cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Convergència vol aturar l'arribada d'immigrants

El candidat de CxI a l'Ajuntament de Palma, Miquel Munar, vol un téntol en la immigració per poder-la gestionar de manera correcta. Creu que l'estat del benestar “és finit i l'hem de fer sostenible” per tenir una Mallorca “cohesionada”

51276

Miquel Munar durant la roda de premsa d'ahir a la seu de CxI.

CxI

Convergència per les Illes (CxI) vol fer un téntol en la immigració "per posar-hi seny i gestionar-la". Així ho anuncià ahir el candidat a l'Ajuntament de Palma, Miquel Munar, que explicà que "la realitat objectiva del que passa preocupa les dues parts: els nouvinguts, per la pressió latent cap a ells; i a no- saltres, perquè creim que hi hem de posar seny". Segons el també portaveu de CxI, que en presentà ahir en una roda de premsa el programa electoral en matèria d'immigració, "l'estat del benestar és finit i l'hem de fer sostenible" per tenir "una Mallorca cohesionada", ja que a parer seu "no tenim capacitat de sedimentar tot el que arriba".

Munar declarà que la proposta implica "un téntol per assegurar-nos del que podem rebre i en quines condicions". El candidat es mostrà ferm en la idea de controlar el flux migratori i afirmà que "no tenc por: ho dic des del convenciment". CxI presentà un informe en el qual recullen tot de dades que, segons defensaren, "mostren la realitat objectiva". Creuen que el mercat laboral de les Illes "s'ha desequilibrat, atès que hem passat de tenir un atur estructural de 30.000 persones a un altre amb més de 70.000". També hi assenyalen que l'Arxipèlag "és la comunitat amb més percentatge d'estrangers sense treball (el doble que la resta de l'Estat)". A més, el 2005 aquest col·lectiu representava un 16,8% dels desocupats i actualment ja en concentra el 30%, segons l'estudi.

Propostes concretes

Amb tot, CxI defensa que l'actual estat del benestar només serà sostenible si "cream una mitjana anual de 550.000 llocs de feina amb puntes d'un total de 640.000 els mesos de la temporada d'estiu". Des de Convergència advoquen per "afrontar la realitat, planificar quina Mallorca volem per al futur i unificar la normativa europea quant a immigració i serveis socials i assistencials". Així, proposen "una lluita sense precedents contra la contractació irregular de treballadors, a més d'una coordinació i millora de la cooperació internacional i d'estimular l'educació i el coneixement, com també la producció als països d'origen".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guapo, fa mes de 9 anys

Ligeia, incrèdula, saps què poden fer? Desviar-los a ca teva i els fas un sermonet...

Valoració:9menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

I des de quan tenim les competències en immigració a les Illes? Les tenen els seus amiguets de Madrid. I com pensa limitar la immigració? Pensa expulsar gent? Aturar-los a l'aeroport quan vénen des de les Espanyes? Quant de populisme barat per a créduls!

Valoració:-14menosmas
Per freemind, fa mes de 9 anys

La gente es libre de vivir donde quiera, dejad de hablar de fronteras como si todo lo que viniese de fuera fuese malo.

Aplicándolo así Mallorca debería ser de los musulmanes que estuvieron antes y decir que los cristianos ( de parte de la corona de Aragón) que vinieron como una "invasión masiva de inmigrantes" que conquistó la isla.

¿ Por qué no pensáis un poco ? Eliminad esas radicalidades de las fronteras y podréis ampliar vuestra manera de ver las cosas.

No entiendo como os dejáis engañar por un partido como este... todos los que lo forman son los mismos corruptos de su partido anterior pero disfrazados con otro traje.

Valoració:-19menosmas
Per Un mallorquí, fa mes de 9 anys

Es la primera vegada, que ho sent a dir d'una manera clara. Fins ara el qui ho insinuava era un feixista, racista, xenòfog. Es ben hora que s'acabi la hiprcresia amb aquest tema, i el Sr. Miquel Munar ha començat a dir el que pensen la majoria de gent del país, BASTA JA D'IMMIGRACIO. Sí això és així, teniu el meu vot.

Valoració:19menosmas
Per Pau, fa mes de 9 anys

I tanta raó que té!!! S'immigració ha estat descontrolada i un desgabell.

Valoració:19menosmas
Per joanot, fa mes de 9 anys

heu vist a qui està mantenguent la creu roja a Lorca? n'hi veis cap d'espanyol a les coes? ahir, sense anar mes enfora sortí una dona sudamericana dient que era injust, que ells havien vingut aqui per treure els seus fills de la misèria, i que ara es trobaven amb això, amb un terratrèmol, allotjats a uns campaments al sol, amb poca varietat de menjar... que el govern espanyol els hi hauria de donar una vivenda... pwerò tendràn morro! primer que justifiquin que la vivenda era seva (no del banc). em arribat a un punt que pareixem beneits, tenim a mils d'espanyol passant-ho malament i ens dedicam a mantenir als de fora.

Valoració:18menosmas
Per Far Right For Majorcaaaa, fa mes de 9 anys

Teniu el meu vot.

Valoració:33menosmas
Per guapo, fa mes de 9 anys

Això no són fluxos sinó riuades desfermades... incontrolades...

Valoració:16menosmas
Per es sastre, fa mes de 9 anys

Es evident que cada territori té una capacitat de càrrega i ara mateix l'hem sobrepassada. Ho digui qui ho digui. El que s'ha de fer es posar remei.

Valoració:36menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

Aquest senyor formava part del PP que va provocar l'efecte reclam amb el desenvolupament de l'economia del totxo. Si alguna cosa és insosteníble és el seu criteri que ha passat la prova del cotó i ens ha conduït a la crisi que patim i de la qual vol fer responsable als més dèbils.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris