algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern està decidit a «resoldre» la negociació pel Fons de Competitivitat

La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, ha afirmat aquest dimarts que l'executiu autonòmic i el Govern espanyol segueixen negociant respecte al pagament del Fons de Competitivitat aquest any i ha destacat la determinació del Govern per «resoldre a favor» de la comunitat aquest procés.

Així ho ha detallat en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de rubricar a Madrid un conveni amb la Secretaria General de Turisme, la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur) i l'Associació Espanyola d'Empreses Nàutiques (AEEN) per la promoció del turisme nàutic.

La consellera ha remarcat que la negociació entre les dues administracions prossegueix perquè els 240 milions d'euros que li corresponen a les Illes en 2011 és un «compromís» que sorgeix com a resultat del nou model de finançament autonòmic.

Fonamental

Barceló ha afegit que el disposar d'aquests recursos en 2011 és «fonamental» per a l'arxipèlag i ha recordat que l'avançament de les quantitats del Fons de Competitivitat s'havia fet en anys anteriors.

Per tant, ha explicat que no hi pot haver una decisió unilateral del Govern sobre aquesta qüestió i, per tant, «toca negociar obligatòriament i resoldre-la a favor» de les illes.

La consellera de Turisme i Comerç ha fet aquestes manifestacions preguntada per la visió de l'Executiu autonòmic sobre el debat que es produirà avui horabaixa al Congrés sobre dues mocions (del PP i CiU) que exigeixen al Govern que transfereixi a les comunitats els recursos addicionals previstos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris