cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

IB3 dissenya el format del debat electoral entre Antich i Bauzá

Els caps de llista del PSIB-PSOE i del PP debatran diumenge a les 21.30 hores, mentre que la resta de candidats seran compensats amb més temps en les entrevistes

125650

José Ramón Bauzá i Francesc Antich, en una imatge d'arxiu.

Joan Riera - J.Morey

IB3 Televisió està tancant el model de debat que celebraran diumenge a la nit els candidats a la Presidència del Govern del PSIB-PSOE i del PP, Francesc Antich i José Ramón Bauzá, respectivament, i que proposarà a ambdós partits per consensuar-lo, han comentat a Efe fonts de la televisió pública. En principi, avui mateix ambdues formacions polítiques tindran sobre la taula el temps de durada del mateix i de cada una de les intervencions dels candidats, els blocs temàtics a tractar i qui serà el moderador.

El debat se celebrarà a la nit després de l'informatiu "Notícies Vespre, encara que l'hora exacta és encara per decidir. Ambdós candidats, el secretari general del PSIB-PSOE i president de les Balears i el líder del PP balear han reiterat la seva intenció de participar en aquest debat en ocasió de les eleccions autonòmiques i municipals del 22 de maig.

Finalment, la resta de partits queden fora del mateix després de la decisió de la Junta Electoral de les Illes Balears que és possible realitzar aquest cara a cara, malgrat el recurs plantejat per la coalició PSM-IV-ExM i Esquerra perquè en el mateix també participassin la resta de formacions polítiques amb representació parlamentària. El debat, probablement, també serà retransmès en directe per IB3 Ràdio.

Es confirma el debat

Hi haurà cara a cara entre el candidat autonòmic del PSOE, Francesc Antich, i el del PP, José Ramón Bauzá. Serà diumenge dia 15 a les 21.30 hores a IB3 televisió. Això no obstant, no es farà el debat múltiple programat per a dia 12 a IB3. Així es desprèn dels diversos esdeveniments que tingueren lloc ahir. La Junta Electoral va rebutjar ahir les al·legacions presentades pel PSM-IV-ExM, EU i Esquerra contra el pla de cobertura de la campanya d'IB3 i va ratificar aquest pla de cobertura. El pla preveu un debat múltiple entre els candidats de totes les forces amb representació parlamentària per a dia 12 i un cara a cara entre Antich i Bauzá per a dia 15. Si no es pugués fer el debat múltiple i només es fes el cara a cara, IB3 compensaria la resta de candidats amb més temps en les entrevistes. La Junta Electoral, per tant, acceptà ahir aquesta darrera possibilitat.

Com que el candidat del PP, José Ramón Bauzá, havia anunciat per activa i per passiva que només participaria en un debat i que deixava que Antich el triàs, ahir el socialista digué que estava disposat "a anar a tots els debats" i comentà que no entenia per què "s'han de posar condicions a un element de la democràcia com és debatre".
Així les coses, només es farà el cara a cara Antich-Bauzá. Serà diumenge a IB3, després del Notícies Vespre. IB3 Ràdio també l'emetrà. A la vegada es compensaran els candidats del PSM-IV-ExM, EU, Esquerra, PSM de Menorca, Eivissa pel Canvi i Sa Unió de Formentera en les entrevistes previstes a IB3 Televisió i IB3 Ràdio. Cada candidat tindrà 15 minuts més de temps d'entrevista, que és el temps que es calcula que haurien tingut si es fes el debat múltiple.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 9 anys

Per la regeneració política de Mallorca, que els del ppsoe votin en blanc!

Valoració:35menosmas
Per Macià, fa mes de 9 anys

Aquí hi ha més propaganda electoral que a la plaça del meu poble.

Valoració:2menosmas
Per Foner Mallorquí, fa mes de 9 anys

Els "demòcrates" de PP i PSOE posant mans negatives als comentaris per la llibertat, jo pos una mà negativa a la Junta electoral. VERGONYA ESPANYA!

Valoració:27menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

Li diuen democràcia i no ho és. Quan no es gaudeixen de les mateixes condicions en els medis de comunicació, premsa i propaganda públics, no es pot parlar de democràcia, perq1uè no tos són iguals ni tenen els mateixos drets.

Valoració:26menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

Debat de què? L'únic debat possible és amb cada ciutadà. I no el faran, se les saben totes. Per respondre a aquesta agressió de la meva llibertat, jo no votaré (ni nul, ni en blanc, ni res) malgrat hagi estat obligat a ser vocal d'una mesa electoral.

Per jo, la democràcia no existeix (ni ha d'existir). Simplement per això: ningú té dret a determinar els drets de tots els altres individus ni molt menys "representar-los" sense el permís de cada individu. Uns quants "éssers de llum" decideixen el futur i l'economia de tota la resta de ciutadans. Més obscè impossible.

“Els drets no estan subjectes al vot públic, una majoria no té dret a eliminar els drets d'una minoria, la funció política dels drets és precisament la protecció de les minories enfront de l'opressió de les majories (i la minoria més minoritària sobre la terra és l'individu)” (Ayn Rand, La rebel·lió d'Atles).

Una idiocràcia* (idios, del grec, significa individu, el poder resideix en l'individu) és el desitjable. I això només existeix sense política, en el lliure mercat (on un té el poder de comprar o rebutjar el que els altres els ofereixin i tot forma un equilibri "democràtic" entre la suma de les decisions econòmiques de cada individu).

Valoració:-31menosmas
Per Mestre Mateu, fa mes de 9 anys

Estimat BIEL, res de votar en blanc o d'abstenir-se. Votem a Esquerra Republicana, que és el partit que ha demostrat coherència i no estar aferrat al poder, en aquesta legislatura que ara acaba. Són els millors.

Valoració:1menosmas
Per Jarc, fa mes de 9 anys

Vota PSM-IV-ExM!

Valoració:39menosmas
Per biel, fa mes de 9 anys

Estimat MIKI
Votar en blanc és votar al PP
Abstenir-se és votar al PP
Enforntar-se al PP, al PSOE, o a quealsevol altre partit és anar a votar i votar una opció que creguis que et representa. Si no la trobes, i mira que n'hi ha, sempre en pots crear una.

Valoració:60menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

La estratègia del PP en vers els debats es covard però intel·ligent. El PP té la gran "sort" de gaudir d'un electoral fidel que els vota passi el que passi. De fet al PP no li han passat factura els seus casos de corrupció. A un debat amb tots els partits tenen més que perdre que no pas de guanyar. Saben que es faria un front comú per donar canya al PP.Així doncs per què arriscar-se?? Un debat contra el PSOE es diferent, saben que li poden "robar" el vot indecís al PSOE. Tot pura estratègia política. Dit això no m'agraden aquest debats bipartidistes, ho juguen tots o no juga ningú. D'aquesta manera es trenca l'equilibri, per molts de minuts que els hi donin als altres partits.

Valoració:4menosmas
Per MIKI, fa mes de 9 anys

NOELSVOTIS!
per la regenració de la política de Mallorca
VOT EN BLANC!

Valoració:-38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris