algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Manera insisteix en la importància del fons de competitivitat

Demana als diputats de les Illes que contemplin la necessitat d'aquests doblers. Alhora diu que cal amortitzar places per racionalitzar el sector públic

El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, s'ha pronunciat sobre la votació al Congrés dels Diputats del fons de competitivitat per a les comunitats autònomes i ha assegurat que li agradaria que els diputats "fossin conscients de la importància que té per a les illes aquest fons" que el Govern ha rebutjat concedir a Balears, així com a Madrid, Catalunya i Múrcia.

Manera s'ha referit, en declaracions als mitjans durant una visita a l'oficina del servei de Renda Àgil a l'Estació Intermodal, a l'"històric" dèficit que sofreixen les illes en la seva relació amb la Unió Europea, que reflecteix un recent estudi de la Direcció General de Fons Europeus del Govern, i ha assenyalat que no és cosa nova constatar el fet de què "Balears és aportadora neta a la Unió Europea i aportadora neta a l'Estat així que té dèficit fiscal per una banda i per l'altra".

"Això ha passat sempre", ha subratllat Manera que ha recordat que el projecte de Règim Especial Balear (REB) que ha elaborat el Govern contempla, entre altres coses, "la possibilitat de treballar en els fons europeus que haurien d'arribar a les Balears d'una forma molt més clara i evident".

Manera ha insistit que el projecte de REB contempla aquesta via com una forma de millorar el finançament de les illes.

Estalvi

D'altra banda, Manera ha defensat la necessitat d'amortitzar places al sector públic, no cobrint les jubilacions i amb una distribució més eficaç dels interins, com a forma de racionalitzar-lo i d'estalviar fins a 30 milions d'euros.

Ha puntualitzat que mai no ha parlat d'expulsar treballadors públics "ni d'acomiadaments, ni d'ERO salvatges" sinó d'aplicar amortitzacions i "sempre amb el concurs de la representació sindical".

Ha insistit que no és partidari d'eliminar places públiques i ha defensat que s'han d'amortitzar "que és una cosa molt diferent".

El conseller ha apuntat que, segons la seva opinió, hi ha tres vies per racionalitzar el sector públic, les primeres de les quals consisteix a unificar empreses públiques, cosa que ja ha fet el Govern, i la segona en aplicar ERO, una cosa que s'estudia a Catalunya i la Gran Bretanya i s'ha aplicat a Alemanya i que, segons Manera, "suposa entrar a sac en l'Administració pública i acomiadar funcionaris i treballadors públics".

La tercera via, que Manera considera que suposa "racionalitzar de veritat el sector públic i l'Administració", implica amortitzar "aquelles places dotades que no hi ha cobertes".

"Això no és expulsar ningú al carrer, sol és racionalitzar el sector" i afecta aquelles places que "poden desaparèixer" perquè hi hagi per exemple funcionaris que es jubilen.

Amb els sindicats

Manera ha detallat que dels 35.000 treballadors públics que hi ha a les Balears, es produeixen entre 135 i 140 jubilacions a l'any. "Si aquestes places les amortitzes, és estalvi també per al sector públic i si a més es juga amb els interins de forma més eficient, també pots estalviar".

"Sense expulsar ningú al carrer estalvies uns 30 milions d'euros, d'això estam parlant, i de fer-ho amb l'aquiescència dels sindicats", ha reiterat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unmes, fa mes de 10 anys

Si el sou dels funcionaris els aportàs una comissió (als polítics), podeu estar ben segurs que ara mateix cobrerieu un dineral. Perquè doblers, no se'n poden tirar més. Ahir llegia al diari que Cort s'ha de gastar 400.000 euros (66 milions de pessetes) en la nova web, i 11 milions d'euros en la infraestructura de gas pels autobusos; tot a 1 mes de les eleccions. Això sí que és cremar tot el que hi ha (i endur-se'n les comissions, és clar), i després, entri qui entri ens apujaran els imposts (a tots) i que continui la festa!

Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys

EL PSOE és mortal de necessitat. Res més tinc a dir. I per favor, a tots el comentaristes espanyols que escriuen en castellà, si llegiu aques diari, per favor de la vida, ESCRIBIU EN CATALÀ!!!!

Valoració:1menosmas
Per ANTÃ’NIA, fa mes de 10 anys

NOELSVOTIS!
per la regenració de la política a Mallorca. VOT EN BLANC!

Valoració:5menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 10 anys

Ai, Manera de cap manera pot ésser que vagi bé si tu ets el conseller.

Valoració:2menosmas
Per desabudo, fa mes de 10 anys

carles,xisco,barcelo...tapiliescap a sa partida...a madrid tenen clar que tot esta perdut a les comunitats castigadas sense el fons de competitivitat...rubalcabaencuestasnuncafalla...
ahorabiensivieneZPamallorca con200millones en una furgoneta todoarreglado¡¡¡¡
y sino planB, les superempresas i+d+i+o+e+a del parc bit "tienenlasolusion"; noves tecnologiasblablablabla....

Valoració:5menosmas
Per VIASYMUROS, fa mes de 10 anys

Cuando llegan elecciones, corren las cifras, se inflan las promesas y saltan a la luz las deficiencias de las gestiones, en definitiva cosas que no cuadran en las declaraciones y que los politicos están obligados a aclarar. El Sr. Manera habla de recortes en la comunidad porque NO HAY DINERO para nada. Entonces que alguien del actual gobierno aclare porque no habiendo dinero para terminar proyectos ferroviarios, el PSM esta llevando adelante una convocatoria mastodóntica para meter a 92 funcionarios en SFM, entre ellos a casi una docena de altos cargos.

Valoració:4menosmas
Per Sa Monja, fa mes de 10 anys

Si hem de xerrar de retallar places podem començar per tancar el departament d'història econòmica de la UIB, que ha demostrat en 4 anys de no servir absolutament per res ben al contrari ser la ruïna del país.

Valoració:9menosmas
Per Molt Emprenyat, fa mes de 10 anys

hi ha pol´titics que viuen en una altra galàxia, està caient una de mil dimonis que ens portarà a l'intervenció de la UE i aquests malgastant els doblers amb les seves dèries personals, i ara mos demanen que els votem. Increible!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris