algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Antich: “Estam remuntant la crisi, anam primers i on governa el PP tenen més dificultats”

"Els ciutadans volen que, sobretot en temps de crisi econòmica, hi hagi gent amb les mans netes que gestioni els doblers públics”

125854

Francesc Antich pretén tornar a formar un govern progressista.

Amb les enquestes en contra, el candidat socialista Francesc Antich fa balanç dels darrers quatre anys com a president del Govern. Admet les dificultats per la crisi, defensa la seva gestió i critica el Partit Popular.

Les enquestes apunten a una majoria absoluta del PP.
S'ha de tenir respecte a les enquestes, però fa quatre anys ens eren totalment contràries i al final hi va haver govern progressista. Allò que hem de fer i que feim és lluitar fins al darrer minut. Tenc molt bona percepció de la resposta que estan tenint tots els nostres actes electorals.

Si perdeu direu que ha estat per culpa de Zapatero?
Una de les coses que diuen les enquestes és que aquí el PSOE puja. El Govern de l'Estat, independentment d'algun incompliment de darrera hora que ja hem posat de manifest i que exigim, ha tingut una col·laboració amb la Comunitat que no té color respecte de la que va tenir el PP quan governava l'Estat.

Després del compromís del president Zapatero sobre els 240 milions, enteneu que arribaran enguany?
La meva idea és que arribin enguany i es pugui assolir aquest acord. Hi ha més comunitats en aquesta situació, però les Balears eren les més perjudicades per l'anterior sistema de finançament i, per tant, el cas de l'Arxipèlag necessita una solució imminent.

Per què no heu parlat de corrupció en la campanya?
Jo crec que és un dels temes que en els actes electorals es posen de manifest. Tots els ciutadans han pogut veure quines han estat les actuacions d'uns i dels altres, i estic convençut que se sabrà valorar. Hi ha hagut dos partits que han estat molt afectats per temes de corrupció, UM i PP, i els ciutadans volen que, sobretot en temps de crisi econòmica, hi hagi gent amb les mans netes que gestioni els doblers públics.

Us heu enfrontat tres pics amb el PP de Matas. Quines diferències hi ha amb el de Bauzá?
Hi veig el mateix discurs, però un poc més radicalitzat. No és un projecte propi, sinó que es podria aplicar aquí o a Santander. I, a la vegada, amb un atac frontal a tot allò que singularitza aquesta comunitat. Em preocupa molt la tendència a parlar malament d'allò que és públic i a privatitzar. Qui avala l'interès general, la igualtat d'oportunitats o la cohesió de la societat són les institucions públiques. Veig una política cada pic més neoliberal, que és la que ha fet que esclatàs la crisi a la cara de moltes persones.

El Govern frega la fallida?
No, però està en dificultats, igual que molts ajuntaments. És vera que hem tingut dificultats de tresoreria i que el fet que l'Estat no avanci els 240 milions ens està creant un problema. L'Estat romp les regles del joc i ja hi ha un compromís del president per solucionar-ho. I, per altra banda, aquesta és una de les comunitats que econòmicament està evolucionant bé i estam incrementant la recaptació d'ingressos.

Quan sortirem de la crisi?
Aquesta comunitat autònoma és l'única que fa cinc mesos seguits que resta atur. S'ha fet un esforç molt gran per part de tothom. Només a l'abril hem creat 5.500 llocs de feina més. Ve una temporada turística extraordinària i crec que, després del creixement positiu d'un 1% d'enguany, ja hi haurà un important creixement dels llocs de feina. Jo vull enviar un missatge d'esperança. Això s'està remuntant. Anam els primers. La crisi ha afectat moltíssima gent, però ni a València ni a Múrcia ni allà on governa el PP no poden plorar amb els nostres ulls, perquè tenen més dificultats que nosaltres i es demostra que les seves receptes no són tan bones.

De què estau més orgullós del vostre mandat?
Del fet que hi hagi un full de ruta signat amb sindicats i empresaris per donar respostes a la millora del model i a la crisi. I que s'hagi donat la cara com mai en un moment de moltes dificultats, s'hagin fet més inversions que mai i que, en un alt percentatge, s'hagin fet escoles, centres de salut, centres de dia i resdidències.

I de què ho estau menys?
De patir l'atemptat terrorista que causà la mort de dos guàrdies civils, perquè et crea una impotència brutal i perquè penses que a la teva terra això no ha de poder passar mai. I d'haver de treure un soci per mala gestió dels doblers públics. Em va saber greu que passàs, no haver-lo de treure.

Si no repetiu, què fareu?
Tot el meu pensament és continuar però, si no, faré feina des d'allà on em col·loqui la gent. La gent té la paraula.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Roig:

¿ Por qué pegas tu post tantas veces y escribes en mayúsculas?

Valoració:0menosmas
Per R. Roig, fa mes de 9 anys

PP-PSIB-BLOC-PSM--UM-IU aquests són els que han governat els útlims 8 anys! AQUESTS ENS HAN PORTAT ON ESTAM! NOELSVOTIS!!! VOT NUL

Valoració:1menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

El 22 de maig fum,fum ,fum, i el 23 tot igual, a favor del capital.

Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

que fort, s'ha de ser d'una altre planeta per ser polític a Mallorca, quin collons!! Vota Nul o en Blanc! noelesvotis!

Valoració:3menosmas
Per Tothom, fa mes de 9 anys

Brotes verdes, brotes verdes...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris