algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Un miler d'indignats condemna els desallotjaments de Barcelona

El moviment 15-M de Palma se solidaritzà amb els afectats per la càrrega policial de la plaça de Catalunya i reforçà l'actitud amb lemes com “La violència no ens silencia”

123926

La plaça d'Espanya, de Palma, ha fer suport als 'indignats' de Barcelona.

Ferran Aguiló - J. Morey.

Ahir es va demostrar que el poder no podrà desallotjar un poble indignat, i menys amb violència. El moviment 15-M de Palma i de totes les ciutats de l'Estat va reaccionar per solidaritzar-se amb els ciutadans desallotjats de la plaça de Catalunya de Barcelona i mostrar rebuig a la violenta càrrega policial.

A Palma, prop d'un miler d'"indignats" es congregà a la plaça d'Islàndia. Els ciutadans duien cartells que deien "La violència no ens silencia" i tots els presents clamaven "llibertat!, llibertat!" a l'uníson.

Els indignats condemnaven els cops i les porres dels Mossos d'Esquadra i no s'aturaven de repetir: "Creuen que amb cops i porres ens domesticaran. No tenim por. Tenim la justa indignació i ràbia", deia un dels presents. Al mig de la plaça, els ciutadans proclamaven consignes que ressonaven pels altaveus. Eren les veus de tots els congregats: ciutadans joves, infants, parelles, gent gran, de mitjana edat i de totes les condicions professionals. Eren les veus dels indignats, unides per un mateix crit. "Lluitar, crear i poder popular!", deien. "Estam emparats per un sistema de covards. Banquers desarmats i corruptes, retornau al poble el que li pertany!", corejava un. Els lliris, els clavells i els poemes donaren una lliçó de pau a la concentració, ben al contrari de la càrrega policial de Barcelona. "És més fàcil agafar una arma i més difícil contenir-se i dir: aquí quedam!", deia un dels indignats. "Tornarem! Tornarem i tornarem!", afegí un altre.

Un dels portaveus llegí un poema escrit per Jaume Ribas dedicat a tots els acampats de totes les ciutats: "Som els nous rebels. Som l'atur, som la cua de l'INEM. Som precaris, contractes brossa milionaris. No som, ni volem ser, especuladors visionaris. Som els sense futur, els desemparats, els pobres; som els que no rescaten els doblers del poble". El poema continuava així: "Sou porres i corbates, nacionals i porcades. Som el Sol i Barcelona, som Islàndia, som Tunísia, som sang jove -i no tan jove- bullint de rebel·lia. Som antisistema perquè sou antipersones".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

Amb lo fàcil que hagués estat desallotjar a les 4 del matí i muntar després un bon cordó policial dissuasori.

Sembla una intervenció dissenyada per ampliar el merder.

Envair un ESPAI PÚBLIC per motius PRIVATS (això del 15-M només ho comparteix un 0,15% de la població total espanyola, 47 milions de persones) és il·legal i que no s'hagi penalitzat és motiu suficient per saber que està teledirigit per Rubalcaba & company.

Valoració:1menosmas
Per Xaloc, fa mes de 9 anys

mosso d'esquadra. Cos de forces policíaques a Catalunya (1719-21) al servei de la monarquia de Felipe V. L'origen prové de partides partidàries de Felipe V que s'havien distingit durant la guerra de Successió i en la repressió dels anys següents.

Valoració:-3menosmas
Per navegant, fa mes de 9 anys

Avui sí:

http://esports.e-noticies.cat/els-acampats-ens-donen-una-llico-de-civisme-53627.html

Valoració:-1menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

La veritat és que la intervenció policial no va servir per res: s'endugueren els fems però deixaren les cuques.

Valoració:6menosmas
Per Cucala., fa mes de 9 anys

A Bernadet: I per els indignats que reberen "blat d'ase", també els desig el mateix.

Valoració:8menosmas
Per Virgili, fa mes de 9 anys

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya va beure devers sis tassons d'aigua en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, en la qual compareixença intentà justificar l'actuació de la policia. Per cert, per què els policies no anaven identificats si sols pretenien "netejar de brutor" la plaça de Catalunya? Si abans tenien un problema a la plaça ara en tenen un i mig. Bona manera de resoldre els problemes!

Valoració:1menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Els meus desitjos d'una ràpida recuperació per als mossos ferits.

Valoració:0menosmas
Per Cucala., fa mes de 9 anys

La premsa estrangera du aquest titular: "¡Barcelona, la Ciudad Valiente!"

Valoració:4menosmas
Per JOTA, fa mes de 9 anys

JA NO CRIDAU "LA POLICIA ES DEL PUEBLO", EH?

Valoració:2menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Sóc una persona que n'està farta de veure com de fàcil és enredar l'electorat fent promeses que després no es compleixen (mentre que, si a la feina no faig el que em m'ordenen o la faig malament, em fan fora). Farta també que alguns polítics prefereixin abans netejar una plaça pública que els seus propis partits polítics de gent corrupta i que s'aprofita del poder. Farta que no s'apliquin solucions als problemes perquè sinó s'haurien de trencar els compromisos que tenen amb gent poderosa... podria continuar durant una bona estona, però estic farta de que ningú ens escolti. Felip Puig i Godes dimissió ja!!! Recordeu casos com el metro del Carmel o el 3% de comissions d'ADIGSA. Com pot haver estat lligat a Benestar Social una persona que ara actua amb contundència. Ah! per edat he recordat els grissos per les Rambles i no puc creuré que el mossos siguin el mateix. Quina pena de país, quina imatge exterior, potser va arriban l'hora de fer qualque cosa més...

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris