algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

“El problema de la droga a Son Banya no té solució”

UM va fer coses molt ben fetes i en el futur es veurà, quan passi aquesta orgia de sang que a mi em pareix injusta”

54124

Miquel Munar, candidat per Palma de Convergència per les Illes.

S.Amengual

El candidat de Convergència per les Illes a la batlia de Palma, Miquel Munar, sorprèn. Parla sense embuts i té un discurs marcadament liberal que difícilment deixa ningú indiferent.

Quines són les principals propostes del vostre programa?
No hi pot haver barris de primera, segona i tercera divisió. En serveis, neteja i necessitats bàsiques s'han de contemplar tots igual. Creim que les grans superfície estan molt bé, però l'únic que ha aconseguit és matar la botiga de sempre. L'hem de recuperar. També hem de dimensionar molt bé la despesa que tenim en productes que no són propis d'un ajuntament. Les ONG han de fer la seva feina. Si som capaços d'eliminar estructures clientelars pròpies de tots els partits, podrem abaixar els imposts. A més, no creim amb els subsidis.

A quins subsidis us referiu?
Mirau què destina l'Ajuntament en benestar social i analitzau la repercussió que té. La dimensió dels serveis socials està hiperatrofiada des del punt de vist administratiu.

Retallaríeu ajudes?
No, dic que s'han de redimensionar. Tenim una estructura excessiva perquè no tenim un projecte liberal. M'estim més donar un euro a Amadip, per exemple, perquè gestioni la discapacitat, que no fer-ho nosaltres, perquè llavors no ens costarà un sinó deu.

Esbucaríeu Corea per fer-la nova, com pretén Isern?
No tenc l'índex de coneixement del problema real i de la demagògia dels partits enfrontats. L'únic que us puc assegurar és que s'ha d'analitzar molt bé i fer compatible la necessitat dels habitants de Corea amb la disponibilitat de l'Ajuntament i el sentit comú.

A Son Banya continuaríeu amb la línia actual?
S'ha plantejat treure'ls tots defora o continuar com estan, però hi ha la possibilitat d'un terme mitjà. Si aquesta gent hi vol quedar a viure, ho hauria de poder fer, però sense que els ciutadans els paguin el llum i l'aigua, això és beneficiència del segle passat.

I com s'acaba amb el problema de la droga a Son Banya?
No té solució. He estat coordinador del pla autonòmic de drogues, he estat a l'observatori de Lisboa i l'Administració sempre es mou per darrere dels esdeveniments. Hi ha la necessitat d'un malalt i d'uns senyors que mouen fortunes en negre.

Llavors no s'hi ha de fer res?
Naturalment que s'hi ha de fer. S'ha de fer prevenció i pedagogia social. Però no perdeu de vista que no resoldrà el problema de la droga, perquè hi ha una part de ciutadans que tenen un trastorn d'addicció. Això des del punt de vista administratiu és molt complicat d'aturar, però no s'ha de tirar la tovallola. A més, a mi m'ho diu, que he estat molts anys un lluitador en aquest camp?

Com preteneu reactivar el petit comerç?
Abaixant imposts i donant les ajudes que els botiguers demanen. Ahir érem a la CAEB i els empresaris ens deien que si els 400 euros que donam a un senyor que no fa res els els donàssim a ells cada un tindria dues o tres persones més fent feina, perquè és el que els costa la seguretat social.

Aquests 400 euros de subsidi no els dóna l'Ajuntament.
Probablement no em sé expressar. A dins l'Ajuntament...

No podeu comentar mesures concretes que pugui fer Cort?
L'Ajuntament té un IMFOF, té una sèrie de coses que allò que fan és suplir altres institucions que ja funcionen, com el SOIB. És molt més intel·ligent adreçar aquests doblers a fer un conveni amb el SOIB, aportar-hi una quantitat perquè els nostres ciutadans puguin tenir aquestes ajudes.

Com desestacionalitzaríeu el turisme?
Volem convertir aquesta ciutat en la referència cultural de la Mediterrània. Tenim sis mesos de temporada baixa, podem fer sis esdeveniments de renom internacional, com un gran festival de jazz o un gran festival de cine. Els comerciants diuen que amb quinze dies potents en temporada baixa es poden mantenir la resta del mes. Si es fa una Fórmula 1 a Palma durant un mes tindrem Ciutat totalment rendibilitzada.

Us plantejau fer curses de Fórmula 1 a Palma?
Hi donarem suport si a la reunió de demà (per avui) amb l'equip que ho treballa ens conten el mateix que hem llegit. Clar que sí.

A València s'ha fet, però hi ha hagut moltes protestes.
No crec intel·ligent fer un circuit urbà com a València. Si fas un circuit pots fer-hi altres actes i fins i tot Ferrari estaria disposat a parlar que fos el seu segon circuit d'entrenament.

Estau d'acord amb el projecte de via connectora del PSIB?
Ja no sé quin és el del PSIB i quin el del PP. El projecte que té el PSIB abans el tenia el PP. Ara el PP no està d'acord amb el que té el PSIB i el PSIB fa el que deia que no volia que era el del PP. És absolutament demencial. S'ha de resoldre indiscutiblement l'accés a Palma. Això es pot racionalitzar, es pot consensuar amb els veïns, es pot fer sense consumir tant territori.

Com valorau la gestió d'UM a Cort aquesta legislatura?
UM va fer coses molt ben fetes i en el futur es veurà, quan passi aquesta orgia de sang que em pareix injusta en determinats aspectes. És que tots els socialistes són assassins perquè n'hi va haver un que va fabricar els GAL? Tots els del PP són uns lladres perquè hi va haver un senyor que va muntar Gürtel i hi ha polítics que li han anat darrere? Naturalment que no. Dins UM hi ha hagut persones que s'han equivocat i judicialment es farà allò que s'hagi de fer. Hi ha moltes de les coses d'UM que són execrables però n'hi ha moltes de ben fetes. I això no és cap justificació als qui han posat mà al calaix. Siguin del partit que siguin, han d'anar a la presó.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mirall trencat, fa mes de 10 anys

això és ambició de país! NOELSVOTIS! VOT en BLANC!

Valoració:2menosmas
Per barrobí, fa mes de 10 anys

“El problema de la droga a Son Banya no té solució”? Sí que en té: volar-lo amb tots dedins.
"UM va fer coses molt ben fetes i en el futur es veurà"? Quines? A mi no se me n'acud CAP.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris