algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Esquerra no donarà suport a cap Govern que no reivindiqui el Concert Econòmic

El candidat d'Esquerra al Parlament, Joan Lladó, ha criticat l'actual model de finançament

53322

Joan Lladó, líder d'Esquerra, ha reivincidat un nou finançament.

G. Mas.

El candidat d'Esquerra al Parlament, Joan Lladó, ha advertit que el seu partit no donarà suport a cap Govern que no reivindiqui el Concert Econòmic com a sistema de finançament per a les Balears, a fi que els impostos que es paguin a les illes reverteixin en aquesta Comunitat Autònoma. En declaracions als mitjans, poques hores abans que s'iniciï la campanya electoral, Lladó ha criticat que amb l'actual model de finançament, deixen d'arribar a l'arxipèlag "3.300 euros anuals per cada ciutadà de les Balears", raó per la qual, segons ha insistit, s'ha d'implantar un Concert Econòmic similar al què tenen els bascs i navarresos.

"El president del Govern, Francesc Antich, ens va prometre al principi de legislatura un sistema que havia de deixar a les Balears en la mitjana i un Règim Especial de les Balears (REB) que més que un règim ha estat una dieta que no s'ha complert", ha censurat, mentre ha criticat que "tampoc no s'ha arribat a la mitjana de finançament, ja que el Govern diu que no arribaran els 240 milions d'euros del fons per la competitivitat". En aquesta línia, ha subratllat que si finalment no arriben els 240 milions, significar que "totes les promeses electorals que facin el PP i el PSIB durant aquesta legislatura no es podran complir en la següent, perquè sense aquest finançament és impossible tant destinar el 6 per cent del PIB a educació, com sortir de la cua de la sanitat".

Respecte al nou REB, Lladó ha criticat que ni el PP, ni el PSIB no tenen "credibilitat", ja que el prometen cada any i, tanmateix, no es materialitza, igual com, segons ha assenyalat, ha succeït durant aquesta legislatura amb la Llei de Camins Públics; la Llei del Cinema o la creació de la Policia Autonòmica. "Antich i Bauzá ens vendran que si els seus respectius partits governen a les Balears i a Madrid vindran recursos, encara que en aquesta i en altres legislatures hem tingut la prova que el finançament no ha arribat ni amb uns ni amb d'altres", ha reprovat.

Afronta la campanya "amb mes força que mai"

D'altra banda, ha subratllat que Esquerra inicia aquesta campanya amb "més força que mai multiplicant per deu el nombre de candidatures locals respecte a 2003 i amb la coherència per bandera, ja que hem governat durant aquesta legislatura i hem demostrat que som capaços de no fer-ho a qualsevol preu". Així, Esquerra inicia aquesta tarda la campanya electoral, sota el lema 'Gent de Paraula' i, en aquest sentit, Lladó ha asseverat que el que beneficiarà en aquestes eleccions al seu partit és la "coherència" que ha mantingut en les seves actuacions, ja que "quan es va incomplir el codi ètic i quan s'estava governant amb corruptes, nosaltres no vam estar ni dos dies".

Tanmateix, ha criticat que "hi ha gent que va continuar governant i va aprovar pressuposats en un escenari en el qual mentre UM prioritzava les seves àrees de turisme, Infof, Inestur i Ibatur, alhora, es retallava l'educació i la sanitat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xaloc, fa mes de 10 anys

ER m'ha decebut molt i ja no em tornarà a dur a escoltar el sermó.

Valoració:-8menosmas
Per Serafí Lliteres Maçanet, fa mes de 10 anys

Potser no hi entrarem al Parlament, però com a mínim no farem el ridícul de criticar coses des de l'oposició que després trobam ben fetes quan som al parlament. La política per Esquerra no és qüestió d'encalentir cadires.

Valoració:0menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys

Xaume, això que dius és evident, però és molt lluny de la realitat. Mentre feim camí cap a la independència no ens podem desentendre de la política i deixar-ho tot en mans dels altres o no arribarem mai enlloc. El concert econòmic hauria de ser una exigència de tots els partits de les Illes. El problema és que n'hi ha que ja els va bé seguir mantenint Espanya a costa del benestar dels illencs si això implica tenir cadires i cobrar un bon sou ells.

Valoració:-1menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys

Joan, Esquerra no donarà suport a cap govern perquè no entrarà al Parlament.

Valoració:6menosmas
Per xaume, fa mes de 10 anys

Joan: Reivindicar el concert econòmic és acceptar l'encaix de la nostra nació dins això que li diuen Espanya. Ara ja sols queda un camí: independència.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris