algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La política econòmica de Bauzà fomentarà la productivitat, la innovació i la internacionalització

El president regional del PP ha presentat el seu programa de suport a les petites i mitjanes empreses

El president regional del PP i candidat a la presidència del Govern, José Ramón Bauzá, ha donat a conèixer el seu programa de suport a petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors durant un encontre amb al voltant de 200 empresaris representants dels diferents sectors productius menorquins. El líder popular s'ha compromès a potenciar un entorn favorable per a la iniciativa privada, especialment per a les pimes i els autònoms que, segons ha dit, originen el 80% de l'ús de les Balears. "La productivitat, la innovació i la internacionalització de les nostres empreses seran els eixos del creixement de l'economia balear", ha subratllat el dirigent de la formació conservadora, que ha remarcat la seva aposta pel sector empresarial per fomentar el creixement de l'ocupació.

Bauzà, que ha estat acompanyat pel candidat al Parlament i Consell de Menorca, Santiago Tadeo; i els principals candidats municipals de Menorca, ha presentat durant l'encontre algunes de l'accions que té previst dur a terme en el cas de guanyar les eleccions autonòmiques de diumenge vinent. En concret, el candidat del PP s'ha compromès a recolzar els nous emprenedors, autònoms i pimes mitjançant ajuts econòmics, orientació, formació, assessorament i promoció dels seus productes. Bauzà ha advocat per la creació d'una línia d'ajuts dirigida a autònoms que contractin un primer treballador per compte d'altri, per potenciar convenis de col·laboració amb diferents entitats financeres amb la finalitat d'establir línies de suport als autònoms perquè puguin desenvolupar la seva activitat i per incrementar-les ajuts formatius dels treballadors i als petits empresaris.

Així mateix, ha apostat per fomentar i recolzar la creació d'empreses en sectors emergents, innovadors en I+D+I i per impulsar la presència de les empreses balears als nous països de la Unió Europea i en les economies emergents. D'altra banda, ha promès impulsar el comerç i la indústria menorquina i balear amb la finalitat que les empreses puguin adaptar-se amb seguretat a les noves exigències sociales."El nostre objectiu és que els diferents sectors econòmics puguin enfortir-se per competir en les millors condicions i per generar noves oportunitats", ha dit. Durant la seva compareixença, el president popular ha destacat mesures com el suport a nous sectors productius com el de les energies renovables, el de la qualitat de la gestió o les tecnologies de la informació, mitjançant una política de cort transversal que faciliti superar les limitacions pròpies d'un territori petit i insular.

També s'ha mostrat disposat a fomentar les fires autonòmiques i nacionals per promocionar l'activitat empresarial de productes locals, a promocionar els mercats municipals i a promoure les Illes Balears com a destinació de compres, cultura, lleure i gastronomia. Finalment, Bauzá ha advocat per facilitar les relacions entre l'administració i el món empresarial i treballar per aconseguir una major fluïdesa en les relacions amb els petits municipis, reduint la burocràcia, així com per rebaixar els costos administratius a fi que les despeses supèrflues de funcionament no restin competitivitat i capacitat de creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris