algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Fiol diu al magistrat Muñoz que és innocent

El magistrat del TSJIB dictà al març una interlocutòria en què desimputava el diputat del PP Joan Flaquer pel cas Castell de Sant Elm

126026

Fiol, amb el seu advocat, acudint al TSJB.

M. À. Cañellas.

El diputat en funcions del PP Francesc Fiol proclamà ahir davant el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears Francisco Javier Muñoz la seva "innocència" en el cas Òpera. Afegí en declaracions als mitjans que "no s'ha comès cap delicte" en aquesta peça separada del cas Palma Arena, per la qual Fiscalia li demana 1,6 milions d'euros de fiança de responsabilitat civil. També declarà com a testimoni José Fernández Ventura, advocat de la Comunitat Autònoma que féu de lletrat per a l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC), l'organisme que contractà els serveis de l'arquitecte Santiago Calatrava. Fernández defensà que la contractació s'ajustà a dret.

L'exconseller de Matas havia demanat la compareixença per explicar "el meu punt de vista sobre el procediment de contractació" del prestigiós arquitecte, que cobrà 1,2 milions d'euros de l'IBISEC per un avantprojecte que mai no veié la llum: l'òpera de Palma a la façana Marítima. L'IBISEC depenia de la seva Conselleria.

Fiol defensà l'expedient de contractació i assegurà que, si hi hagué "incidències", com a molt serien de caire administrastiu i no penal. A més, afegí que fou l'expresident Matas qui li va encarregar que contractàs Calatrava i que la seva intenció davant el magistrat era "aclarir alguns aspectes amb més detall", sobretot pel que fa a les dades de l'adjudicació i de l'entrega del treball esmentat.
La petició de Fiol per tornar a declarar es registrà un cop que el TSJIB assumí la peça, perquè encara és polític aforat i perquè s'ha produït una petició de fiança contra seva. El TSJIB no ha resolt aquesta sol·licitud. Si no ho fa abans que es formi el nou Parlament -el 7 de juny-, allò més probable és que la peça torni a mans del jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, i sigui ell a qui li toqui dirimir la qüestió.

Tot apunta que Fiol voldria que el TSJIB es pronunciàs abans que el cas torni a mans de Castro. El magistrat del TSJIB Muñoz dictà el març una contundent interlocutòria amb relació al cas del Castell de Sant Elm, en què desimputava un altre diputat del PP, Joan Flaquer. Llavors el magistrat considerà que "havia de vetlar perquè únicament arribin a judici conductes en què resulten apreciables indicis consistents d'infracció criminal". Precisament, aquesta és la tesi de Fiol, en assenyalar que com a molt les irregularitats en el cas Scala són "il·lícits administratius" i "no penals".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris