algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

“M'encantaria una ciutat plena de bulevards, però no hi ha doblers”

En la major part de problemes d'aquesta legislatura s'ha vist una falta d'oïda i consens per part de Cort”

54082

Juanjo Amengual, candidat de la Lliga Regionalista a Cort.

T.Ayuga

"No estic avesat a ser protagonista", diu Juanjo Amengual mentre el fotografien per a l'entrevista. I és que el candidat de la Lliga Regionalista a Cort prové del sector privat. Ha estat, entre d'altres, director de Màrqueting del Reial Mallorca.

Entrareu de regidor?

Sí! Tot i que no tenim sondejos propis, segur que hi entram.

Amb qui pactaríeu i amb qui no?
No tenim voluntat de governar, sinó d'equilibrar.

O sigui, de vegades votar amb la dreta i d'altres amb l'esquerra...
Si el que plantegen és bo per a Palma, hi votarem a favor; o sigui, mesures que no hipotequin la ciutat i que responguin als nostres quatre eixos: educació, sanitat, dependència i turisme i treball.

Estau a favor que els comerços també obrin els diumenges?

Som liberals. Així que, si la llei de l'oferta i la demanda indica que cal obrir, que ho facin. Quan Porto Pi és obert un diumenge, s'hi veu molta gent. Ara bé, s'ha de fer amb consens.

Com solucionaríeu el problema de renous a la Gerreria? Hi reduiríeu els horaris?
S'ha d'aplicar la llei. I si algú està fent el boig pel carrer en plena nit, idò que hi actuï la Policia.

El mateix que per al passeig marítim?
Allà hi ha un problema més greu. No només es qüestió de renou i neteja, sinó que més aviat és un problema sanitari. S'hi registren desenes de comes etílics... És molt perillós per a la salut dels joves.

Augmentaríeu la xarxa de carrils bici?
Som favorable al carril bici, però es podria haver consensuat. Si es vol gestionar bé la mobilitat, s'hauran de construir aparcaments de cotxe dissuasoris a les entrades de Palma, perquè al centre és molt difícil aparcar.

En faríeu més, però?
Si no hi ha doblers, no. És una qüestió de prioritats, perquè les finances de Cort estan al límit. No hi ha doblers ni per pagar els sous i els proveïdors. O sigui, cal reduir l'Administració i els alts càrrecs.

Construiríeu més eixos cívics?
M'encantaria tenir una ciutat plena de bulevards, però és qüestió de prioritats econòmiques. Si l'eix cívic repercuteix favorablement en el turisme, sí; si no, no hi ha doblers actualment. No m'agrada el que estic dient, però és que no hi ha doblers.

S'havia de menester la nova via connectora?
Sí, és del tot necessària. Ara bé, hi ha hagut una falta de tacte amb els veïns, als quals no se'ls ha escoltat. No s'hi ha cercat el consens.

Quin model de via plantejau?
Com a autopista no pot arribar, però desdoblant la carretera sí. Llavors, arquitectònicament es poden cercar solucions per minimitzar-ne l'impacte.

La falta de consens és el gran error de l'actual equip de govern?
Home, en la major part dels problemes que han tingut en aquesta legislatura s'ha vist una falta d'oïda al ciutadà. Tant al Jonquet com a Son Cladera (on hi ha unes rates que pareixen moixos), a la Llonja amb el tema dels renous...

Quan vàreu començar a donar suport a la Lliga Regionalista?
Fa uns dos mesos i mig. Vaig anar a un sopar i em va agradar el que defensaven.

I acabàreu de cap de llista!
Primer em vaig fer col·laborador del partit. Després, em digueren d'anar a llistes... Fins que els meus companys em proposaren que encapçalàs la llista!

Havíeu pres part de la política abans?
Fins ara no. O almanco, no activament.

Us costà molt decidir-vos a acceptar l'oferiment?
Em va costar. Passar de la vida privada a la pública... No fou ràpid i ho vaig consultar amb la meva dona, amb el coixí, la família...

Preparat per parlar en públic?
Ja ho havia fet, amb l'empresa en què treballava, però davant un centenar de persones o així... L'altre dia, en canvi, vaig parlar davant 1.200! Sempre es té un poc de por escènica. A mi, de fet, m'agrada més escoltar que parlar.

Si sou regidor, deixareu la feina a la privada?
Em dedicaria a Cort.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MIKI, fa mes de 9 anys

qui nivell nin, quin nivell! Però aquests que fan política d'on els treuen?? Per favor, no n'hi ha cap que hagi fet uns mínims estudis i sàpiga què significa gestionar una ciutat.
NOELSVOTIS!
VOT en BLANC!

Valoració:0menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Això de Juanjo, què vol dir?

Valoració:7menosmas
Per miquel, fa mes de 9 anys

Sembla una persona honesta i, el que avui en dia resulta cada vegada més important, arriba a la política amb una experiència professional a l'esquena.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris