algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
18°

Twitter: el debat paral·lel

Deu internautes varen entrevistar ahir Antich, Barceló, Bauzá, Calbarro, Lladó i Melià. Carmona i Font no hi eren

Deu internautes actius al Twitter o al seu blog interrogarrn ahir al Parc Bit els principals candidats a les eleccions autonòmiques. No era un debat, sinó una entrevista de preguntes i respostes breus. I ho foren tant que el president, Francesc Antich, no en va tenir prou i continuà per Twitter. Els internautes també mantingueren la discussió i membres del PP i el PSIB es discutiren per Twitter. No va ser un debat, però va servir per obrir-ne un a la xarxa.

Just quan s'havia acabat l'acte, Antich publicava via Twitter: "Bauzá diu que si hi ha membres del Govern imputats, per eliminar-los mirarà si tenen mesures cautelars, ja tornen a canviar...". El candidat popular havia dit, arran d'una pregunta de Laura Duran, que no posaria cap imputat en un càrrec de govern. I afegí: "Tot imputat haurà de posar el càrrec a disposició del partit quan tingui mesures cautelars".

L'entrevista múltiple, organitzada per Miguel A. Payeras i que duia per nom #CandidatosCAIB, es podia veure en directe per internet i aconseguí una cosa que no ha fet IB3: reunir els principals candidats en una mateixa sala. El cap de llista de PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ho destacà abans de respondre la primera pregunta que li feren. També hi anaren el candidat de Convergència, Josep Melià; el d'Esquerra, Joan Lladó; i el d'UPyD, Juan Luis Calbarro. El fundador de la Lliga, Jaume Font, ja havia avisat que no hi aniria i el candidat d'EU, Manel Carmona, hi havia de ser però no hi acudí. EU suspengué els actes pel conflicte de les acampades.

De fet, Payeras va demanar una frase a cada candidat sobre les acampades dels indignats. Antich va dir que pretenien "llevar òxid a la política de partits"; Bauzá just va deixar anar que "això passa per alguna cosa"; Barceló, que "ja era hora"; Melià va dir que és una mobilització "per millorar la democràcia"; Lladó, que és una "irrupció de la democràcia participativa"; i Calbarro, que "hi ha molts ciutadans farts d'estar farts".

Incisius

Les respostes eren tan breus que la majoria eren poc més que eslògans de campanya. Però alguns dels interrogadors aconseguiren fer suar els polítics. Calbarro, per exemple, no va saber explicar com pensa fer factible la lliure elecció de centre i d'idioma en l'educació. Toni Mascaró va preguntar a Bauzá com justifica tancar la Televisió de Mallorca per estalviar-se deu milions l'any si se'n vol gastar 150 en un circuit de Fórmula 1. El candidat del PP va respondre que el circuit, en tot cas, el pagaria la iniciativa privada i no el Govern. A Melià li demanaren si la desaparició d'UM significa la fi de la corrupció a Balears. Va respondre contundent dient que no, perquè la corrupció no és patrimoni d'unes sigles Mentre els candidats contestaven, el director general de Tecnologies, Antoni Manchado, comentava per Twitter que la majoria de preguntes eren per a Antich, no per a Bauzá. Deia: "Ja sé que normalment no hi és, però avui sí que ha vingut; podem preguntar al PP, també".

El segon dels populars a Cort, Àlvaro Gijón, li responia: "Deu ser perquè és el que més dubtes ha generat". Minuts més tard, al compte de Twitter oficial de PSM-IV-ExM, deien: "Bauzá diu que el PP fa més que ningú per eradicar la corrupció? Ja han tornat els doblers?". El debat continua a Twitter.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris