cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Bauzá podrà posar uns 600 càrrecs en les institucions

Amb tot, Bauzá, Salom i Isern han avançat que reduiran l'Administració i que no cobriran tots els llocs que ara quedaran vacants al Govern, al Consell i a Cort

123912

El dirigents del Partit Popular, diumenge passat a la seu del PP a Palma celebrant la victòria.

Joan Riera - Jaume Morey

En les pròximes setmanes, el Partit Popular podrà col·locar uns 600 càrrecs a l'Administració autonòmica, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma. Consellers, directors i secretaris generals, assessors, responsables d'organismes públics o de comunicació són algunes de les vacants que el nou Executiu del PP haurà de cobrir.
Només al Govern, el futur president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, podrà col·locar més de 300 alts càrrecs, assessors i altres empleats de designació política. Però el popular ja ha advertit que no té intenció de cobrir totes les vacants que ara deixaran els progressistes.

D'entrada, ja ha assenyalat que el seu Govern passaria de les 10 conselleries actuals a només 8 per ajudar a reduir el deute públic. També ha avançat la pretensió d'eliminar empreses públiques, amb els consegüents càrrecs que impliquen. Bauzá encomanarà una auditoria tècnica interna per determinar els recursos que té cada ens públic i, segons els resultats, es "redefinirà o simplificarà" l'Administració eliminant estructures "prescindibles o ineficaces". Els càrrecs polítics, els treballadors de confiança o els càrrecs executius d'empreses públiques, entre d'altres, hauran de subscriure un compromís pel qual "no es podran designar parents fins a tercer grau de consanguinitat o d'afinitat per ocupar càrrecs de lliure designació".

Al Consell de Mallorca hi haurà uns 150 càrrecs per cobrir entre conselleries, direccions insulars, assessors, membres de l'Institut Hípic i de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). La futura presidenta de la institució, Maria Salom, ha apuntat que reduiria els departaments de nou a sis perquè "el Consell s'ha d'aprimar i s'han d'evitar duplicitats". A més, ha anunciat la desaparició de Televisió de Mallorca. L'Ajuntament de Palma també forma part del pastís que s'ha enduit el PP. Fins ara han estat més de 100 els càrrecs que hi havia a Cort. El futur batle, Mateu Isern, ha advertit que portarà a terme "una reducció d'assessors i d'alts càrrecs del 25% a través del no-nomenament de càrrecs prescindibles".

Però els resultats sense precedents a totes les Illes que ha obtingut el PP en aquestes eleccions els han donat noves quotes de poder i nous càrrecs que fins ara no tenien, cosa que suposa, entre d'altres, tenir el control a partir d'ara de la batlia de Maó, que mai no havia estat en mans dels populars, i de la d'Eivissa. Pel que fa als consells insulars, el de Menorca retornarà als conservadors després de 12 anys i el d'Eivissa, després de 4. Tot plegat, més càrrecs en mans del PP. El president electe del Consell eivissenc, Vicent Serra, ja ha dit que passarà de les 9 conselleries actuals a 10, però amb el compromís d'estalviar els propers quatre anys un milió d'euros en càrrecs de confiança.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tòfol, fa mes de 9 anys

Dam es vot, dam es vot, dam es vot,
dam es vot i et faré sereno!

....
Haguéssiu vist ses rodes brogir
fent estruendo cruixint-se en estelles,
dant mes voltes que aquelles rodelles
que encenen el vespre
de Sant Agustí.

Per devers es revolt de sa Coma
sens fer volta prengueren tot dret,
i enganxà cantonada i la toma
que per girar el cotxe
faltà ben poquet.

Arribant a dins el carrer Nou
per ses roques d'endret de Cas Degos,
ja no hi ha aiguardent ni borregos,
i mules i egos
no volen mes brou.

Quants en dus? quants en dus? quants en dus?
Quants en dus? quants en dus? quants en menes?
Tretze o catorze dotzenes,
de tots quants n'hi havia
no n'han quedats pus.

Solsamènt n'han quedat un parell
que les taules no havien escurades
No desjunyis! De pressa torna-hi,
que podria esser
que aquests mos faltassen.

Si poguéssim acaramullar,
vots i paperetes que enguany han cercades,
i ses moltes mentides contades ...
Ai quin caramull
més bo d'afinar!

Dam el vot, deien molts i seré,
per lo que em vulgues el teu gran empenyo;
dam el vot, tal vegada sereno
o macer de la Sala
potser te faré.

Dam el vot, dam el vot a mi Pere,
dam el vot, i de jo estaràs bé;
dam el vot i duràs la bandera
de vila sencera,
que Batlle seré.

Dam es vot, dam es vot, dam es vot,
dam es vot i et faré sereno!
Dam es vot i l'arriben a tòrcer!
Ses coses per força
no agraden a Déu!

Valoració:-5menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

En Rodríguez ja se deu fregar les mans

Valoració:-3menosmas
Per coco, fa mes de 9 anys

600 , pues los mismos que los socialistas pusieron y los mismos que los nacionalistas o los centralistas hubieran podido colocar en caso de ganar las elecciones.
A dia de hoy entrar en politica y que salgas elegido es como si te toca la loteria, es decir, licencia total para lo que te de la gana al menos durante 4 años, coches buenos, dietas, viajes, un despacho aquí haciendo esto, otra mesa allá haciendo lo otro, una colocación en cualquier puesto estés o no habilitado y poco más, todo ello con el dinero de todos los ciudadanos. Es asi y no hay más.
Luego si los intereses de los 4 , 5 ,100 o 600 afortunados son parecidos a los mios, mucho mejor.

Valoració:10menosmas
Per Carles, fa mes de 9 anys

En Bauçà farà lo que vulgui perque la majoria li hem donat aquesta potestat, i ara no hi haurà cap pacte anti-pp per governar i agafa cadires que no li pertocaven !! auuu fora socialistes i demes esquerrans que no tenen idea de dur una comunitat en davant !!!

Valoració:7menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

en bauzá també llevarà l'oficina del canvi climàtic de calvià, que li va posar en delgado a ne'n jorge campos, per pagar-li un sou i a la vegada finançar el circulo balear?

Valoració:11menosmas
Per Aina Maria, fa mes de 9 anys

Simplement no m'ho crec.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Vàries preguntes:
El PP diu que farà una auditoria al parlament, el consell i a tots els ajuntaments que han guanyat en aquetes últimes eleccions. Les preguntes són ¿qui fara aquestes auditories? Els tècnics de les institucions? Una empresa contractada? El pagament d'aquesta feina serà un càrrec a afeixir a les despeses dels organismes? Si és així, s'afegirà algun nou impost per tal de finançar les auditories?

Valoració:5menosmas
Per Joan P., fa mes de 9 anys

No són tants i, a més, la llei del sector públic diu que s'han de triar els càrrecs a les empreses públiques per concurs i en base a mèrits. Esperem que es redueixi el nombre de càrrecs d'una forma important.

Valoració:2menosmas
Per jomateix, fa mes de 9 anys

Anyor n'Intel Book... :(

Valoració:8menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys

Ara just falta que no torni passar com cada vegada que ha governat el PP.Prest vorem com aquets 600 càrregs van amb cotxes de gran cilindrada,compren bones vivendes,duen un tren de vida fora mida etc.Esperem que no hi hagi moltes de collites de capses de cola-cao els horts de Balears.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris