algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Dos professionals de serveis socials per cada 7.500 habitants el 2015

El Govern ha aprovat avui un decret que fixa unes proporció mínimes obligatòries de personal d'atenció en serveis socials i estableix que els ajuntaments hauran de tenir un treballador social i un educador social per a una població compresa entre 5.000 i 7.500 persones, a partir de 2015.

El Consell de Govern ha aprovat avui aquest decret que regula la coordinació dels serveis socials bàsics i estableix uns principis mínims de servei "per garantir el mateix tracte als ciutadans, independentment d'on resideixin", segons ha anunciat la portaveu del Govern, Joana Barceló.

Una altra proporció mínima que fixa el decret és que hi haurà d'haver un auxiliar administratiu a jornada completa en matèria de serveis socials per 10.000 habitants. El decret determina a més unes línies de finançament per garantir que s'assoleixen aquestes proporció.

Segons ha explicat Barceló a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, el decret desplega la Llei de Serveis Socials de les Balears i "garanteix que la porta d'entrada dels ciutadans als serveis socials siguin els ajuntaments", des d'on seran derivats cap al recurs més adequat al seu cas.

La porta d'entrada municipal seran les "unitats de treball social", que són les que hauran de complir aquesta proporció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris