari no estaven sols. Davant l'IMAS, un centenar de veïns, amics i familiars donaven tot el suport moral als Fabregat amb pancartes reivindicatives dels drets de la menor. "No se'n vol anar amb ell!", deia l'àvia. "Sabem que era d'acollida i no ens hi oposam, l'hem tinguda des dels 5 mesos. Només diem que mentre no se'n resolgui la custòdia no vagi al centre i que conegui el pare de manera escalonada i no així, de cop", recriminava Sílvia.

Una hora després aparegué el pare "real". "Poca vergonya!", "On eres abans!" i "Deixa-la en pau!" eren els crits dels congregats mentre Marga s'aferrava fort i més fort als braços de Sílvia en un primer intent del pare biològic d'agafar-la. Plorava i plorava. "Aquest programa està fet per protegir els menors. Nosaltres ens hi vàrem apuntar perquè no hi hagués cap nin que trepitjàs un centre. I ara volen endur-se-la?", cridava la mare.

La petita ahir no anà a cap centre. Els pares d'acollida decidiren endur-se-la a casa. El seu misser, Andrés, els volgué convèncer: "La tutela la té l'Administració. És molt dur. Però hem posat una denúncia perquè torni amb la família d'acollida. Consideram que la manera d'actuar del Consell és incorrecta". Ahir el Consell no s'endugué Marga, però la llei no concedeix drets a aquests pares ni escolta la voluntat de la nina. Ahir, Marga no se n'anà, però la llei tocarà, en breu, la porta de Sílvia i en nom dels drets de la menor se l'emportarà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Estava parlant del dret que tenen els progenitors.
No se pot dividir en dos trossos, per tant quan el fill ès mascle se dona an el pare biològic, o
si manca els germans (onclos) o reverteix a l'estat (instituts de protecció del menor) i
en cas de filla a la mare biològica, ties si manca o institus de protecció del menor.
Se ha de mirar l'assumpte com repartir una "reserva genètica", que se ha de administrar.

Valoració:-7menosmas
Per ros, fa mes de 9 anys

Do not.......això que dius és una rucada,millor que els fills puguin estar amb els dos,però si no és el cas han d´estar amb el que estigui en condicions de donar-los una vida correcta, no només de diners,sinó d´amor, educació, valors ect.tan és que sigui el pare com la mare,igual que sigui nen o nena.

Valoració:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Cas de una nina el dret ha de anar a la mare biològica.
Cas de un nin el dret ha de anar an el pare biològic.

Valoració:-13menosmas
Per 1950, fa mes de 9 anys

@un que ha vist la noticia: tens raó, les coses no es fan així,ni per part del pare ni per part de l´administració.Si aquesta nena ha estat amb els pares d´acollida desde el cinc mesos perquè no pot estar-hi uns dies més mentre és resolt el judici.I el pare ara es dona comte que té una filla?que no coneix, ni el coneix? si de veres l´estima que li doni temps perquè es vagin coneixen de mica en mica i no voler arrancar-la de sobte de la única familia que ha conegut fins ara.Pobre nina.

Valoració:21menosmas
Per justícia-injusta, fa mes de 9 anys

No deixeu que la s'endugui, que algú canvii la llei, no lis poden fer això...

Valoració:19menosmas
Per un que ha vist la noticia, fa mes de 9 anys

Jo la llevaria "ipso facto" de la familia d'acollida per haver-la empleada per presionar publicament (amb insults als empleats publics i tot) per intentar aconseguir una cosa que ja sabien que havia de passar. Ses coses no es fan així.

Valoració:-28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris