nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Diéguez creu que el més lògic és que Armengol sigui la cap de l'oposició al Parlament

El portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Antoni Diéguez, ha declarat avui que el més "lògic" és que la cap de l'oposició a la Cambra Legislativa sigui Francina Armengol i que el número un del partit, Francesc Antich, sigui senador a partir del mes de setembre.

Diéguez ha insistit que es tracta d'una opinió seva i que, en tot cas, és una decisió personal que ha de prendre exclusivament Antich, que ja va anunciar el 2008 que no es presentarà de nou a la reelecció com a secretari general socialista de les Balears en el congrés que el PSIB-PSOE celebrarà el pròxim any.

Sobre la seva actual responsabilitat com a portaveu, Diéguez ha manifestat que a partir d'ara aquesta responsabilitat l'haurà d'exercir Antich o Armengol en el seu cas.

Una setmana després de la celebració de les eleccions autonòmiques en les quals el PP ha guanyat amb una majoria absoluta rotunda i el PSIB-PSOE ha perdut 25.000 vots és el moment de la "calma", ha assenyalat el diputat socialista.

El veterà polític ha afirmat que el partit pot estar "alterat" per aquest resultat, però no ha sentit ningú posar en dubte la capacitat dels candidats socialistes Antich, Armengol i Aina Calvo, ni que fossin pitjors caps de llista que els del PP.

"Després de l'estiu tot es veurà més clar", ha afegit Diéguez, que és partidari que els canvis que s'adoptin es decideixin amb serenitat i en el seu moment.

En aquest sentit, ha afegit, la decisió sobre qui ha de liderar cada federació socialista durant la present legislatura es deurà que discutir i votar en els congressos dels socialistes de les Balears i de cada una de les illes.

A Cort

Respecte a l'Ajuntament de Palma, Diéguez ha manifestat que la seva opinió és que la batlessa en funcions, Aina Calvo, hauria d'exercir com a veu i primera responsable l'oposició.

Sobre el debat d'investidura del nou president de les Illes Balears, que tindrà lloc els dies 14 i 15 de juny en el Parlament, l'encara portaveu ha considerat que creu que ha de ser Antich qui repliqui al mandatari autonòmic electe, José Ramón Bauzá (PP).

També té clar que Antich ha de liderar el partit fins a la celebració del pròxim congrés dels socialistes de les illes.

El juliol de 2008, Antich ja va anunciar que el 2012 deixaria de ser el màxim càrrec de la formació socialista a les Illes perquè "ja són tres mandats i hi ha d'haver saba nova".

Antich va ser elegit el 19 de juliol, per tercera vegada consecutiva, secretari general amb un 96,9% dels vots dels delegats reunits en el XI Congrés Socialista de les Balears.

Diéguez s'ha referit també a la reunió del comitè federal del PSOE de dissabte passat a Madrid, i ha valorat de manera "molt positiva" que Alfredo Pérez Rubalcaba hagi estat proclamat candidat socialista a les pròximes eleccions generals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris