cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Esquerra proposa substituir la policia turística per una autonòmica

El president de la formació a les Balears, Joan Lladó, vol impulsar un cos amb totes les competències

Esquerra-Illes ha proposat substituir la policia turística de les Balears per un cos autonòmic, ja que d'aquesta manera es podrien "cobrir" les "zones descobertes" que té Mallorca i s'aportaria una major estabilitat laboral als professionals. En declaracions als mitjans davant el Consolat de Mar, el president d'ERC a les Balears, Joan Lladó, ha indicat que algunes d'aquestes zones que actualment manquen de la protecció dels cossos de Policía són el camp mallorquí, el Trenc o el Coll d'Orient. A més, ha recordat que la creació del cos de policia autonòmica està recollida a l'article 22 de l'Estatut d'Autonomia i que aquest va ser un punt inclòs en el Pacte de 2007.

"Volem impulsar un cos de policia que tingui totes les competències i que cobreixi en aquests moments les zones descobertes que hi ha a Mallorca", ha remarcat Lladó. Així mateix, ha explicat que actualment el Govern paga als ajuntaments el 70 per cent del cost total dels cossos de policia turística però, tanmateix, no té "cap control" sobre aquests cossos. D'altra banda, ha indicat que, si es creàs el cos de policia de les Balears, es dotaria de major estabilitat laboral als seus professionals ja que actualment sofreixen un "greuge comparatiu" amb els policies locals, en no cobrar, en pocs municipis, la "integritat del seu sou".

Lladó ha entès que amb la policia autonòmica l'administració pública es racionalitzaria. "És una mesura per racionalitzar en aquests moments la seguretat a l'illa", ha reiterat. Actualment, l'única policia pròpia de les Balears són els agents de medi ambient -figura creada durant el primer Pacte de Progrés-, pel que ERC ha considerat que aquests es podrien integrar al cos autonòmic que es creàs. Ja que és "gent experimentada en aquestes tasques a nivell autonòmic".

El president d'ERC a les illes ha recordat que l'actual Pacte de Govern "va incomplir" la seva promesa de crear el cos al·legant com a justificació l'actual crisi econòmica, si bé ha subratllat que "el cost era el mateix" perquè es tractava de "substituir un cos per l'altre". Per això, ha opinat que finalment no s'ha establert aquest cos durant aquesta legislatura perquè el secretari general de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, Javier Velázquez, va assenyalar que no es crearien més durant aquesta legislatura. Així, Lladó ha lamentat aquest "agenollament més" del PSIB davant dels "interessos forans".

En aquest sentit, ha subratllat que ERC, després de les eleccions d'aquest diumenge, "no formarà Govern amb ningú", i únicament votarà en el Parlament les lleis amb les que estiguin d'acord. "Si l'acord per donar suport -al futur Executiu balear- inclou aquest punt, votarem la investidura". El Pacte de 2007 es va incomplir, ha lamentat, en nombroses qüestions com la cogestió aeroportuària, el 6 per cent del Producte Interior Brut a educació o els 40 milions d'euros en compra de finques... Al final tot el que era un pas en autogovern no s'ha fet", ha conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

No dic missa, estic parlant de fets reals comprovables, però com que no pots rebatre els meus arguments, entenc que no hagis trobat cap altra resposta.

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Ja pots dir missa, ja, Ligeia.

Valoració:-1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

UCI:Esquerra va cometre un error en renovar el tripartit al Principat, però a les Illes, no. La prova és que es va desvincular d'un Bloc que traïa les promeses electorals, governava amb corruptes i deia "Sí, bwana" al PSOE durant tota la legislatura. er molt que prediquis, no els pots acusar d'un pecat que no han comès. Nosaltres no votam els candidats del Principat, votam aquests polítics que varen renunciar a les cadires enlloc de fer d'escolanets del PSOE i pendre el pèl als electors, Qui no combregui amb el programa d'Esquerra, que no els voti, però no manipulem la gent intentant un vot de càstig que no mereixen.

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Dídac, per molt que prediquis, els dois que fa ERc a Catalunya són associats directament amb ERc de qualsevol lloc, estigui inscrita com estigui inscrita.

I a Catalunya, ERc ha fet de tot menys política d'avanç nacionalista català.

Valoració:0menosmas
Per ..., fa mes de 9 anys

Esquerra proposa substituir la policia turística per una d'autonòmica, no "Esquerra proposa substituir la policia turística per una autonòmica"

Valoració:3menosmas
Per joan pau, fa mes de 9 anys

Vicens, ara a ser coherent se li diu ser prepotent?
Els pesemeros sempre tirant la pedra i amagant la mà.

Valoració:3menosmas
Per catalanoparlant, fa mes de 9 anys

AMb policies que no mos peguin per xerrar en català (ja que hi som)

Valoració:22menosmas
Per Si Però No, fa mes de 9 anys

El problema d'ERC és que dona massa la impressió de creure en els Països Catalans sols si la capital està radicada a Barcelona. Els nacionalistes mallorquins solen tenir-ne una visió més oberta. (Opinió d'un nascut a Catalunya)

Valoració:-6menosmas
Per Vicens, fa mes de 9 anys

Cada dia lliçons d'ètica per part d'Esquerra. Quina prepotència...

Valoració:-2menosmas
Per Dídac, fa mes de 9 anys

Ses coses pes seu nom. Ni estam inscrits com ERC, ni som ERC. Es nostro partit se diu Esquerra, i és present tant en es País Valencià, com a Catalunya com a ses Illes Balears i Pitiüses!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris