algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

La llista continuista s'imposà per tan sols 21 vots als arquitectes alternatius

Joan Morey, que ja formava part de la junta sortint, n'és el nou degà. L'elecció, però, ha estat molt justa i només ha doblegat la llista de Carles Arbós (Imagina un altre col·legi) per 21 vots: 280 a 259

El govern intern del Col·legi d'Arquitectes albira una nova etapa, però no un canvi radical. Joan Morey (Palma, 1950) fou triat degà dels col·legiats en les eleccions que es dugueren a terme dimecres. El recompte, que inicialment estava previst que acabàs entorn de les 22 hores, s'allargà fins passats uns minuts de la mitjanit. S'evidenciava així que el resultat era més just del previst. Fou aleshores quan els membres de la Comissió Electoral en donaren els resultats, que alguns membres només començaren a intuir d'ençà que s'encetaren les primeres paperetes: triomf de la candidatura continuista, però per poc marge: 21 vots. La llista de Morey assolí 280 suports, mentre que la d'Arbós n'aconseguí 259; en percentatges, 52 a 48.

En tot cas, l'arquitecte Joan Morey no és un desconegut entre els seus col·legues. Fins ara havia integrat la junta del Col·legi com a tresorer, a més de com a vocal de projectes. Altres integrants de la candidatura (com Antoni Forteza, un dels autors de l'eix cívic de Blanquerna) també tenen experiència dins el Col·legi d'Arquitectes. La llista alternativa, encapçalada per Carles Arbós i més arquitectes però sense tanta trajectòria en el sector, arreplegà 259 vots (48%).

Sense dubte, aquesta llista, anomenada Imagina un altre Col·legi, ha estat a prop de la victòria. Tanmateix, per les característiques pròpies del sistema electoral del Col·legi, tan sols col·loquen un membre de la seva candidatura a la nova junta. Serà l'arquitecta Francisca Morey, qui s'encarregarà a partir d'ara de les tasques de tresoreria.

Les opcions d'aquesta candidatura, tot i així, havien augmentat substancialment quan se'n retirà la tercera llista que inicialment aspirava al deganat. Aquesta era la formada per Pedro Pablo Vaquer i Tomeu Riutord, noms associats a posicionaments més dissidents i que fan la seva via, no sempre complint amb l'status quo. Vaquer i Riutord, però, renunciaren a presentar-s'hi en saber que Imagina un altre Col·legi també optava al deganat. Aquí començà una fosca història que ha empobrit, almanco moralment, aquests comicis al deganat.

El quid de la qüestió es troba que, quan els dissidents Vaquer i Riutord varen decidir retirar-se'n, la papereta electoral ja havia estat impresa (en la qual s'havia de marcar vot). Per tant, encara incloïa la tercera llista. L'equip deganat i la junta electoral asseguraren que, "davant la insuficiència de temps material per dur a terme una nova impressió de les paperetes i substituir les antigues", s'acordà enviar "una nota en què s'advertia que "el vot a favor d'ells no es consideraria vàlid".

"Joc brut"

Tot i així, membres de la candidatura d'Imagina un altre Col·legi es queixaren vivament que les paperetes encara tinguessin aquesta errada. N'hi ha que acusen els membres d'aquesta candidatura d'haver propagat rumors contraris a la netedat de les eleccions, arribant a qualificar-los de "joc brut". Però també n'hi ha, dins el Col·legi, que pensen que unes noves paperetes podrien haver arreplegat vots a favor d'Arbós i haver donat un gir a les eleccions.

Arbós, de fet, ha demanat una revisió del vot per correu per aclair que tots els sufragis hagin estat registrats correctament.
En tot cas, Joan Morey substituirà en el càrrec Lluís Corral (qui tanca 8 anys de mandat). A més, ja han vaticinat que Morey davallarà la influència mediàtica que el Col·legi ostenta actualment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris