algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PSIB tracta d'esgarrapar vots a la desesperada

Els socialistes tornen a demanar el vot als joves indignats en un tancament de campanya a Palma escàs d'assistents

51970

Antich, Calvo i Armengol han fet la darrera crida pel vot socialista.

Ferran Aguiló - S. Amengual.

Si el míting de cloenda fos representatiu de com aniran les coses diumenge, el PSIB ho té cru. Els socialistes arreplegaren manco de 200 persones a la plaça París de Palma, un escenari triat a mida de la batlessa. No debades, Aina Calvo ha centrat la seva campanya a reivindicar les polítiques d'urbanisme i mobilitat. I des d'allà, en el punt culminant de l'eix cívic de Blanquerna, Calvo exclamà: "Diumenge triam entre cotxes passant per Blanquerna o no. Entre bicis a la ciutat o no. Entre que les nostres infants paguin per pujar al bus urbà o que sigui gratuït!".

Calvo, de fet, fou la protagonista indiscutible del míting, evidentment, perquè tota la federació del PSIB a Palma li donava caliu (amb els regidors Yolanda Garví i José Hila exercint de guardians). Però també perquè és l'única candidata del PSIB que veu factible mantenir el seu govern (municipal, en aquest cas). Calvo no només reivindica les polítiques duites a terme, sinó també les persones que les han encapçalades. I no hi podia faltar el record per un regidor recentment desaparegut: "No hi som tots -cridà Calvo-. Ens falta Paco". I els assistents irromperen en aplaudiments, alhora que els familiars del regidor, tant els Donate com els Rodero, s'alçaven dels seients i saludaven el públic, visiblement emocionats.

Però ahir no era dia de llàgrimes, sinó dels darrers intents -i ben a la desesperada- de captar els vots ciutadans. Tant Francina Armengol com Francesc Antich hagueren de recórrer un altre pic als indignats. "Comprenc que la gent pugui estar molesta i crec que és bo que protestin", començà Antich. I llavors, el matís: "Però la indiferència no fa escoles i hospitals". Aquesta frase ("amb la indiferència no se fa res") és l'argument que més repeteixen els candidats del PSOE per tot l'Estat espanyol. Des del ministre Rubalcaba al lehendakari Patxi López, el PSOE pretén fer quallar la idea que l'abstenció és quasi com votar el mateix PP. Així ho assegurà Francina Armengol: "Si diumenge no votam, tindrem Maria Salom. I no ens mereixem una senyora que fa quatre anys que no trepitja Mallorca". Quasi no havia acabat el míting que Antich enfilava el carrer camí del cotxe, que l'havia de dur a sengles actes a Llucmajor i a Algaida, mentre que Armengol agafava roda cap a Calvià. Quedava temps de campanya, fins a mitjanit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per navegant, fa mes de 9 anys

http://bibiloni.cat/blog/?p=1009

Valoració:-1menosmas
Per antonio.v. rodriguez, fa mes de 9 anys

He estado en las concentraciones de la" Democracia Real,Ya", y estoy indignado y ese mitivo es para no darle más confianza al Antich y a su equipo.No se han acordado para nada de nosotros duranrte estos cuatro años, y ahora que los necesitan se dan cuenta que nosotros tenemos un valor, pero lo siento.No les votaré.

Valoració:5menosmas
Per Indignadíssim, fa mes de 9 anys

No hi eren ni els que han cobrat durant quatre anys. En canvi els indignats han aconseguit molta més gent en la protesta de la Plaça d'Espanya.

Valoració:1menosmas
Per Errata, fa mes de 9 anys

El que ajuda al PP és la decepció que produeix a la gent d'esquerres la gestió de govern del PSOE

Valoració:6menosmas
Per afaf, fa mes de 9 anys

El que al PP és la decepció que produeix a la gent d'esquerres la gestió de govern del PSOE

Valoració:6menosmas
Per Tothom, fa mes de 9 anys

Hi ha molts joves que no són socialistes i menys encara psocialistes.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris