cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Zaqueo alerta que no podran oferir menjar calent als sense sostre

Tot i que el servei d'aliments està garantit, es veuran abocats a oferir panets freds en comptes de cuinats

Zaqueo, el col·lectiu d'ajuda a persones sense sostre de Palma, acaba de fer un crit d'alerta: "No podrem oferir menjar calent, almanco no tan sovint com voldríem". Els membres de Zaqueo, de fet, estan convocant massivament i per internet una assembla d'urgència per al proper dimecres, 1 de juny, amb l'objectiu de transmetre la "preocupació envers el creixent nombre d'usuaris i la probable situació a què creim que ens veurem abocats de manera immediata, els propers mesos".

Paco Sanz, el fundador, explicava ahir que no s'ha aconseguit eradicar el sandvitx i el menjar fred. Sanz feia així referència als aliments que distribueixen al seu local, ubicat a la plaça del Mercadal (dins la Gerreria). I és que si bé sempre intenten donar aliments cuinats i calents, la manca d'ajudes (tant de voluntaris com institucionals) els ha fet tornar als panets en molts de casos. "Havíem aconseguit que no calguessin els sandvitxos, però ens és impossible si volem alimentar tothom".

Cada dia sopen 250 persones al local que Zaqueo té a la Gerreria. A més, entre 15 i 17 hi queden a jeure cada dia.
Però l'escassetat de fons no prové exclusivament d'una menor implicació d'institucions, sinó de l'augment d'usuaris. "La demanda de serveis s'ha duplicat en el darrer any", indica Paco Sanz. "I la situació es pot agreujar", hi afegix. Malgrat que Sanz creu que ara, per l'estiu, no augmentarà la xifra d'usuaris, sí que podria fer-ho a partir de la tardor.

És per això que el col·lectiu Zaqueo exigeix al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma que els deixin emprar el menjador municipal del carrer Patronat Obrer i el de Ca l'Ardiaca, respectivament. "Si ens fessin un càtering, el problema estaria quasi resolt", argumenta Sanz. El fundador de Zaqueo creu, endemés, que l'arribada del PP no suposarà cap passa enrere: "Pens que són sensibles a la qüestió".

En tot cas, ja han convocat una assemblea oberta a tota la ciutadania per a l'1 de juny a les 20.00 h als locals de la parròquia de l'Encarnació (C/ Joan Munar, 14).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris