algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La Lliga proposa reduir en una quarta part l'Administració

Jaume Font destaca que el gran repte és tornar a ser competitius

Reduir una quarta part de l'Administració balear, realitzar auditories de gestió i eficiència al Govern i empreses públiques, que seran sotmeses a una fiscalització prèvia de la despesa i la inversió, són algunes de les propostes que ha fet avui la Lliga Regionalista.

El candidat de la Lliga Regionalista al Parlament i el Consell de Mallorca, Jaume Font, ha manifestat en una roda de premsa que el "gran repte" de les Balears és que "tornin a ser productives", per la qual cosa proposa per "gestionar la crisi", un procés de reducció d'empleats autonòmics mitjançant jubilacions i que cobreixi només una part de les vacants.

Font considera que cal eliminar les duplicitats entre el Govern i els consells insulars en un termini màxim de dos anys, i planteja la creació d'un "ens d'ajuda a la innovació" conformat per experts internacionals i de l'Administració.

Per a la Lliga és indispensable la reducció en una tercera part dels alts càrrecs autonòmics i l'elaboració d'un catàleg de llocs claus que hauran de ser ocupats per alts funcionaris jurídics i econòmics.

El líder de la Lliga Regionalista ha considerat necessari reforçar la competitivitat de les empreses a través de la inversió en I+D+I i el disseny d'un pla de Finançament Local que "garanteixi" la viabilitat financera dels ajuntaments, "eixos de la cohesió social".

Font ha proposat la modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals per donar estabilitat a aquest col·lectiu i ha manifestat la seva aposta per racionalitzar recursos i personal en la policia local.

En matèria econòmica, el candidat de la Lliga ha recordat que la "morositat de l'Administració és un dels principals problemes" per al sector empresarial, per la qual cosa ha proposat que es compleixi amb la llei i per la qual cosa pagui les empreses ja que "no és possible que l'Administració tingui deutes de 2008 o 2009".

Reestructurar el sector públic amb la "redimensió" de les plantilles, incorporar la mobilitat funcional i geogràfica al sector així com crear un borsa d'empleats públics, són altres de les principals iniciatives de la Lliga.

Font ha avançat que és necessari un "gran acord" entre formacions polítiques per avançar cap a un correcte finançament i la negociació d'un nou Règim Especial Balear "creïble i solidari".

Per fomentar el treball, el líder de la Lliga vol "potenciar i estimular l'esperit emprenedor", amb el foment de l'autoocupació. L'aplicació d'incentius fiscals per a empreses familiars i la priorització en l'adjudicació d'obres i serveis públics per a les companyies amb domicili fiscal a les illes s'afegeixen a aquests plantejaments.

Font ha ofert donar suport a les indústries agroalimentàries per incentivar l'activitat agrària, així com agilitar les gestions burocràtiques i el pagament d'ajuts o subvencions a empreses.

Si governa, la Lliga Regionalista crearà la figura de l'agent d'ocupació i desenvolupament local que sigui capaç de "propiciar sinergies al mercat laboral" i potenciarà les polítiques de foment de l'ocupació a través de programes que possibilitin l'aproximació al "mercat real de treball" i la inserció laboral dels col·lectius més desfavorits.

En temes de comerç i indústria, Font ha manifestat que impulsarà els plans que ajudin a mantenir el model mediterrani de ciutat, i promocionarà i recolzarà les iniciatives comercials i industrials innovadores que mantenen les tradicions i els productes autòctons.

La Lliga Regionalista advoca per mantenir un "únic" canal de televisió pública autonòmica (IB3) i la conversió de l'actual Televisió de Mallorca en un segon canal d'IB3 via satèl·lit, i creu que Balears pot ser un gran plató per a produccions cinematogràfiques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 10 anys

Si ho fa a la Conselleria de Medi Ambient on les col·locacions d'amics van ser antològiques es quedarà sense electors.

Valoració:0menosmas
Per hipopotam, fa mes de 10 anys

i na Malena Estrany que trova d'aixo, per que ocupa un carrec de confaiança a l'hospital d'Inca amb un sou de mes de 3000 euros?

Valoració:0menosmas
Per IntelBook, fa mes de 10 anys

Independentment de qui arribi a governar... tornarà a haver un 7 de maig de 2010.

I les segones parts sempre són dolentes.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris