algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'STEI exigeix al Govern que mantingui la convocatòria d'oposicions a docents, malgrat la impugnació del Ministeri

El sindicat STEI ha exigit a la Conselleria d'Educació i Cultura que mantingui la resolució de la convocatòria d'oposicions al sector docent en els termes que va ser publicada i continuï, per tant, amb tot el procés, malgrat la decisió del Ministeri d'Educació d'impugnar-la, en considerar que excedeix el 30% màxim que va estipular per a la cobertura de places de reposició de places vacants en la Llei de Pressupostos Generals.

En un comunicat, el STEI ha advertit que si el Govern no continua amb la convocatòria d'oposicions, suposaria un acte d'"irresponsabilitat i d'absoluta manca de serietat cap a milers de persones que se sentirien estafades en veure frustrades les seves expectatives laborals, generades per la mateixa Conselleria d'Educació".

Per a aquest sindicat, la "temptativa" d'impugnació i supressió de l'esmentada convocatòria, representa una "inadmissible ingerència de l'Administració de l'Estat, respecte a les competències de les Comunitats Autònomes".

D'altra banda, ha estimat que "no és el mateix parlar d'una Comunitat Autònoma amb un volum d'interins pròxim al 25 per cent, com és el cas de les Balears, que d'altres on els interins no arriben a la xifra del 8 per cent", que és la que, segons ha recordat, l'Estat considera "desitjable".

Més estabilitat als centres educatius

En aquest sentit, el STEI ha remarcat que aquestes proves selectives "no contribueixen a augmentar el gruix dels funcionaris docents", sinó que, segons ha explicat, "fonamentalment serveixen per garantir una major estabilitat de les plantilles dels centres i per regularitzar la situació laboral i administrativa del professorat interí".

Finalment, ha apuntat que aquesta oferta de places d'ensenyament ja havia estat sotmesa als retalls que disposa la legislació emesa des de l'Executiu central.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per super maravellós STEI, fa mes de 10 anys

L'ESTEI, aquest maravellós sindicat... mare meva, les coses que tinc que escoltar... és aquest el mateix sindicat que ho vol tenir tot sense oferir mai res? és aquest el mateix sindicat que vol que els professors de centres concertats cobrin el mateix que els que s'han tret una oposició? és aquest el sindicat que defensa el català sense aportar cap idea constructiva i reial, aplicable, per fer-ho? és aquest el sindicat que sempre pareix rebutjar les ofertes del PP i que després el PSOE es riu per darrera de les seves peticions? és aquest el mateix STEI que perd el nord per les idees del PSM i que aquest fet mai li ha donat un miserable punt davant el PSOE? és aquest el mateix sindicat maravellós i plé de bons al.lots que mai es vincula amb una proposta educativa corehent? és aquest el super sindicat que mai se sap amb qui balla, amb qui menja i amb qui dorm?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris