cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Forcades diu que facturà seguint les directrius d'Ibatur

La Policia l'ha imputat i sospita de 3 dels 26 rebuts que l'empresa de noves tecnologies de l'exconseller facturà a Turisme

123898

El president del CEM ha estat imputat per la Policia en una peça del cas Ibatur.

Joan Riera - J.Morey

El president del Cercle d'Economia de Mallorca i exconseller d'Economia i Hisenda del PP en temps de Gabriel Cañellas, Alexandre Forcades, està sent investigat en relació a tres contractes menors que facturà l'empresa Sm2 Balears a Ibatur. Aquests rebuts estan sota sospita perquè es presentaren el mateix dia i a la mateixa hora. El Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada de la Policia Judicial considera que podrien ser contractes fraccionats per tal d'amagar-ne un de gran que no hauria passat els controls pertinents. És a dir, un procediment negociat o bé un concurs públic.

Forcades, que fou imputat per la Policia en el cas Ibatur i declarà a Prefectura el 10 de maig, sosté que des de l'ara desaparegut Institut de Turisme se li indicà la manera en què s'havia de facturar cada rebut. El seu misser, Gabriel Garcías, afirma, a més, que els conceptes dels treballs són diferents i que les feines de consultoria es realitzaren. Forcades és accionista i president de Sm2 Balears, empresa que es dedica a prestar serveis de tecnologia de la informació i internet. La companyia ha aconseguit diversos contractes amb l'Administració pública i fins i tot amb Agència Tributària. Sm2 facturà 26 rebuts a Inestur; d'aquests, només 3 són analitzats.

Fraccionaments

Forcades ha estat un més dels empresaris que han prestat declaració davant la Policia pel cas Ibatur en relació a contractes menors. La major part dels que els aconseguiren es convertiren en proveïdors. La dinàmica a investigar sempre és la mateixa: si els empresaris i la institució es posaren d'acord per manipular els contractes i no haver de seguir la Llei de contractes de l'Administració pública. La investigació comprèn des de la darrera legislatura de Matas fins a principis de la d'Antich. També presumeix possibles responsabilitats de distints consellers de Turisme com Joan Flaquer (PP) i Francesc Buils (UM).

Les diligències de la Policia ja són al Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, que comanda el magistrat Juan Ignacio Lope Sola. El jutge, però, aquests dies ha estat molt ocupat amb la Junta Electoral i de moment no ha decidit si cal citar tot el llistat de persones que han passat per comissaria en relació al cas Ibatur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris