algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

CCOO subratlla la normalitat de la jornada de la vaga d'ambulàncies

El sindicat adverteix que la mobilització tindrà més incidència a partir de les 15.00 hores, coincidint amb el canvi de torn

51336

Els treballadors de les ambulàncies havien convocat per avui una mobilització.

Ferran Aguiló - J. Morey.

La vaga del servei d'ambulàncies de les Balears està transcorrent amb normalitat en les primeres hores d'aturades, si bé, des del sindicat CCOO adverteixen de la major incidència que previsiblement tindrà en el servei de programats a partir de les 15.00 hores, coincidint amb el canvi de torn dels treballadors. Així, el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Baltasar Piñeiro, ha manifestat "la seva preocupació" perquè els serveis programats d'ambulàncies, com per exemple els dels malalts que necessiten diàlisi, es trobin sense transport de tornada a casa i es pugui "col·lapsar el servei", tal com ha manifestat Europa Press. "Hi pot haver un col·lapse o un dèficit d'ambulàncies durant algunes hores, sobretot en els serveis programats, però en cap cas no hi haurà un servei urgent que quedi sense prestació", ha assegurat Piñeiro.

Negociacions

D'altra banda, des del sindicat han apuntat que les negociacions per evitar aquesta situació es van mantenir fins a les quatre de la matinada, en un intent dels sindicats convocants, CCOO i UGT, i les patronals per arribar a un acord que al final no va ser possible. "Hora fins i tot última es va intentar arribar a un acord que permetés la desconvocatòria de la vaga en el servei d'ambulàncies, malgrat que les posicions d'ambdues parts fossin inamovibles," ha indicat Piñeiro, qui ha recordat que després del fracàs de la mediació del TAMIB i de la Conselleria de Trabajo han decidit continuar amb la mobilització fixada per a avui que consisteix en aturades parcials i substituir les aturades parcials previstes per als dies 25 de maig i 1 i 8 de juny per una vaga indefinida a partir del 30 de maig, amb aturades de vuit hores diàries.

Punt més conflictiu

En aquest sentit, ha indicat que el punt "més conflictiu" de les demandes dels representants sindicals continua sent el manteniment del poder adquisitiu dels treballadors, que els sindicats volen que es vegi compensat per l'augment de la inflació. A més, per al secretari general de la FSC "és inadmissible" que les patronals pretenguin congelar els sous durant dos anys i insinuïn retalls si l'Administració els rebaixa el pressupost o els aplica penalitzacions", ha sentenciat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris