algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Citen a declarar uns 20 exempleats del Cilma sospitosos de treballar per a UM

Les compareixences estan fixades per als dies 22, 25, 28 i 29 de juliol, a raó d'unes cinc persones al dia

La jutgessa d'instrucció del cas Voltor de presumpta corrupció, Carmen Abrines, ha citat a declarar el juliol com imputats a una vintena d'exempleats del Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma) que la Fiscalia sospita van treballar per a Unió Mallorquina (UM) cobrant doblers públics.

Segons han informat fonts jurídiques, les compareixences estan fixades per als dies 22, 25, 28 i 29 de juliol, a raó d'unes cinc persones per dia.

Els imputats hauran de respondre davant de la jutgessa i la Fiscalia Anticorrupció per la peça número 13 d'aquest cas de presumpta corrupció durant la passada i actual legislatures, en la que s'investiguen tres convenis entre el Consell de Mallorca i el Cilma -dependent de la institució insular- per posar en marxa sengles projectes durant la legislatura 2003-2007.

Aquests tres projectes van ser Infomallorca, una pàgina web d'informació de l'illa; Mallorca Digital, una plataforma per digitalitzar bases de dades, i Eiel, una enquesta sobre les necessitats dels ajuntaments.

El primer d'ells el va finançar el departament de Turisme del Consell, dirigit per Francesc Buils; el segon el de Cooperació Local, de Catalina Julve, i el tercer el de Vicepresidència, de Miquel Nadal.

Cada un d'ells costava al Consell entre 100.000 i a 150.000 euros anuals i ocupaven unes 35 persones, de les quals una vintena se sospita que realment van treballar per a UM.

L'exvicepresident del Consell Miquel Nadal (UM) ja va declarar fa unes setmanes per aquesta peça, a més de la d'Eugènia Cañellas, exsecretària tècnica de Vicepresidència, i de Coloma Castañer, la que fos secretària tècnica del departament de Cooperació Local.

Les seves declaracions es van produir dies després que l'exgerent del Cilma Eugenio Losada afirmàs que aquestes persones no van treballar per al consorci, sinó per a UM.

Nadal es va negar llavors a declarar i Cañellas va afirmar que les ordres de contractar aquests treballadors van venir del propi Nadal i del que era director insular de Projectes, Mateu Cañellas, també d'UM

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris