algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

“Podem aconseguir una majoria progressista real i frenar la involució del PP”

La gent és molt conscient que quan ha governat la dreta s'han tudat doblers públics”

54086

Antoni Verger, candidat del PSM-IV.EXM a Cort.

PERE ANTONI RAMIS PONS

"Estaré en política mentre senti que contribuesc a avançar projectes positius per la ciutadania". Així ho diu el candidat del PSM-IV-ExM a Cort, Antoni Verger (Palma, 1974). Igual de convençut es mostra quan creu de debò que per primer pic a Ciutat es pot configurar un pacte progressista real. El seu partit en tindria la clau.

Creis que Grosske féu ombra al Bloc?
Fou el número 1 del Bloc i el portaveu de Cort. Fa molts anys que és en política i crec que no es bo eternitzar-se.

Aquesta escissió perjudicarà la possibilitat de crear un pacte a Palma?
No crec que hi hagi hagut cap escissió. PSM-IV-ExM, representa un 80% del Bloc. És una coalició amb més cohesió i missatges més coherents. Som l'herència del Bloc.

Per primera cop s'obre un nou panorama. Calvo depèn ara de vós?
Hem d'aspirar a formar majories progressistes i frenar la involució del PP. Perè el PSOE haurà de tenir en compte el nostre programa, quines són les nostres prioritats, i esper que a Palma podem arribar a un acord. Tanmateix, els socialistes hauran d'assumir polítiques més d'esquerres, ecologistes i de mobilitat avançades. Per primera vegada, hi podria haver una majoria progressista sense necessitat de pactar amb una força, centrista distorsionadora.

Veig que sou optimista amb les expectatives...
Estam a prop de treure el tercer regidor i crec que ho aconseguirem. Hem de desbancar la dreta, no podem tornar a la involució.

Creis que pesa més la corrupció que la crisi?
Ara decidim qui gestiona l'Ajuntament. Tots sabem que quan ha governat el PP s'han tudat doblers públics i la gent n'és molt conscient. Isern encarna la clara dretanització del PP i tampoc no inspira confiança per gestionar Cort.

I vosaltres, com pensau gestionar l'atur?
Palma s'ha de posar en valor. Com es fa? Rehabilitant patrimoni, posant-lo en valor i fer Palma més atractiva. Això generarà ocupació igual que si impulsem polítiques de mobilitat avançada... També s'ha de fer molta feina a crear la marca de Palma capital turística cultural de la Mediterrània de manera conjunta amb els sectors turístics i impulsant les empreses de turisme sostenible...

Sembla que hagueu copiat el model d'eix cívic i carrils bici del PSOE...

No l'hem copiat. El compartim. Es vol canviar el rumb que hi havia a Palma amb 16 anys de govern conservador, i no només en mobilitat. S'han fet biblioteques a barris com Son Gotleu, les Veles, Escorxador... s'han doblat usuaris, s'ha rehabilitat patrimoni, com el baluard del Príncep, les torres del temple, el teatre Mar i Terra, Corea... Coincidim amb un model. Però no basta només dir-ho, s'ha de fer i les nostres àrees han actuat i això ens avala.

Què retreis a Calvo?
El palau de congressos. Hi ha tantes necessitats i més ara, en temps de crisi. Els serveis socials necessiten doblers públics i escoletes... Hi ha altres necessitats. Ens pareix l'errada del PSOE més greu que ha fet a Cort.

En canvi, vàreu donar suport al projecte urbanístic de Son Bordoi...
Ens hi oposàrem molt i tinguérem un enfrontament amb el PSOE en l'àmbit de Pacte. Ho reconduírem. Al final s'aprovà que sols s'hi fessin habitatges protegits. Som partidaris d'un altre tipus de política: treure al mercat de lloguer tots els habitatges que hi ha buits. Amb vista a un proper pacte amb el PSOE, això ha de quedar clar.

Així, tampoc no estareu d'acord amb la via connectora del PSOE?
Estam d'acord amb un desdoblament, però no volem una autopista. No podem donar suport al projecte i demanarem que es respecti el que ja estava dissenyat el 2008.

Quins reptes teniu?
Els serveis socials, les escoletes i les polítiques que creïn activitat econòmica i oportunitats per a joves i emprenedors. És molt important la revisió del PGOU, dibuixar la ciutat del futur. És una oportunitat per desclassificar sòl i protegir zones com l'Eixample, Santa Catalina i el Jonquet...

I en prioritats a barris?
Tots els barris necessiten assegurar un percentatge d'inversions. En aquest mandat s'han centrat molts esforços a la façana marítima, però hi ha molts barris fora del centre on s'ha notat la falta d'implicació i actuació. Això s'ha d'acabar. Aquest mandat ha de ser la Palma de les barriades amb pressuposts participatius que decideixin els veïns.

Isern ha recuperat el discurs contra el català. Us fa por si guanya a Palma?
És molt perillós. Miren massa Intereconomía i volen eliminar una llengua que els fa nosa. Per això, la nostra feina tot aquest temps ha estat molt bona, amb els dinamitzadors... Som els únics que podem fer valer la qüestió lingüística. El PSOE no li preocupa o no ho té tant clar.

Com que no va als debats, no dóna l'oportunitat de dir-li-ho a la cara...
Sí, és una burla molt gran cap als ciutadans...

Per què us hauríem de votar?
Som una persona que ja per vocació i per la meva feina m'he dedicat a defensar sempre l'interès públic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mirall trencat, fa mes de 10 anys

NOELSVOTIS! per la regenració política a Mallorca. VOT en BLANC!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris