muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

La Lliga advoca pels “canvis estructurals” als sectors estratègics

El partit de Jaume Font declara que aquests punts d'interès són finançament, educació, turisme, sanitat i el REB

El candidat de la Lliga Regionalista al Parlament i al Consell de Mallorca, Jaume Font, ha remarcat la necessitat de dur a terme "canvis estructurals" en el finançament, educació, turisme, sanitat i el REB, sectors "estratègics" per a la comunitat" i, a més, ha advocat perquè els agricultors de les illes creïn consorcis d'exportació.

Així ho ha defensat aquest dimarts en diverses reunions que ha mantingut amb representants d'Afedeco i de l'Associació Agrària, encontres en els que ha subratllat que la seva formació intentarà que PP i PSOE arribin a un acord i a un "punt d'equilibri" sobre aquests cinc sectors.

Així mateix, Font ha explicat que és necessari equiparar-se a la mitjana nacional de finançament i que el REB ha de compensar la insularitat. D'altra banda, ha considerat que tots els agents relacionats amb el sector turístic s'han d'implicar en aquest i ha defensat la necessitat de reduir l'administració en un 25%, els alts càrrecs en un 33% i les despeses generals en un 15%.

En relació amb el sector primari, ha afirmat que s'ha d'aconseguir la racionalització del sistema tarifari dels regs ja que "els mínims que es paguen avui són un desastre que fan insostenibles les explotacions agràries".

A més, ha advocat per crear consorcis d'exportació que afavoreixin que les empreses tinguin més facilitats per exportar els seus productes i ajudar les empreses emprenedores.

Finalment, Font ha assenyalat que ara és el "moment decisiu" perquè s'obri un debat a la societat, cosa que, segons ha opinat, no s'hauria de prolongar més d'un any, després del qual s'hauria de tancar un compromís amb aquest sector.

A més, creu que l'administració hauria de detallar quins doblers estan disposats a posar a sobre la taula però no com una subvenció, sinó com una inversió. S'ha de potenciar al màxim les infraestructures de les explotacions per garantir, mínimament, la seva correcta explotació", ha conclòs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris