algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

“Que les urnes facin olor d'alfabeguera!”

La coalició PSM-IV-ExM arreplegà més d'un miler de simpatitzants en el míting central de campanya, en què intentaren marcar distàncies amb el PSIB

54056

Un poc més d'un miler de simpatitzants ompliren la planta baixa de l'Auditòrium de Palma.

Joan Torres

Els militants del PSM, IniciativaVerds i Entesa reberen ahir una injecció d'optimisme amb vista al 22-M. I és que un miler de simpatitzants ompliren tota la planta baixa de l'Auditòrium de Palma en l'acte central de la coalició. "El feim ara, a principi de campanya, perquè la gent ja estigui engrescada per fer propaganda poble per poble", explicaren ahir els responsables de l'aparell electoral de PSM-IV-ExM. El candidat de la coalició al Parlament balear, Biel Barceló, no va defraudar els seus. "Que el 22 de maig les urnes facin olor d'alfabeguera", va exclamar, amb referència al regal electoral que empra la coalició. Ahir, efectivament, l'Auditòrium feia olor d'aquesta planta aromàtica. "Dia 22 triam entre una maqueta per fer un palau d'òpera o escoletes, entre un pot de Cola Cao enterrat en un jardí o una beca per poder estudiar a fora", va remarcar Barceló.

En un discurs marcat per les crítiques al PP, però també als socialistes, Barceló ho escenificà així: "Volen fer desaparèixer la nostra llengua i, en canvi, als concerts d'Antònia Font i Manel les entrades s'esgoten en un dia". Encara en posà un exemple més: "Volen fer desaparèixer el carril bici a Palma i, en canvi, el BiciPalma té en poques setmanes 5.000 usuaris i 6.000 més en llista d'espera". Les paraules de Barceló tancaren un míting molt atípic pel seu guió. I és que la coalició econacionalista preparà una entrega de premis, els Alfabeguera d'or 2011, com a fil argumental de la gala.

D'aquesta manera, el candidat a Palma, Antoni Verger, amb Marisol Fernández, obrí foc: "Hem estat devora els veïns de Son Sardina, que rebutgen la via connectora..., perquè el PSOE, quan el deixen sol, té molt de perill!". Verger avançà, a més a més, que les enquestes els deixen més a prop que mai d'aconseguir el tercer regidor (hi entraria Antoni Noguera, qui a l'acte d'ahir ja s'asseia a la bancada dels candidats). Així mateix, la sollerica Magdalena Palou féu una defensa del municipalisme, mentre que el petrer Joan Font atacà ben fort la candidata del PP, Maria Salom. "Ara diuen que és diputada nacional. Idò no ho sabia, deu ser que és a pasturar per Madrid, sense fer res".

La branca també arribà de la mà del senador Pere Sampol, qui qualificà José Ramón Bauzá de "verge vestal immaculada".La gala estigué amenitzada amb el so d'una animada rumba composta per Antoni Pastor, els vídeos de campanya (cal dir que han quedat moderns i simpàtics), l'aparició de joves dels tres partits que formen la coalició i la conducció del músic Pep Suasi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Si les urnes han de fer olor d'alfabeguera, perque en el Govern feien olor de rosa?

Valoració:13menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

El supremacista ha parlat d'universalitat. Seríeu divertits si no fos perquè teniu un exèrcit i una munió de mitjans de comunicació repetint el mateix com a lloros.

Enhorabona fill.

Valoració:14menosmas
Per Rafa, fa mes de 10 anys

"Un campo de batalla entre patriotas mallorquines y colones....."

Evoluciona, fransisco, hijo, evoluciona.
Viaja un poco, lee libros, open your mind...

Valoració:-24menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

No sé si sou un ranxo de peperus que us doneu corda o si els pocs que vénen a fer campanya aquí (que evidentment no diuen "vota pp" sinó "vota nul o en blanc") van obtenint els seus fruits.

Els que teniu tantes ganes que hi hagi molts vots nuls o en blanc i que no voleu que Mallorca esdevingui un camp de batalla entre patriotes mallorquins i colons (esperonats pels venuts i renegats) ja podeu anar a convèncer als fòrums dels diaris forasters.

El pacte no és allò més desitjable, però amb el pacte se segueixen determinats criteris de foment de la llengua, de prestigi d'aquesta, d'apropament dels nouvinguts a les arrels del poble d'acollida, etc. És un anar fent, és un anar a poc a poc, i de vegades és un poc pertorbador (per ser clars), però necessitam dos governs de pacte seguits; si no, ens anirà força malament, seran uns anys molt feixucs (no els 4 que vénen, sinó més), i és que els nouvinguts seran integrats a Castella i es farà molt de mal en la percepció de la llengua pròpia dels mallorquins com a llengua prestigiada, amb un domini lingüístic ric i pròsper.

No estem en un món de flors i violes. Cal que siguem conscients de com estan les coses, de què podem fer. Siguem honests i votem amb el cap. Si tinguéssim la meitat de punyetes que els votants del PP, tindríem una morterada de diputats patriotes; un poc perduts, un poc incompetents, un poc despistats, poc decidits... el que vulgueu!, però no estaríem com estem. Els nouvinguts sabrien que són a una terra amb un poble mil·lenari orgullós de les seues arrels i els autòctons sabrien que poden expressar-se sense por.

Valoració:2menosmas
Per Roger R., fa mes de 10 anys

És trist veure els polítics de professió que tenim i que s'únic recurs que tinguin per aconseguir el nostre vot és dir que venen els del PP, molt trist. Feim fora aquesta gent per favor, sinó no ens en sortirem mai. VOT NUL

Valoració:9menosmas
Per Marta, fa mes de 10 anys

Es veu que hi ha molta gent que no te res a fer i critica els altres.
El que hem de fer es fer feina, queden pocs dies per les eleccions i si el PP gaunya estimats i estimades L'HEM CAGADA!
Els del PP nomes saben dir mentides i robar, poca cosa mes saben fer!

Aixi que dia 22 tots a les urnes i recordau : PENSA DIFERENT!

Valoració:24menosmas
Per PSM-PSOE, com a Madrid, fa mes de 10 anys

S'ha demostrat que el mallorquinisme s'ha omplert de hippies!

An en Barceló no el puc veure!

Valoració:3menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys

No sé què hi pinta el comentari contra Esquerra aquí. Almenys podríeu acceptar les crítiques ben justificades de seguidisme al PSOE que us fan els ciutadans enlloc d'atacar un partit que també és nacionalista. No fugiu d'estudi i assumiu que heu decebut molta de gent i que això afavorirà la dreta espanyolista. No totes les crítiques vénen de gent d'Esquerra, també vénen dels votants decebuts.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

per desgràcia faran més olor de "fiesta nacional" i de "feria de abril"

Valoració:0menosmas
Per Exmilitant, fa mes de 10 anys

cadira, cadiraire, cadirejar: sembla mentida que amb tan poques paraules i tan semblants és puguin dir i entendre tantes coses.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris