algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Jaume Font defensa eliminar 35.000 places turístiques per obsoletes

El líder de la Lliga Regionalista ha defensat la creació d'un ens, de participació pública i privada, per dur a terme la promoció turística

El candidat de la Lliga Regionalista de les Illes Balears al Parlament i al Consell de Mallorca, Jaume Font, ha defensat l'eliminació de 35.000 places turístiques "obsoletes" de l'illa en el termini de deu anys perquè són "la principal causa de la guerra de preus a la baixa". A més, segons Font, constitueixen una "competència deslleial" per als qui "sí que han invertit per modernitzar els seus establiments turístics". En un míting a l'Alqueria Blanca (Santanyí), el candidat de la Lliga ha exposat la necessitat de que "els grans partits", és a dir, PP i PSOE, arribin a un acord sobre els cinc sectors estratègics per a les Illes, com són "l'educació, la dependència, el REB, l'economia i turisme".

"Els dos partits han d'anar agafats de la mà en aquestes matèries per demostrar força i unitat davant de Madrid", ha dit segons un comunicat del partit. Per aquest motiu, Font ha defensat la necessitat de les Balears de tenir un representant a Madrid que defensi els seus interessos dels illencs. A més, el líder de la Lliga ha defensat la creació d'un ens, amb participació pública i privada, per dur a terme la promoció turística de les illes i que els professionals del sector turístic puguin participar "de la presa de decisions en aquesta matèria".

Font ha destacat el compromís firmat per la seva formació amb la Plataforma "Reclamam als Partits Polítics un gran acord per a la reforma del sistema educatiu", que defensa un canvi en el model del sistema educatiu a les Balears. El candidat s'ha mostrat partidari també de "exhaurir les vies d'autogovern que permet l'Estatut d'Autonomia i tancar el mapa autonòmic de les illes" abans de juny de 2013. En l'acte, Pedro Burguera, candidat de la formació regionalista a l'Ajuntament de Santanyi, ha exposat que la seva formació vol congelar el pressupost de l'Ajuntament, tornar a negociar els contractes amb els proveïdors, reduir els càrrecs de confiança i els assessors, així com els sous dels polítics a càrrec del consistori i crear un pla de control de despeses.

Burguera s'ha compromès a assignar les partides de despesa "en funció de les partides d'ingressos". També ha explicat que congelaran la plantilla de l'Ajuntament i l'empresa pública i introduiran mesurades per optimitzar els serveis com són la creació d'una finestra única, fomentar la formació del personal i que els ciutadans puguin aportar les millores que considerin oportunes. En l'eix turístic, els candidats van dir que la seva intenció és crear un "pla integral de promoció turística ajudant les PIME turístiques del municipi a posicionar-se als mercats internacionals".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris