cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Els candidats exerceixen el seu dret a votar

Francesc Antich, José Ramón Bauzá, Biel Barceló, Josep Melià i Jaume Font, entre d'altres, han acudit puntuals a les urnes

52004

Francesc Antich ha votat al seu col·legi d'Algaida.

J. Morey.

El candidat del PSIB-PSOE a la reelecció com president de les Balears, Francesc Antich, ha afirmat avui després de votar en el seu col·legi electoral a Algaida (Mallorca) que està molt tranquil i que les enquestes de 2007 també donaven per guanyador absolut al PP, si bé va ser possible la formació d'un govern progressista. Antich, amb un ampli somriure, ha arribat acompanyat per la seva dona a les 11.05 hores al seu col·legi electoral, el casal Pere Capellà, on han acudit un elevat nombre de votants, entre els quals també es trobava la mare del secretari general dels socialistes de les illes. En declaracions als periodistes, el líder socialista ha desitjat que la jornada sigui tranquil·la i pacífica i que els ciutadans acudeixin a votar perquè dipositar les paperetes a les urnes suposa "reforçar" la democràcia.

Poder votar és un dret perquè el que "van lluitar moltes persones", ha recordat el president autonòmic, que s'ha mostrat convençut que aquesta "festa democràtica" que són les eleccions és "molt important". Sobre els sondeigs de les últimes setmanes, Antich ha subratllat que la "verdadera enquesta" és la d'avui, i ha confiant que la gent s'"impliqui" i acudeixi a els col·legis electorals. De fet, en el seu hi havia "molt bon ambient", per la qual cosa el polític d'Algaida ha confiat que la participació en la jornada d'avui sigui molt elevada.

José Ramón Bauzá
El candidat del PP a la Presidència del Govern balear, José Ramón Bauzá, ha votat a primera hora del matí en el col·legi Ses Cases Noves de Marratxí i ha assegurat que esperarà "amb absoluta tranquil·litat" el final de la jornada electoral d'avui. A la sortida del col·legi electoral i davant de la pregunta de si ja se sentia president, Bauza ha afirmat: "Fins que no s'hagi fet el recompte som el candidat del Partit Popular al Govern". Comparant la "jornada intensa" d'ahir, quan Bauzá va estar pendent fins al final de l'última jornada de la Lliga de futbol per saber si el Mallorca mantenia la categoria, "escoltant com anaven la resta de resultats i a remolc", el candidat ha dit que avui esperarà amb tranquil·litat a l'escrutini. "Nosaltres esperam tenir un resultat que sigui el millor i no és una qüestió de sofriment, és d'anar esperant al que els ciutadans decideixin i amb molta tranquil·litat", ha explicat.

Bauzá ha arribat al col·legi electoral, "com sempre, a primera hora", acompanyat del també candidat en la llista del PP al Parlament Francisco Mercadal i ha anat saludant diversos veïns que s'han aproximat a xerrar amb ell. Posteriorment, el candidat a presidir el Govern ha elegit les paperetes i ha fet cua uns minuts per exercir el seu dret al vot.

Biel Barceló
El candidat de PSM-IV-ExM a la presidència del Govern, Biel Barceló, ha animat avui la ciutadania a participar en les eleccions, que ha definit com "l'exercici de la democràcia real". En declaracions als periodistes en el col·legi electoral al qeu ha acudit a votar, Barceló ha incidit que "perquè aquesta democràcia real sigui el més àmplia possible, perquè no sigui d'uns quants, l'important és que hi hagi el màxim de participació". El líder nacionalista, que ha votat acompanyat per la número dos de la seva candidatura, Fina Santiago, al·ludia amb aquestes paraula a les protestes ciutadana en demanda d'una democràcia més participativa que han protagonitzat l'última setmana de campanya electoral.

Josep Melià
El candidat de Convergència per les Illes a la Presidència del Govern, Josep Melia, s'ha mostrat avui optimista amb els resultats que la seva formació pugui obtenir en les eleccions que se celebren avui. En companyia de la seva dona i fills, Melià ha acudit a votar les 12:30 hores al col·legi Norai del Port d'Alcúdia. El candidat de Convergéncia ha assegurat que la seva formació viu amb optimisme la jornada electoral i ha considerat que obtenir dos diputats en el la Cambra regional seria un bon resultat. No obstant això, Melià ha reconegut que es trobava una mica nerviós pel que pugui succeir en les urnes i s'ha congratulat de la participació dels ciutadans en aquesta festa de la democràcia.

Francina Armengol i Maria Salom
Les candidates socialista i popular a presidir el Consell de Mallorca, Francina Armengol i Maria Salom, respectivament, han dipositat aquest matí el seu vot a Inca, on han cridat a participar en la democràcia. La primera de les dues en votar ha estat Armengol, candidata a la reelecció, que ha acudit sobre les 10.30 hores al col·legi electoral del Claustre de Santo Domingo, on s'ha referit al conegut com a Moviment 15-M que ocupa des de fa dies les places de tot el país per demanar un canvi polític, econòmic i social. "Crec que hem de tenir en compte tots aquests moviments que diuen que hem de millorar la democràcia, que la democràcia ha de ser més participativa, ha de ser més plural", ha afirmat Armengol, qui ha afegit que "aquest és el camí" que els polítics han de recórrer.

La candidata socialista ha opinat que una forma de participar és precisament votar cada quatre anys, encara que ha apuntat que cal buscar altres maneres que els ciutadans prenguin part del sistema democràtic. Armengol ha valorat que hi hagi gent que digui que aquest món és encara molt injust i que cal modificar moltes coses". Mitja hora després, sobre les onze del matí, Maria Salom ha acudit al col·legi Sant Francesc de Inca i, després de dipositar el seu vot, ha desitjat que la d'avui sigui "una jornada tranquil·la" i també "festiva", en la qual tot el món participi i decideixi "el que crea més convenient".

Jaume Font
El candidat a la Presidència del Govern balear i al Consell de Mallorca per la Lliga Regionalista, Jaume Font, ha animat a votar per "canviar coses" en un moment de "desafecció social cap al sistema polític". L'exdiputat del PP i fundador de la Lliga ha dipositat el seu vot a les 11.30 hores en el Centre Cultural de Sa Congregació de Sa Pobla i ha afirmat que és necessari participar en les eleccions, una "festa" democràtica que ha qualificat com a "màgica". "És el moment de, si volem canviar coses, participar d'ella", ha afegit el candidat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris