cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El PP també s'endú els vots de l'estranger

216 dels sufragis per correu donen suport al PP, mentre que 198 van al PSIB i 46, a PSM-IV-ExM

El Partit Popular també guanyà les eleccions del 22 de maig en l'àmbit "internacional", si bé ho féu de manera ajustada. D'entre tots els ciutadans illencs que actualment viuen a l'estranger, un total de 571 participaren en les eleccions autonòmiques i emeteren el seu vot per una de les candidatures al Parlament de les Illes Balears. I d'aquestes 571, 216 ho feren pel Partit Popular, mentre que 198 donaren suport al Partit Socialista. A més, la coalició entre PSM, IniciativaVerds i Entesa per Mallorca arreplegà 46 vots. Esquerra Unida, en canvi, obtingué 23 paperetes (afegint-hi els dos vots per a Eivissa pel Canvi, coalició que pràcticament només integraven ells). UPyD assolí 13 vots.

La formació de Rosa Díez fou vençuda pel Partit contra el maltractament animal (Pacma), formació que obtingué 16 sufragis des de l'estranger. El Pacma també superà àmpliament la collita de vots de Convergència per les Illes (1 sufragi) i la Lliga Regionalista (3). Tot i que el PP aconseguí més vots en el còmput total, no guanyà de manera uniforme. De fet, és a Mallorca on marcà distància amb el PSIB: 182 vots davant 154. A Menorca guanyà el PSIB per 21 a 17; a Eivissa, per 19 a 16; i a Formentera, per 4 a 1.

L'Argentina

Aquests vots arribaren de per tot el món, si bé els països on viuen ara els residents illencs estan concentrats a la Unió Europea i a Sud-amèrica. Concretament, des de l'Argentina arribaren 237 sufragis. Des de la Unió Europea, el país que més vots envià fou França, amb 61. El seguí el Regne Unit, amb 31. A més a més, des dels Estats Units s'enviaren 27 paperetes. Finalment, cal apuntar que la participació dels residents a l'estranger ha estat quatre vegades inferior a la registrada en les darreres autonòmiques de 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris