algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

La coalició nacionalista instal·larà més punts verds a Palma

Els aspirants al consistori, Antoni Verger i Marisol Fernández, proposen avançar en el tractament de residus i la qualitat ambiental

Els candidats a l'Ajuntament de Palma de PSM-IniciativaVerds-Entesa s'han compromès avui a impulsar un canvi en la política mediambiental de la ciutat amb mesures com la creació de més punts verds o reduir la velocitat màxima permesa al tràfic en els accessos a Palma. Els aspirants de la coalició al consistori, Antoni Verger i Marisol Fernández, han explicat que només hi ha un punt verd en tota Palma, en el polígon de Son Castelló i s'han compromès a crear-ne d'altres, segons ha informat el partit en un comunicat. Sobre la base del principi de "pensar globalment per actuar localment" en qüestions de residus i qualitat ambiental, han presentat les seves propostes en aquest àmbit i han assenyalat que Emaya ha de jugar un paper determinant en la seva aplicació.

"La gestió pública d'Emaya ha de ser molt més eficaç, ha d'obrir-se a la participació ciutadana i sobretot ha de respondre a una verdadera política ambiental per a la nostra Ciutat, lligada i coordinada amb l'Agenda Local 21", ha defensat Fernández. Fernández ha advertit de la necessitat de "invertir en medi ambient i tenir una política ambiental definida i valenta, ja que l'entorn és el principal valor de la ciutat."

"Reduir, reutilitzar i reciclar", les cridades "tres erris" són el punt de partida de les propostes de la coalició encaminades a canviar aquest model de consum basat en "usar i tirar". Promouran un consum responsable i la reducció dels residus generats i adoptaran mesures contra la contaminació acústica, atmosfèrica, lluminosa i electromagnètica per reduir els efectes negatius que tenen sobre la salut de les persones i la seva qualitat de vida. També en defensaran una nova cultural de l'aigua que no solament promogui l'estalvi i l'eficiència, sinó que promogui també la reutilització.

El PSM-EV-ExM fixarà les taxes d'escombraries en funció del principi de "qui contamina, paga" i si en una llar es produeixen pocs residus i se separen, premiaran aquest comportament. Crearan 3 punts verds fixos i 5 mòbils, faran campanyes per a la reducció de l'ús de borses de plàstic, afavoriran la utilització d'envasos retornables, instauraran un dia setmanal de recollida de mobles i objectes vells per fomentar la reutilització i implementaran la porta recollida a porta a les zones rurals.

A més aplicaran criteris d'estalvi energètic per donar compliment al "Pacte de batles" per a la reducció de les emissions de CO2 i compliran la normativa sobre sorolls. Elaboraran mapes de contaminació electromagnètica per les antenes de telefonia mòbil, torres d'alta tensió, transformadors d'alta potència, i substituiran progressivament l'enllumenat públic per un sistema de leds per reduir el consum i la contaminació lluminosa de la ciutat.

La coalició s'ha compromès a impulsar la separació de la xarxa de recollida de les aigües pluvials i residuals, a promoure la reducció de la velocitat màxima permesa en els accessos a la ciutat i a incrementar les zones verdes que serveixin de pantalla acústica i millorin la qualitat de l'aire. En el cas de la generació de residus, la coalició té com a referent el poble de Son Sardina, on els veïns, gràcies a la recollida porta a porta i la seva col·laboració, han aconseguit incrementar el 80% del reciclatge. Per aquesta raó, els candidats aposten per compensar a través de la taxa de residus aquelles persones i famílies que generen menys residus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris