cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El PSIB proposa incrementar el pressupost en educació

Afirmen que l'objectiu és reduir l'abandonament de les aules en deu punts

La candidata del PSIB al Parlament, Joana Barceló, s'ha compromès aquest dilluns a incrementar el pressupost en educació durant la pròxima legislatura, situant-lo entre el 3,8% i el 4% del PIB.

L'objectiu dels socialistes és, en paraules de Barceló, "educar en igualtat, equitat i atenció a la diversitat." Per a això, el programa de la formació inclou el desenvolupament d'un pacte social i institucional per l'educació i la formació i la posada en marxa d'un pla estratègic per a l'èxit escolar amb recursos i personal específic de suport.

La finalitat d'aquestes iniciatives, segons la candidata, és reduir en els pròxims quatre anys la taxa d'abandonament escolar en deu punts, de manera que passi de l'actual 41% a la mitjana espanyola del 31%.

Detecció i mesures transversals

En aquest sentit, la dirigent socialista ha reivindicat la necessitat d'establir sistemes de detecció i abordatge de les dificultats, intensificar les mesures d'atenció a la diversitat i el suport als alumnes amb necessitats educatives especials, així com millorar la transició entre l'Educació Primària i la Secundaria amb centres educatius que abracin la franja d'edat dels 3 als 16 anys.

Així mateix, Barceló ha proposat la creació d'un pla de xoc per a l'èxit escolar amb mesures específiques per a cada etapa educativa i mesures transversals que afectin tot el sistema educatiu.

Finalment, la candidata socialista ha advocat per la creació d'un pla integral d'educació de segona oportunitats que permeti la formació i orientació a joves d'entre 16 i 30 anys amb un baix nivell d'estudis.

Aquesta iniciativa inclouria la creació d'activitats de transició per preparar aquest col·lectiu per al retorn al sistema, la creació d'una oferta de formació d'iniciació professional, la creació d'una xarxa d'empreses formadores i la potenciació de programes específics per a joves amb especials dificultats, entre altres mesures.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 10 anys

Després de retallar-los que no ens venguin amb més comèdies perquè si una cosa caracteritza al PSIB/PSOE és l'incompliment de les promeses electorals.
Això si, la proposta que fan, així i tot resta lluny de les necessitats d'un país avançat socialment.

Valoració:0menosmas
Per Miquela, fa mes de 10 anys

Els dos darrers anys han retallat el pressupost d'educació i ara plantegen aumentar-lo l'any que ve... Que els voti qui no els conegui.

Valoració:1menosmas
Per Montse, fa mes de 10 anys

Algú pot explicar a aquesta gent que l'abandonament escolar no es una malaltia, sinó una simptoma d'una altra més greu. Regalant títols i tenint entretingut al personal perquè no consti a les llistes de l'atur no fem més que desprestigiar encara més el que queda.

Valoració:3menosmas
Per ANTÃ’NIA, fa mes de 10 anys

NOELSVOTIS!!!
regenerem la política a Mallorca.
VOT EN BLANC MASSIU!

Valoració:-3menosmas
Per alb, fa mes de 10 anys

ens volen convence k la mare d déu nom Joana.l'han congelat i ara volen pujar-lo.no haver-lo congelat.

Valoració:-2menosmas
Per Educador, fa mes de 10 anys

Na Joana Barceló probablement és de lo millor del seu partit, però igualment li convé un consell:

Els del PSOE el millor que podeu fer és no parlar d'educació.
L'EDUCACIÓ NO ÉS EL VOSTRE FORT, ÉS EL VOSTRE PUNT FLAC.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris