cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Unió de Pagesos reclama al nou Govern la creació de la Conselleria com prometé en les eleccions

El sindicat espera diàleg i consens en la legislatura que dirigirà el Partit Popular

El sindicat agrari balear Unió de Pagesos ha comanda al nou Govern sorgit de les eleccions del 22 de maig que desbloquegi el pagament dels ajuts a agricultors i ramaders de les illes per "corregir un retard d'anys" i que restableixi la Conselleria d'Agricultura, com va prometre durant la campanya. L'entitat considera "injust" que en l'actual crisi siguin els sectors econòmics productius els que "paguin els problemes de liquiditat de l'Administració" i qüestiona en un comunicat les prioritats de pagament establertes per l'actual Govern perquè els compromisos de pagament al sector "es retardin dos o tres anys en fer-se efectius".

"Creiem que al nou Govern se li ha de demanar que, després del corresponent estudi de la situació dels comptes, tregui a la Conselleria de la paràlisi i pagui el degut", assenyala la nota. El sindicat també considera necessari que el PP compleixi el seu compromís electoral i restableixi la Conselleria de Agricultura a l'organigrama del nou Govern, perquè "gestioni amb eficàcia els interessos i necessitats del sector".

Unió de Pagesos demana que la legislatura que ara comença sigui "una nova etapa" basada "en el diàleg amb el conjunt del sector agrari" que tingui en compte "la pluralitat associativa del món rural" i que es busqui el màxim consens per fer front a les greus dificultats d'aquest àmbit. Segons l'opinió del sindicat, la crisi exigeix que es faci "un enorme esforç de col·laboració per part dels governants i del conjunt de la societat".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris