algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Anticorrupció demana 7 anys de presó per a la soprano Bel Rosselló

També sol·liciten una pena de 6 anys per a l'exnebot polític de Matas, Felipe Ferré, i 10 per al seu exsoci Van den Hurk

125926

L'administradora de Gabinete Alays Isabel Rosselló, esposa d'Ordinas, aconseguí molts contractes amb el CDEIB.

Jaume Lladó

Anticorrupció demana 7 anys de presó en el cas Scala per la soprano Isabel Rosselló, la dona de l'exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB), Antònia Ordinas. L'escrit d'acusació dels fiscals sol·licita, a més, penes de 6 anys de presó per a l'empresari i exnebot polític de l'expresident Matas, Felipe Ferré, i 10 anys per al seu exsoci Arnaldus Van Der Hurk. Tant Rosselló com Ferré i el seu exsoci reberen, mitjançant les seves empreses, una gran quantitat de contractes i projectes milionaris per part del CDEIB.

A Rosselló se li imputen cinc delictes: malversació, prevaricació, falsedat, suborn i frau a l'Administració. A Ferré i Van Der Hurk, en canvi, quatre: malversació, prevaricació, falsedat i frau a l'Administració. A Ferré, que també fou exregidor del PP a Lloseta, només li demanen 6 anys i no pas 10, perquè se li aprecien dos atenuants: el de confessió i el de cooperació. La Fiscalia els considera "homes de palla" dels principals acusats: l'exconseller de Comerç, Energia i Indústria, Josep Juan Cardona; l'exdirector general de Promoció Industrial, Kurt Viaene; i l'exgerent del CDEIB, Antònia Ordinas, pels quals demana 21, 20 i 7 anys de presó respectivament.

Rosselló, en el moment dels fets, era la companya sentimental d'Ordinas i, posteriorment la seva cònjuge. Segons l'escrit dels fiscals, ella fou l'encarregada el 2004, seguint ordres d'Ordinas i amb el consentiment de Cardona i Viaene, de constituir l'entitat mercantil Gabinete Alays, de la qual fou anomenada administradora. L'escrit apunta que el gabinet "era gestionat, de fet, per Ordinas", i que aquesta es repartia una part important dels beneficis amb Viaene i Cardona. Els fiscals també assenyalen que Van Der Hurk va constituir, juntament amb Felipe Ferré, i per encàrrec de Cardona, Viaene i Ordines, les societats Comarca Global Consulting, Gourmet Boutique Island i IAS Honkg Hong Limited.

Testaferros

L'escrit d'acusació és explícit a l'hora d'assenyalar que Cardona, Viaene i Ordinas es reunien de periòdicament per planificar estratègies "d'espoli" del Consorci. I que una de les fórmules que posaren en pràctica "per desenvolupar el robatori sistemàtic" fou la creació d'entitats mercantils, "davant les quals hi havia homes de palla o testaferros", com és el cas de Comarca Global, Gourmet and Boutic Island, IAS Hong Kong, Say Ju 2005 i Gabinete Alays.

El PSM demana al PP que digui si s'endugué doblers del CDEIB

PSM-IV-Entesa ha instat el PP a promoure una investigació interna per tal d'aclarir si el partit es va enriquir amb els doblers públics presumptament desviats del Consorci per al Desenvolupament en la darrera legislatura de Jaume Matas. Qui serà diputat pel PSM al Parlament balear, Antoni Alorda, abordà en roda de premsa l'escrit d'acusació dels fiscals en el cas Scala, que demana 21 anys de presó a l'exconseller Josep Juan Cardona. El polític afegí que, en cas que s'hagin quedat amb doblers, els retornin i "no els continuïn gastant en campanyes electorals i menjars".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Justícia!, fa mes de 9 anys

I Mates a lloure?

Valoració:4menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

I després de tot la vida segueix igual..., més PP, més indecència generalitzada. Abaix la dictadura dels descervellats.

Valoració:4menosmas
Per Antoni, fa mes de 9 anys

I mentre el PP amb majoria absoluta, dramàtic

Valoració:6menosmas
Per Brix, fa mes de 9 anys

idò, ja hi tornam a ser

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris