muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El Consell de Mallorca acusa el PP "d'aturar el pagament a proveïdors”

Per la seva part, el portaveu del PP, Fernando Rubio, ha assenyalat "la pèssima gestió econòmica" de l'equip de Govern

51290

Fernando Rubio, del PP, ha criticat la gestió econòmica de l'equip de Govern.

Ferran Aguiló - M. À. Cañellas.

El conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, ha acusat el PP de "paralitzar el pagament a empreses i proveïdors" del Consell de Mallorca en haver votat durant el Ple Extraordinari celebrat aquesta tarda en contra de la modificació de crèdits en el Pressupost propi de 2010 per pagar 31.000 euros als Comitès Comarcals de Ponent, Manacor i Sóller i a 15.000 euros per a Músics de Mallorca per la Llengua. Així mateix, el Consell també ha aprovat, amb l'abstenció del PP i els vots a favor del PSIB, el Bloc i de l'exuemita Antoni Pascual el Pla d'Obres i Serveis per a l'any 2012, dotat amb 10 milions d'euros. Malgrat això, Bonet ha expressat la seva "perplexitat" davant del vot contrari dels 'populars' a totes les modificacions de crèdit plantejades per l'equip de Govern, que havien de permetre realitzar pagaments als proveïdors de les institució insular a les entitats ciutadanes de Mallorca.

Així, ha mostrat la seva "sorpresa" que el PP s'hagi oposat a això, "quan una de les crítiques que fa durant aquesta campanya electoral és que el Consell de Mallorca ha de pagar proveïdors". Bonet ha recalcat que durant aquest any, el Consell està pagant a proveïdors en 60 dies i, per tant, ha remarcat que si la institució s'està retardant en alguns pagaments és perquè "no es va voler donar suport a un pressupost que negociam amb el PP". "El PP ha votat en contra de pagar als comitès comarcals i esportius de Mallorca, que el Consell pagui els seus impostos i en contra d'inversions turístiques previstes i de pagar unes subvencions que es devien a unes entitats culturals", ha reprovat el conseller insular de Presidència.

Per això, ha dit que "una cosa és el que diu el PP en els seus mítings electorals i una altra és la realitat en el Consell, on aquesta formació es dedica a bloquejar la gestió ordinària d'aquesta institució". En aquest sentit, ha considerat que "votar en perjudici dels ciutadans no és la millor carta de presentació per al PP que aspira a governar a les illes" i, per això, ha dubtat que els ciutadans "li donin suport el 22 de maig amb aquestes demostracions de fer política que tenen els 'populars'".

"Pèssima gestió econòmica"

Per la seva part, el portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha asseverat que els "únics responsables" que no s'hagin aprovat algunes modificacions de crèdit són els integrants de l'equip de Govern, que "durant tota la legislatura han dirigit una pèssima gestió econòmica i no han estat capaços d'aprovar un pressupost ni tirar endavant partides econòmiques importants per falta de consens i per falta d'una actitud constructiva per la seva part". "Ens presenten unes llistes de números ja tancades i decidides sense consultar al PP, que ha demostrat una actitud absolutament constructiva i quan s'ha volgut negociar i arribar a acords, ha estat possible gràcies a nosaltres, però ara el que volen fer és campanya electoral i anar pagant factures en funció dels seus interessos polítics", ha censurat.

A més, Rubio ha recordat que en el passat Ple, totes aquestes modificacions de crèdit tenien informes "contraris d'Intervenció", la qual cosa, segons la seva opinió, posa de manifest que l'equip de Govern "ha fet les coses malament, ja que es tracta de factures de 2009 que no sabíem que existien". Per al dirigent 'popular', convocar un Ple Extraordinari per aprovar una sèrie de modificacions de crèdit a pocs dies de les eleccions demostra una "falta de professionalitat, lideratge i de responsabilitat per part de l'equip de Govern". "Ningú no s'ha d'escandalitzar amb la nostra actitud, encara que hi ha nervis i, per això, es queixen i ara tot és culpa del PP, però tenim la consciència ben tranquil·la i els que no l'han de tenir són els que han fet les coses molt malament en aquesta legislatura", ha sostingut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris