algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

“He vingut a regenerar a política i el meu partit”

José Ramón Bauzá assegurà que ha vingut a canviar i a millorar la política, i afegeix: “Començant pel meu partit”. També diu que auditarà tots els compte

52022

Els tres candidats conservadors saludant els militants.

J.Morey

José Ramón Bauzá clamà ahir per la regeneració de la política: "He vingut a fer això, una regeneració, començant per la del meu partit". Bauzá feia així una velada referència als casos de corrupció que han esclatat dins el PP en els darrers 4 anys. Tot i que no els ha passat comptes, ja que el PP ha assolit majoria absoluta a les tres grans institucions. A més, afegí: "Ja vaig marcar un protocol molt estricte entorn de la corrupció. Vaig dir que no duria cap imputat a les llistes i he complert amb la meva paraula", assegurà amb una veu plena de confiança. És més, Bauzá digué que han sabut "sortir endavant amb un nou partit, guanyant la credibilitat de la gent".

Més enllà de la regeneració, Bauzá parlà poc del que farà a partir d'ara. El líder del PP centrà el seu missatge en l'economia. "Ara només importa l'atur i la crisi", assenyalà Bauzá, i sobretot, arribar al Consolat de Mar i veure com estan les finances de l'Administració. "Hem de saber quin és l'estat dels comptes, perquè l'actual Govern ha mantingut una demostrada i constant opacitat en els comptes". Encara anà més enllà: "Per suposat que hem de fer auditories. És urgent i necessari, i les farem a totes les àrees del Govern".

Curiosament, qui serà el nou batle de Palma, Mateu Isern, apostà pel missatge contrari. "Més que una auditoria, farem un estat dels comptes", digué Isern. Així mateix, comentà les seves pors: "Creim que, en arribar a Cort, ens trobarem un deute d'uns 200 milions d'euros". Així Isern també se centrà en l'economia: "Avui, el problema de Palma és l'atur i la crisi, i tota la resta quedarà supeditada a crear llocs de feina". Isern, però, advocà per estendre ponts cap a l'oposició, o almanco així ho verbalitzà. "Tot i comptar amb una majoria absoluta folgada, intentaré arribar a acords amb l'oposició, sobretot en política turística i econòmica".

També tingué paraules de respecte cap als perdedors: "Reconec el seu paper. No oblid que representen bona part dels palmesans. Així que els donaré totes les eines necessàries perquè puguin jugar el seu paper opositor".
Isern, a més a més, vaticinà que serà més fàcil arribar acords en aquesta legislatura que ara s'inicia. "Entenc que amb tan sols 3 grups municipals a serà més factible fer grans acords". Finalment, la candidata del PP al Consell de Mallorca, Maria Salom, assegurà que, malgrat la victòria en les eleccions, el seu partit continua tenint "els peus en terra". Així mateix, Salom remarcà que el PP "defensa i representa la mallorquinitat a la nostra terra, a més del nostre regionalisme".

Català

D'allò que no se sentí parlar en cap moment fou de la llengua catalana. Cap dels tres candidats del PP no mencionà el bilingüisme ni la llibertat de llengua o l'elecció de centre. De fet, Bauzá es manifestà en català excepte quan l'interpel·laven en castellà. Isern, per contra, féu la intervenció exclusivament en llengua castellana.

Llàgrimes a la nit de la reconquesta

Feren festa grossa. El 22 de maig serà recordat en l'imaginari popular com la gran nit de la reconquesta electoral. Quatre centenars de simpatitzants acudiren al carrer del Palau Reial i amb la seva presència, escampada per tot el carrer, tornaren a connectar simbòlicament la seu del PP amb les portes del Parlament de les Illes Balears.
Foren uns 400, però encara serien més si el recompte electoral no s'hagués allargat tant. I és que no fou fins a les 23.15 hores quan sortí davant el públic el primer candidat electoral. Era Mateu Isern, que arribà a la seu com a candidat però en sortí com a batle in pectore de Palma.

Isern comparegué emocionat, però molt manco que la seva dona, a qui li vessaren les llàgrimes dels nervis i d'alegria. L'aferrada que es feren, davant la trentena de periodistes que seguien la nit electoral, serà un altre dels símbols del 22-M. L'home tranquil, el ciutadà palmesà, recuperava Cort pels populars. Tanmateix, no fou la seva l'única alegria incontinguda. La darrera batlessa popular que ha tingut Palma, Catalina Cirer, escampà llàgrimes mentre parlava per els micròfons de Televisió de Mallorca. "Han estat 4 anys molt durs", repetia Cirer, justificant la seva emoció. Com si s'hagués llevat un gran pes de damunt, Cirer abraçava uns, besava els altres i feia glops a una cervesa fresca en una nit tant acalorada. A Cirer, definitivament, l'estimen els seus.

Més moderat es mostrà qui serà el nou president de l'Arxipèlag, José Ramón Bauzá. Tranquil, molt tranquil, entrà a la sala de premsa. En acabar les seves declaracions, s'enfilà a donar la mà d'alguns periodistes. Els dos primers que saludà afectuosament? Dos periodistes de mitjans de comunicació progressistes. I és que els dirigents del PP marcaren ahir una línia de respecte cap a les esquerres. Podiren haver-se delectat en la victòria i menyesprear el PSIB, però no fou així, o almanco no ho verbalitzaren.

Bauzá es dirigí als simpatitzants i els digué: "Hem de ser moderats en la celebració. Hem de contenir les manifestacions d'alegria". Tot i així, el públic esclatà en aplaudiments. Era tard però un dia és un dia, devien pensar molts dels simpatitzants que a la una de la matinada encara celebraven la victòria. De fet, hi haurien comparegut més simpatitzants, segur, si el recompte hagués estat més interessant (o disputat). Una cosa és clara: no fou la nit electoral més emocionant. La manca d'enquestes a peu d'urna, ràdios i televisions informant just en tancar els col·legis electorals (20.00 hores) hi faltaren en aquesta ocasió.

Així que, a falta de sondejos que comentar, periodistes i simpatitzants ompliren l'estómac amb el macrocàtering (per a unes 600 persones) amb el qual el PP obsequià els seus: trempó, coques, albergínies, molta fruita d'estiu i alguns dolços. Els policies nacionals que protegien l'acte, per contra, anaren a un bar de la cantonada per demanar un tallats. "Serà llarga, aquesta nit", comentava un agent a un altre. I Primo, el guarda de segurat dels jutjats de l'avinguda Alemanya, somreia sense aturall.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Linda, fa mes de 9 anys

Es produeix la substitució de LES TRES BESSONES PSOCIATES pels TRIGÈMINS PEPEROS.

Des del punt de vista nacionalista, res no canvia.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris