algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

EU pretén prohibir les curses de toros

El partit s'ha compromès a protegir amb "tots els mitjans al seu abast" la Declaració Universal dels Drets dels Animals

Esquerra Unida (EU) s'ha compromès avui amb la defensa dels drets dels animals i ha manifestat la seva intenció de prohibir les curses de toros a Palma i d'endurir les multes per abandonament fins a arribar en l'objectiu del "sacrifici zero". EU ha declarat que les propostes de prohibició de les curses de toros i d'utilització d'animals salvatges als circs neixen amb la intenció d'evitar la tortura i el tracte degradant dels animals en el marc de les festes populars, segons ha informat en un comunicat.

El partit s'ha compromès a protegir amb "tots els mitjans al seu abast" la Declaració Universal dels Drets dels Animals de 1977 i a buscar, per a això, la col·laboració amb entitats dedicades al benestar dels animals. EU ha dit que donarà major diligència a les inspeccions i a la tramitació de les denúncies relacionades amb el maltractament animal, endurirà les multes per abandonament d'animals de companyia, regularà les condicions d'exposició d'animals com "objectes de consum" a les vitrines dels establiments i impedirà el maltractament dels animals usats en activitats agrícoles o ramaderes.

El partit d'esquerres ha declarat que considera que els animals tenen drets, ja que "les persones són també animals" i per tant, la convivència entre uns i d'altres és per a les persones un "element terapèutic de primer ordre". Esquerra Unida ha afirmat també que el sacrific anual de milers d'animals de companyia per part de les institucions és un "escàndol" derivat de la "falta de rigor" en l'administració dels mecanismes de control sobre aquest tema. I ha anunciat també que vol eliminar el tema dels animals dels departaments de Sanitat o Agricultura i crear, en aquelles institucions on governi, "oficines de convivència amb els animals" que depenguin de la presidència o la batlia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris