cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Sus a una campanya austera

Amb la tradicional aferrada de cartells, els partits inicien 15 dies de cursa cap a les eleccions autonòmiques i locals de dia 22

53306

Salom, Bauzá i Isern aferraren els cartells de la manera més tradicional.

P.Bota

Amb la tradicional aferrada de cartells, els partits polítics de les Balears obriren aquesta matinada una campanya electoral que es planteja austera, marcada per les restriccions econòmiques, polítiques i legals, que ja s'han deixat notar en una precampanya que ha passat gairebé desapercebuda. Ni s'han vist grans actes, ni mobilitzacions ni grans desplegaments propagandístics. Ni s'han sentit grans propostes ni debats. I tampoc no s'espera res de tot això en els 15 dies que queden per a les eleccions autonòmiques, insulars i municipals de dia 22.

I això, malgrat que és molt el que hi ha en joc: qui comandarà els propers quatre anys a l'Executiu, als consells i als ajuntaments de les Balears. Fins ara, les institucions principals han estat controlades pels socialistes, amb la col·laboració de la resta de l'esquerra. Precisament ahir, el PSIB-PSOE donà el sus a la campanya mostrant el seu lema, "Segueix amb el canvi", i despenjant al Puig de Sant Pere de Palma tres cartells enormes, cada un amb el rostre del candidat respectiu: Francesc Antich al Govern, Francina Armengol al Consell i Aina Calvo a Cort.

El PP també utilitzarà la paraula 'canvi' a l'eslògan: "El canvi que volem per a tots". José Ramón Bauzá, Maria Salom i Mateu Isern feren la típica aferrada de cartells davant l'església de Cristo Rey, al barri del Vivero. Alguns rètols mostren ciutadans 'anònims' que, pel PP, són els veritables protagonistes dels comicis.

La coalició PSM-IV-ExM centralitzà l'ini

ci de campanya amb una gran festa de nacionalistes i ecosocialistes a la plaça de París, on l'aspirant a presidir l'Executiu, Biel Barceló, assegurà que "serem la garantia perquè hi hagi un Govern progressista i nacionalista: depèn de nosaltres".

Per la seva banda, Convergència per les Illes canvià la tradicional estesa de cartells i es limità, des de la balconada de la plaça Major, a penjar-ne tres de grans amb l'eslògan "Balears primer, seny i esforç" i imatges dels candidats a les tres principals institucions de les Illes: Miquel Munar a Palma; al centre, Josep Melià per al Govern; i Antoni Amengual al Consell. La Lliga Regionalista, amb el candidat al Parlament i al Consell, Jaume Font, assegurà a la plaça de la Reina que afronten aquestes primeres eleccions "amb una expectativa immensa".
Esquerra Unida trià el carrer de Blanquerna com a tret d'inici de la campanya. Tenien 1.500 cartells d'Aina Comas i Eberhard Grosske, de la llista de Palma; 1.600 més de genèrics amb el lema d'EU, "Valor d'Esquerres"; i 1.000 per al Consell i el Govern. Finalment, Esquerra Republicana inicià els actes a la Porta Sant Antoni. El president, Joan Lladó, afirmà que comencen la campanya "amb la força de saber que ens presentam a 10 vegades més llocs que en els comicis anteriors".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IntelBook, fa mes de 10 anys

La més austera és la meva, com a individu (sense necessitat d'afiliar-me a cap sindicat col·lectivista): i la meva em diu FORA POLÍTICS. Fora Intervenció de l'Estat en l'Economia i que cadascú manegi els seus diners i els inverteixi on vulgui.

Senyor anticapitalista, no vols dependre dels crèdits dels bancs? Doncs no compris... ah, clar, anticapitalisme de broquet... perquè en la realitat, ben capitalistes que sous senyors...

Valoració:5menosmas
Per Dissideix, decideix, dissidents, fa mes de 10 anys

La més austera és la nostra. No comptam ni colem comptar amb cap ajut de grups de poder ni volem dependre dels crèdits dels bancs perquè som anticapitalistes.

Valoració:-7menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys

Ells son molt tradicionals.Na Marìa Salom els anys 90 robant 50 milions de pessetes,ara si torna a tocar poder,com a Presidenta del Consell o com a Consellera del Govern,tornarà fer el mateix,Però ara en lloc de 50 milions de pessetes(300.000 euros) serà milions d'euros.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris