algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

22.712 estrangers s'han inscrit per a les municipals

Just tenen previst votar diumenge un 16,3% dels residents a Balears originaris d'altres països que ho poden sol·licitar

51280

El delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, mostrant una de les PDA que enviaran els escrutinis.

PERE ANTONI RAMIS PONS

Tan sols un 16,3% dels estrangers residents a les Illes Balears que poden votar a les eleccions municipals s'han inscrit per fer-ho, segons les dades que va facilitar ahir el delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias. Si hi podien votar 138.818 residents estrangers, just se n'hi han inscrit 22.712. Socias també va dir ahir que, per ara, 13.128 ciutadans residents a l'Arxipèlag han sol·licitat votar per correu i 1.115 illencs que viuen a l'estranger han demanat fer-ho. Segons Socias, tot i que el termini per demanar-ho encara és obert, ambdues xifres són inferiors a les de fa quatre anys.

En total, diumenge hi ha 749.022 electors convocats a devers 3.700 urnes situades en 387 col·legis electorals. 1.136 representants de l'Administració, un per cada mesa, enviaran la informació dels sufragis. El delegat va explicar ahir que un 66% de la població votarà en meses que transmetran les dades de participació i escrutini per via telemàtica, a través d'una PDA, mentre que la resta les transmetran de manera convencional: de viva veu i per telèfon. Les poblacions més grans -excepte Sant Antoni- estaran cobertes per les PDA.

Cal tenir en compte que enguany, per primera vegada i amb motiu d'un conveni entre els governs balear i espanyol, no només els vots de les municipals, sinó que també els de les eleccions autonòmiques i insulars, es processaran directament a Madrid. Això es fa per estalviar costos. Socias va explicar, a més, que 560 policies de l'Estat, 770 guàrdies civils i una xifra semblant de policies locals vigilaran el procés. A més, va dir que, si algú té problemes per desplaçar-se al seu col·legi, pot demanar ajuda al telèfon 971 989000.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Far Right For Majorca!!!, fa mes de 9 anys

Els estrangers decideixen com hem de viure els mallorquins a Mallorca.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris