algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

“M'hi present per guanyar i capgirar el futur de Palma”

Enfrontar-se a la corrupció ha estat molt dur, però estic contenta de no haver renunciat a les meves conviccions”

123822

Aina Calvo, candidata del PSOE a Palma.

S.A

S'ha enfrontat a un mandat convuls, a la corrupció, a amenaces de moció de censura i liderant un govern en minoria. Té les idees clares i quan les expressa és com si dins el seu cap tingués un plànol amb tot un projecte de futur. Si la deixen, la candidata socialista per a la reelecció a Palma, Aina Calvo, vol donar continuïtat a tota la feina que ha començat aquests quatre anys cap a un nou model de ciutat.

Us tornau a veure batlessa?
Sé que podem guanyar. Tenim una oportunitat única de canviar el futur de Palma i capgirar la història de la ciutat. Ho podem fer.

Llevat que penseu en la majoria absoluta, això no depèn només de vós...

Sí, és vera, s'obre un nou mapa polític, però jo no em present a unes eleccions per pactar, m'hi present per guanyar i m'agradaria tenir la confiança de la majoria. És essencial que aquelles persones que creuen en una ciutat més moderna, més sostenible, més justa, dipositi la confiança en nosaltres.

Malgrat que PP i UM hagin desligitimat el vostre govern?
Hem viscut situacions anòmales d'un govern en minoria molt anòmal. Això només s'explica per les males pràctiques polítiques d'UM i PP, que no han fet les coses bé amb els doblers públics... Vàrem mantenir-nos en el govern perquè per damunt de tot crèiem en un projecte i el volíem defensar. No hem estat un govern il·legítim.

Què heu après?
He après coses meravelloses, però també molt desagradables...

Us referiu a la corrupció?
Com a governant, ha estat molt dur. Com a ciutadana, ho ha estat la pèrdua d'un company. Però estic contenta de no haver renunciat a les meves conviccions i d'haver defensat sempre el límit de les bones pràctiques.

I què no repetiríeu?
Ara sé que no pactaria amb les persones que no em donassin l'absoluta garantia que no traspassaran mai aquest límit. Un canvi de nom no m'ofereix garanties.

Com a error, admeteu que en turisme ha estat un fracàs?
No. Admet que s'hauria pogut fer més, però ara tenim una aposta important de reactivació econòmica a través del turisme. En festius vénen molts creuers a la setmana i no teníem res a oferir. Necessitam obrir en festius i ajudar els comerciants perquè puguin fer-ho i tenir els equipaments oberts, els museus i oferir tota una xarxa atractiva.

Estau orgullosa de la façana marítima?
Molt orgullosa. Estàvem sentenciats a tenir un mur amb blocs d'edificis i ara tenim un parc. Ha estat una operació llarga i una decisió valenta i encertada.

Pagar el palau amb doblers públics era el mal menor?
Tenir una obra d'aquestes característiques aturada era un mal que la ciutat no es pot permetre.

La passa següent és el bulevard. És el projecte estrella?
És un projecte important, sí, però que enllaça amb tot un model. La façana marítima ja l'hem guanyada i ara cal posar-la en valor. Això forma part de l'activació econòmica, que també té a veure a ajudar aquells que no tenen les mateixes oportunitats i que no poden conciliar la vida laboral i familiar.

El canvi de discurs cap a la conciliació és per la crisi?
No és un canvi de discurs. Si volem obrir les escoles en temps de vacances, per exemple, és perquè la gent que fa feina en temporada turística no pensi que tenir família o tenir fills sigui una trava per fer feina. Aquesta mesura complementa l'altra. No tindria sentit recuperar el bulevard i accentuar la dimensió turística sense l'obertura de centres...

I què passa amb els que no tenen feina?
Passa que si alguna d'aquestes persones té una oportunitat de feina, no hi hagi de renunciar perquè no té possibilitat de pagar algú per cuidar els seus fills. Hem de ser molt àgils i ajudar els emprenedors, àgils perquè els inversors que vulguin venir a Palma trobin una administració eficaç.

Deis que mantindreu els imposts congelats. Com afectarà les prestacions socials?
Des de 2007 fins ara els hem congelat i l'Ajuntametn ha acabat amb 105 milions d'euros menys mantenint la prestació social. Es tracta de tenir capacitat de gestionar allò públic i capacitat de prioritzar l'acció, llevant despesa.
Son Bordoi, Platja de Palma, via connectora... són projectes polèmics que no depenen de Cort. Heu notat poc suport del Consell i del Govern?
No m'he sentit abandonada. Els veïns acudeixen a protestar a l'Administració que tenen més a l'abast. L'important és que en alguns s'ha rectificat i en altres s'ha obert un procés d'al·legacions.

Hi ha barris on s'han deixat actuacions: Pere Garau, Jonquet, Cala Major, Fortí... Seran prioritaris ara?
És vera que no hem arribat a tots els barris amb la mateixa intensitat, però hi farem feina. Hi ha dos barris, per mi, que necessiten una atenció urgent i immediata: Son Gotleu i el Terreno.

Algun repte?
La revisió del PGOU. Aquí els ciutadans hi han de participar.

Acabareu els eixos i carrils bici?
La idea és anar de ponent fins a llevant. Si podem farem Foners, Pere Garau... els que no hem executat. Però haurem de cercar fórmules de finançament.

El PP ha dit que, si guanya, només posarà eixos cívics on els veïns vulguin...
Una cosa és la capacitat de diàleg, la capacitat de conciliació, i una altra és proposar allò impossible. Em sorprèn. El PP ens va llevar la representació a distints òrgans i als veïns també per no haver de dialogar, va tomar un pont al vespre i ens vam despertar amb un metro... del que es tracta aquí és de contrastar models. Però com que no hi ha debat, no ho podem fer. Em sembla una falta de respecte cap al ciutadà.

El temps us ha donat la raó amb Blanquerna i Fàbrica?
Cada dia que passa i per l'ocupació dels dos carrers, ens convida a pensar: Ei, anam bé!

Us imaginau Palma governada pel PP?
No em passa pel cap. El 22 tenim la possibilitat de continuar avançant cap a una ciutat d'oportunitats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

No la votaré, però és una gran oradora, li dóna cent voltes a tots els altres candidats en aquest sentit. Llàstima que els resultats de la seva feina no estiguin a l'alçada del seu discurs.

Valoració:-16menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

Quatre anys no han bastat per capgirar el monòlit feixista de Sa Faixina. Aquesta es la prova del cotó d'aquesta legislatura pretesament progressista, però bàsicament privatitzadora de serveis públics .

Valoració:4menosmas
Per ciutadana, fa mes de 9 anys

ànims Aina, si va bé, bé anirà, i si no, doncs no passa rés, som molts els que esteim ben contents amb tot el que has fet, gràcies Aina, per tot.

Valoració:-31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris