algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Zapatero a Antich: “Arribarem a un acord” pels 240 milions

El candidat del PSIB li exigeix els doblers del finançament i el president espanyol li respon que no se'n preocupi

125712

Zapatero ha acompanyat els caps de llista a Inca.

Ferran Aguiló - P. Bota.

"Ens asseurem, parlarem i no et preocupis, arribarem a un acord per allò que necessita Balears". Aquesta fou la resposta del president José Luis Rodríguez Zapatero al cap de l'Executiu balear i candidat socialista a la reelecció, Francesc Antich, quan aquest li exigí que l'Estat pagàs enguany a les Illes els 240 milions del fons de competitivitat previst en el nou model de finançament per a 2013. La petició i el compromís -no garantí que arribaran enguany els doblers- es produïren al poliesportiu d'Inca davant prop de 3.000 simpatitzants que anaren a l'acte central de campanya del PSIB.

Zapatero recordà que ha estat el seu Govern qui ha creat aquest fons i qui ha millorat el finançament de l'Arxipèlag, que "històricament" havia estat "maltractada". Tanmateix, el socialista també demanà al PP que tingui "pudor" quan llança crítiques sobre el finançament, perquè amb José María Aznar com a president "Balears era la comunitat pitjor tractada d'Espanya" i, amb el PSOE, "hem recuperat part del temps perdut".

Antich, abans, li havia agraït la millora del finançament i li havia demanat que resolgués el "conflicte" sobre el fons de competitivitat, que Madrid no pretén pagar fins al 2013, perquè "dóna igualtat" a les Illes. "Balears ho necessita i ho mereix. Ens hem d'asseure i arribar a un acord", digué.

Zapatero, que defensà que mai com amb ell no s'havia avançat tant en la protecció de drets socials, advertí que dia 22 està en joc l'estat del benestar i alertà que darrere les crítiques del PP al cost de l'estat de les autonomies hi ha un atac a la sanitat pública, l'educació i els serveis socials, que suposen el 70% de la despesa autonòmica. També avisà que, mentre que ell fa reformes per afavorir la recuperació, "el PP només espera que les coses es posin pitjor".

Així mateix, tingué paraules de suport a Antich. "Tenc gran confiança en tu", li digué, i "no sé qui és aquest que diu que tens poc pes a Madrid", afirmà amb referència al popular José Ramón Bauzá, però "jo sé el que tens i tens coratge, autenticitat, treball i saps estar amb dignitat", sentencià. "Heu treballat bé i tindrem un gran resultat", recalcà Zapatero, qui acabà demanant el vot per a Antich; la presidenta del Consell, Francina Armengol, i la batlessa de Palma, Aina Calvo, perquè "tornin a estar on han d'estar, que és governant". Augurà que el PP "es posarà cada dia més nerviós" i el PSOE anirà "remuntant". Remarcà que entén que Rajoy "celebri els mítings perquè mai no celebra les victòries, sempre perd".

Abans, Antich havia titllat Bauzá de "señorito" que diu allò que li fan dir a Madrid i, si el popular digué que ell tenia poc pes a Madrid, el socialista li respongué que "a mi allò que em preocupa és el poc pes que Bauzá té a les Balears. Antich, que demanà el vot per al PSOE a les persones moderades, als empresaris, als joves i a les dones, també afirmà que el PP "només protesta quan el Govern central és socialista" i "acota el cap" quan és del PP.

Armengol cridà els socialistes a lluitar contra la indignació i la indiferència; Calvo cridà que "això no està guanyat, però es pot guanyar". I el candidat a Inca, Xavier Ramis, alertà de les retallades de drets socials si guanya el PP.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Víctor, fa mes de 9 anys

Un acord?

No volem cap acord. Volem els doblers que ens toquen.

Valoració:1menosmas
Per Antònia, fa mes de 9 anys

Antoni, sa gent d'esquerra estam desencantats i emprenyats només els sectaris de partit encara confia amb aqyests tipejos que omplen els partits! Noelsvotis i escriu a la butlleta el que penses d'ells, vota nul!

Valoració:7menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Quan? Com? Ho volem sabre ràpidament, perque les eleccions són dia 22 i hem de sabre a qui no hem de votar...

Valoració:0menosmas
Per ca, fa mes de 9 anys

220 milions regalats a les constructores per destruir llevant amb el tren dela vergonya! quin cinisme aquesta gent.

Valoració:5menosmas
Per coco, fa mes de 9 anys

No presidente, ud no llegará a ningun acuerdo más. Le quedan según todos los sondeos pocos dias en la poltrona.
Lo mas gracioso del asunto al pasear por Palma es ver los slogans de su partido. "segueix amb el canvi..." y encima lo pone en castellano en monton de sitios, en castellano, ahooooooooooooooora ???

Creo que alguien aqui se ha vuelto loco. 5 millones de bocas con hambre y aun quereis mas. Que penita mas grande.

Valoració:-34menosmas
Per Palo amb sifó, fa mes de 9 anys

Aquest és l'acord: en Zapatero, en Rajoy o qui comandi a Madrir mos seguirà robant a mans plenes i els dirigents del PP i el PSOE de la colònia (les Balears) els convidaran a un vermutet. Com sempre, vaja.

Valoració:64menosmas
Per Antoni, fa mes de 9 anys

I pensar que el balears ho llegia gent d'esquerres!!!! Tots els comentaris rotjos amb vots negatius, i els crítics amb el psoe més verds que els ametllons. Esper que almanco les alfabagueres del psm facin bon paper aquest pic. Senyors, ja no hi ha vot útil que valgui, cal votar els polítics que si valen, i si miram als jutjats només ens queda neta una alternativa... PSM-EU

Valoració:3menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

Ui, que tranquil·la que em deixa el senyor ZP amb les seves paraules, sempre de fiabilitat contrastada.

Valoració:26menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Antich, no són 240 són 3000!
Ja són set anys, lo que puja a 21.000 milions de euros, són 210 Palma Arenas, lo que n'Antich ha deixat de cobrar.

Valoració:59menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Ho sento, però no ens podem fiar de Zapatero...massa promeses incomplides.
I a mes, en campanya electoral!!!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris