cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El PSIB no descarta la dimissió d'Antich, Armengol i Calvo

El consell polític decidirà en una setmana les conseqüències d'aquesta derrota electoral i el partit assegura que farà les reformes que “facin falta”

La derrota del PSOE tindrà conseqüències. Els socialistes ja han obert una nova etapa que consisteix en un procés d'anàlisi interna en què no es descarten, fins i tot, les dimissions per encapçalar l'oposició a les tres principals institucions dels secretaris generals del PSOE, Francesc Antich; de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol; i de la Federació de Palma, Aina Calvo. La secretària d'Organització socialista, Rosamaria Alberdi, anuncià ahir, després de la reunió extraordinària de l'executiva del partit, que el consell polític es reunirà la setmana que ve per prendre decisions sobre quines mesures s'adoptaran per redefinir l'estratègia. Alberdi no concretà, però tampoc no descartà, la possibilitat que el partit demani aquestes dimissions. "Això forma part de les possibles decisions que s'hauran de prendre, però, si només ens fixéssim en les dimissions, el partit no respondria a tot això que ha passat".

Segons Alberdi, el partit pot adoptar altres mesures a l'hora d'assumir les conseqüències, com ara endegar més fronts de participació, debats oberts i donar més participació als simpatitzants. El consell polític de la setmana que ve serà la clau. S'hi prendran "les millors decisions possibles, amb l'objectiu de recuperar la confiança de la ciutadania i de fer les reformes que facin falta", va dir Alberdi. Alhora, afegí que "hem rebut un gran càstig i no hem sabut demostrar que les decisions que hem pres, en aquests moments de crisi, eren les millors". Dels resultats electorals ha quedat palès que, mentre que el PP ha pujat 2.000 vots, el PSOE n'ha perdut més de 25.000. Sobre això, la secretària d'Organització manifestà que els dirigents del seu partit estan "profundament abatuts, però no enfadats", i que a partir d'ara s'obre una nova etapa dins el PSOE. Això no vol dir, segons Alberdi, que el projecte del partit estigui esgotat. "S'esgoten les persones, però no el partit", recalcà. Els tres dirigents "estaran a disposició de les decisions que adopti" el màxim òrgan del PSOE.

El procés de regeneració, segons assenyalà Alberdi, continua avui amb una reunió amb els secretaris insulars i continuarà la setmana que ve amb el consell polític, el màxim òrgan del partit. Alberdi apuntà la necessitat de fer una autocrítica sense cercar "les culpes a fora", en relació amb els efectes de la crisi o les polítiques estatals, tot i que defensà l'"excel·lent gestió" que s'ha fet des de les institucions. "No ens hem de penedir de res", afirmà Alberdi sobre si considerava un error que el PSOE no hagués convocat eleccions anticipades el febrer de 2010, quan es va produir la ruptura del pacte de govern amb UM. També defensà la campanya dels socialistes, basada a explicar la seva gestió i sense centrar-se a denunciar els casos de presumpta corrupció que afecten el PP, per considerar que "els fets eren contundents i la corrupció era evident". "Quants anys demanen per a Cardona?", preguntà en veu alta Alberdi sobre la petició d'ahir per part de Fiscalia de 21 anys de presó contra l'exconseller del PP.

"No m'he plantejat renunciar al càrrec de regidora de l'oposició"

La batlessa socialista en funcions, Aina Calvo, vol mantenir el compromís de vuit anys i per això no s'ha plantejat de renunciar a ser investida com a regidora a l'oposició. Calvo acceptà ahir que "no s'han cobert les expectatives en els resultats" i que això no sols s'ha de llegir en clau estatal, i per la mateixa inèrcia de resultats que ha obtingut el PSOE, sinó que també s'ha d'analitzar per què a Palma hi ha hagut una part de l'electorat que no els ha fet confiança. "No ens hem de precipitar, però valor mantenir-me a l'oposició i intentar que sigui tan constructiva com sigui possible". En tot cas, segons Calvo, la decisió sobre aquestes conseqüències la decidirà el Consell Polític. El PSOE de Palma analitzarà aquests dies el mapa de resultats a Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

"unqueescoltava" i "balear y palmesano" teniu raó. El socialisme nacionalista ja té nom (mirau que li ha passat al PSC=PSOE a Catalunya per voler jugar a som o no som nacionalista), i el socialisme no nacionalista també. Ara bé, crec que n'Aina Calvo, en Francesc Antich i na Francina Armengol no es mereixien aquesta clotellada. La gran caiguda de les diverses versions del PSOE arreu de l'estat té un clar culpable, que no és la crisi econòmica, sinó el que NO la sabuda gestionar. Els grans culpables de la derrota socialista són personatges com en Zapatero el capdavant del grup d'ineptes (Pajín, Blanco, Chacón, Trinidad Jiménez, etc.) que governen al govern central. Podem agrair en aquest inútil de ZP, en primer lloc, que hagi permès enfonsar-se l'economia espanyola i, en segon lloc, que totes les forces progressistes (nacionalistes i no nacionalistes) de l'estat se n'hagin anat a fer punyetes. I de rebot, ha propiciat la brutal envestida del PP per tot arreu. "Gràcies", ZP, passaràs a la Història com el PITJOR president de l'estat, capaç d'enfonsar l'estat, el teu propi partit i que, fins i tot, li hagis donat via lliure al teu principal oponent.

Valoració:2menosmas
Per Virgili, fa mes de 9 anys

Dimitir és la millor decisió que poden prendre.

Valoració:6menosmas
Per Llibertat, fa mes de 9 anys

Catalunya està salvada, castiga el psoE-psc votant un partit propi, però no vota ERc perquè ERc ha fet política contra els interessos del país, posant al govern el psoE-psc, que ni havia obtingut el suport majoritari.

Valoració:9menosmas
Per Jimi, fa mes de 9 anys

Clar, en canvi, ERC s'ha caracteritzat sempre per estar a favor dels treballadors, l'ecologisme (ses seves paperetes enviades al domicili eren ses úniques que venien dins plàstic) i ha deixat sempre en un segon terme el nacionalisme...HAHAHAHA...esquerra: pots pensar; republicana: un poquet; de catalunya: lo més important per ells.

Valoració:3menosmas
Per Esgotat, fa mes de 9 anys

La secretària d'Organització no està esgotada de tanta prepotencia? Quin mal ens heu fet. Ja ho val.

Valoració:6menosmas
Per Partido "s" "o" Ejpañol, fa mes de 9 anys

Coincidesc amb en "psociates" si hi ha una gent ignorant a Mallorca, se'ns dubte els que més són els votants dels sociatas, fins i tot més que els peperos, i això ja té mèrit, amb lo burros que són aquests. Però es que ni ha que els voten pensant que voten un partit socialista! i obrer! hahaha quins desbarats... això passa per no tenir formació i saber que és el socialisme autèntic.

Valoració:2menosmas
Per coco, fa mes de 9 anys

que caritas mas tristes, que pena mas grande tengo en el corazón.

Valoració:6menosmas
Per Psociates, fa mes de 9 anys

@unqueescoltava, vaja desbarats!
Conec multitud de votants del psoE a qui preocupa sobretot el futbol, són seguidors de Belen Esteban i similars i canvien contínuament de mòbil.

Valoració:8menosmas
Per autohivernat, fa mes de 9 anys

Aquest fiasco no serà res comnparat amb el de les generals, perquè el responsable de tot és en Zapatero: reforma laboral, regalador de les caixes als bancs, repressor de caalanoparlants, retallador d'estatuts, de consultes al poble basc... Això és socialisme? No! Això és ser un succedani del PP i la gent vol marca original! De totes maneres, les teresetes de per aquí no s'han guanyat el nostre salari. Així que poden promoure la renovació i partir: Calvo, Antich, Armengol, Barceló, Tarrés, Moragues... Au que fa més de 8 anys que viviu del poble i això només ha de durar dues legislatures com a màxim!

Valoració:6menosmas
Per unqueescoltava, fa mes de 9 anys

jo pens que ells no tenen culpa de res, be si de haver fet molta feina i ben feta, el que ha passat tots sabem perque ha estat.
a mes pens que son molt pero molt bons
hi ha hagut un comentari que té tota la rao, cuan hi ha un poble o nacio que nomes li preocupa el futbol, la belen esteban, canviar el mòbil cada dos per tres que espearu que voti mes que pp.
jo pens que ells han de seguir en saben molt i els ni donen en cullareta als del pp, ells no saben ni com han guanyat.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris